Blogista

Pirppunen-blogi on startattu maaliskuussa 2014 - pari päivää ennen äitiysloman alkamista. Blogin perustaminen oli äitiysloman projekti nro 1, mutta ehdinkin ottaa varaslähdön jo pari päivää ennen äitiysloman alkua. Ihan hyvä, koska pikkuneitikin otti varaslähdön ja syntyi lähes kolme viikkoa ennen laskettua aikaa!

Aloitin blogin kirjoittamisen kahdesta syystä.

Ensimmäinen syy oli puhtaasti itsekäs. Halusin kirjoittaa. Ennen äitiyslomalle jäämistä tein työtä sisällöntuotannon parissa, eli suomeksi sanottuna kirjoitin työkseni. Tuntui, että äitiysloman aikana saattaisi tuskastua, ellei pääse kirjoittamaan - edes jotakin. Siksi halusin startata blogin, jonne saisin kirjoittaa sydämeni kyllyydestä ja edes jollain tapaa pitää yllä omaa kirjoitustaitoani.

Toinen syy oli vähemmän itsekäs. Halusin nimittäin säästää Facebook-kaverini lukemattomilta kakkavaippa-päivityksiltä. Tiesin, että tulen hehkuttamaan vauvaa, vauva-arkea, äitiyttä ja kaikkea muuta siihen liittyvää myös Facebookissa - ja tiesin, että kavereissani on paljon sellaisia, joita nämä asiat eivät kiinnosta. Jotta FB-päivitykset edes vähän vähenisivät, halusin siirtää osan siitä kirjoittelusta jonnekin muualle. Eli blogiin. Blogi on paikka, jonne saan vapaasti kirjoittaa vauva-asioita (ja nyttemmin taaperoasioita) tasan niin paljon kuin haluan.

---

Ajan kuluessa blogista on tullut entistä tärkeämpi. Varsinaisen kirjoittamisen lisäksi olen muokannut ulkoasua, lisännyt asiaankuuluvia linkkejä sivusarakkeeseen, luonut seurantakanavia blogille…

Blogista on tullut asia, joka kulkee mukana lähes päivittäin. Aiheita tulee mieleen, kirjaan ne ylös luonnoksiin ja kirjoitan valmiiksi bloggauksiksi kun ehdin (jos ehdin). Aiheita on lähes alusta saakka ollut luonnoksissa aina kymmeniä odottamassa - välillä vaan arki ei anna aikaa kirjoittamiselle.

Pyrin kirjoittamaan blogia säännöllisesti ja antamaan uutta luettavaa mahdollisille seuraajille. Taaperoarjen ja työelämän yhdistelmässä en todellakaan pääse bloggaus per päivä -tahtiin, mutta pyrin julkaisemaan vähintään yhden - mieluummin useamman - bloggauksen viikossa. Vaikka blogi onkin tärkeä, tulee oma lapsi ja koti kuitenkin aina selkeänä ykkösenä.

Blogissa on juttua siitä, mikä kulloinkin on meidän arjessa tapetilla. Aluksi blogiaiheet keskittyivät vauvanhoitoon, uuden opetteluun, vaate- ja tavarahankintoihin… Nyttemmin olen kirjoitellut aika paljon omista mielipiteistäni erinäisiin asioihin, vaatteista, ruuista ja uusien taitojen oppimisesta sekä kehityksestä - taaperoarjesta. Pikkuhiljaa blogi on kääntynyt osittain myös lifestyleblogin puolelle, kun mukaan on tullut juttua myös vaikkapa sisustukseen ja kodin diy-projekteihin liittyviä bloggauksia.

Otan myös innolla vastaan uusia aiheita. Jätä viesti kommenttikenttään - mistä juuri sinä haluaisit lukea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!