torstai 25. toukokuuta 2017

Leikkimökki pihaan


Tästä kuvasta vielä kattohuovatkin puuttuvat - mutta mökin malli sentään selviää. :)

Pikkuneidin ehdottomasti paras synttärilahja oli leikkimökki, jonka ostimme yhdessä isovanhempien kanssa.

Hyvinhyvin pienen hetken mietimme leikkimökin rakentamista itse, mutta valmismökki houkutteli enemmän. Vielä kun bongasin tämän Luoman Puutuotteen leikkimökin, joka oli hinnaltaan niin edullinen, ettei itse tekemällä olisi saanut nipistettyä samoihin euroihin.

Vaikkei kyseessä olekaan maksettu mainos - ja ehkä juuri siksi - täytyy antaa erityiskiitokset Luoman Puutuotteelle erinomaisesta asiakaspalvelusta.

Nettisivut ovat uudistuneet omasta tilauksestani, mutta vanhoilta sivuilta epähuomiossa painoin "Tilaa" -nappia väärän mökin kohdalla. Tuotenimessä eroa oli ainoastaan numerosarja - ja itse valitettavasti huomasin sen vasta tilausvahvistuksesta. No, onneksi edes silloin.

Olin samantien yhteydessä yritykseen, pahoittelin kämmäilyäni ja pyysin tilatun tuotteen vaihtoa. Hinta mökeillä oli siis täsmälleen sama, mökit vaan erimallisia. Vastaus tuli nopeasti ja vaihto onnistui vaivattomasti. Sen jälkeen sain useamman henkilökohtaisen sähköpostin, jossa infottiin tilauksen tilasta ja kuljetuksesta.

Toimituskin oli äärimmäisen nopeaa! Sivuilla luvattiin 14 vrk toimitusaika ja tilasin mökin juurikin kahta viikkoa ennen pääsiäistä, jotta mökki ehtisi ennen synttärijuhlia perille. No, kun tilauksen tein keskiviikkoaamuna, kuljetusliikkeestä soiteltiin jo torstaina, että milloin ollaan kotona, jotta saadaan mökki pihaan. Jos omat (työ)aikataulut olisivat antaneet periksi, mökki olisi ollut pihassamme jo perjantaina, eli kaksi päivää tilauksesta. Erittäin nopeaa toimintaa!

Vuolaista kiitoksista itse asiaan, eli leikkimökkiin.

Leikkimökistä tulen tekemään vielä oman postauksensa kesän edetessä, kunhan saadaan mökki sisustettua loppuun ja maalattua ulkopuoleltakin.

Pikkuneiti ahkerana mukana tekemässä perustuksia. 

Tällä hetkellä mökki on siis kasattu ja maalattu sisältä. Ulkomaalin väristä vielä neuvotellaan (pikkuneidin kanssa, jolle ei meinaa kelvata muu kuin pinkki), mutta lähiviikkoina varmasti ulkoseinätkin saavat maalia pintaan.

Sisäpuoli maalattiin kauttaaltaan valkoiseksi, joka tuo mökkiin tilantuntua ja raikkautta. Mies vähän vastusteli valkoista lattiaa, mutta myönsi kyllä jälkikäteen, että se näyttää ihan hyvältä. Nähtäväksi jää, kuinka valkoisena se pysyy leikkien myötä. :)

Pystytykseen en itse juurikaan osallistunut, mutta miehen mukaan se oli erittäin helppoa. Enemmän aikaa meni perustusten tekoon kuin itse leikkimökin kasaamiseen. Mukana tuli hyvät asennusohjeet ja mökin kasaaminen onnistui yhden miehen työnä - eli ei siis ollut niin painavia tms osia, että siihen olisi kahta kasaajaa tarvittu.

Valkoista sisältä. :)


Toistaiseksi sisustuksen osalta on vielä aika minimalistista. Synttärilahjaksi saatu pöytä ja tuolit mökistä löytyvät, mutta muu on vielä mietinnässä. Lukupaikka ja seinähyllyjä sinne ainakin pitäisi saada, kunhan mies ehtii tekemään. Minun hommanani olisi verhot ikkunaan ja oveen - siinä sitä riittääkin aloittelevalle ompelijalle haastetta.

Pikkuneidillä on kovat visiot tulevan leikkimökin ilmeestä ja sisustuksesta, mutta valitettavasti leikkimökin rajallinen tila ei anna mahdollisuuksia aivan kaikkeen. Se on kuitenkin jo lyöty lukkoon, että neitokainen saa mökkinsä edustalle itse valitsemansa kesäkukat "parvekelaatikoihin" - joita saa sitten itse kastella kesän ajan. <3Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Me ostettiin työpaikkani kirppiksen kautta leikkimökki 200 eurolla :) mukaan tuli pöytä ja tuolit ja tauluja sisustukseksi.

    Tosi hyvä mökki on. Haaveilin itse siitä minkämoisia leikkejä siellä olisi lapsilla ja miltä se näyttäisi. Totuus on ollut vähän toinen...:D sisällä on varmaan saavillinen hiekkaa ja kauhea kaaos muutenkin. Mutta on se silti hyvä ostos ollut. Siivoillaan aina välillä sitten.

    VastaaPoista
  2. Tuosta leikkimökistä tulee varmasti hieno. Meea on jotenkin paljon isomman tytön oloinen kuin 3-vuotias. Melkein jännittyneenä seurailemme mökin tulevaa ulkonäköä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!