tiistai 17. huhtikuuta 2018

Vauvapesä kovassa käytössä

Kirjoittelin jo loppuraskauden aikana yhdestä hankinnasta, vauvapesästä eli unipesästä, jonka hankin KaislaStarilta.

Tällaista meillä ei esikoisen aikaan ollut, en tiedä oliko nämä vielä "muodissa" edes siihen aikaan. Nyt kuitenkin viime vuosina moni tuttu on vauvapesän uudelle tulokkaalle hankkinut ja minäkin sellaisen päädyin hankkimaan.


Muutaman viikon ikäisenä vauvapesässä yöunilla.


Kieltämättä jossain kohtaa mietin, että onkohan tämä nyt turhake tai jääkö se meillä pieneksi vain lyhyen käytön jälkeen. Mutta nyt viiden kuukauden käytön jälkeen voin todeta nämä epäilykset turhiksi! Vauvapesä on ollut meillä alusta asti päivittäisessä käytössä - ja on siis edelleen! Ehdottomasti yksi parhaista hankinnoista vauvalle!

Pesäksi suljettuna tämä toki jäi lyhyeksi jo jokin aika sitten. Etenkin kun Veini on todella pitkä poika, niin eipä vauvapesän mitta kovin pitkään riittänyt - vaikka syksyisen selailuni perusteella tämä meidän malli oli jopa hieman pidempi kuin moni muu markkinoilla oleva. Mutta kun jalkopäädyn nauhat avaa (ja turvallisuussyistä sitoo kiinni pinnasängyn pinnoihin!), vauvapesä palvelee nukkumispaikkana paaaaljon pidempään. Uskonkin, että meillä unipesä saa sängyssä olla vielä jonkin aikaa tästä eteenpäinkin!Unipesä pienentää pikkuvauvalle vielä kovin isoa pinnasänkyä pienemmäksi ja turvallisemmaksi nukkumispaikaksi. Omaksi pesäksi. Kun vauvapesään on nyt tottunut, tuntuu se pelkkä pinnasänky aivan valtavalta!

Hyvä juttu on ollut myös se, että kun unipesä tietyllä tavalla rajaa pinnasängyn alaa, voi osan sängystä ottaa hyötykäyttöön säilytyksen suhteen (kun ei vauva kuitenkaan vielä koko sängyn pituutta tarvitse). Meillä onkin alusta asti ollut sängyn yläpäädyssä ja -laidan reunalla - unipesän reunuksen toisella puolella - säilöttynä mm. harso, leluja, tutti, puolipitoisia vaatteita. Unipesän reunuksen ansiosta vauva ei vahingossakaan näihin pääse käsiksi yön aikaan.

Oma turvallinen pesä vielä niin isossa pinnasängyssä,


En tiedä mikä vaikutus unipesällä sinänsä on ollut yöunien laatuun, mutta ainakin meillä yöt ovat olleet aina suhteellisen hyviä (hulinoita, hammasitkuja ja flunssaa lukuunottamatta) - vertailukohtaa ei ole, miten unet sujuisivat ilman vauvapesää, koska se on kotosalla joka yö sängystä löytynyt. Mutta ainakin jonkin verran apua varmaan yöhulinoihin, sillä mahalleen kääntyminen ei unipesässä helposti onnistu - eli sen takia ei ole tarvinut heräillä. 

Ja toki vauvapesä palvelee muuallakin kuin pinnasängyssä! Meillä vauvapesä on ollut käytössä lähinnä vaan sängyssä (etenkin nyt, kun se on solmittu sänkyyn kiinni ja sen siirtäminen on hankalahkoa), mutta muutamaan otteeseen olen etenkin pikkuvauva-aikaan nostanut pesän myös sohvalle tai meidän sänkyyn. Vauvapesän laidat suojasivat hieman sekä koiran pusuilta että isosiskon liikkeiltä.

Nukkumistyylinäyte eiliseltä.


Itselläni ei tosiaan ole kokemusta muista kuin KaislaStarin vauvapesästä, mutta oman käyttökokemukseni perusteella olen ollut hyvin tyytyväinen!

Meillä niin sanottuja ohivuotoja ei (onneksi) ole juurikaan tullut, joten pesukertoja vauvapesälle ei kovin monia ole kertynyt. Mutta pesu on ollut kyllä helppoa; riittää kun nakkaa kosteussuojalla varustetun petarin pyykkiin - unet voivat jatkua vaikka samantien vauvapesässä, kun koko vauvapesää ei tarvitse pestä. Laadun ja ompelujäljen suhteen ei ole mitään moitteita; hyvänä on säilynyt viiden kuukauden päivittäisessä käytössä!

Ehdoton suositus siis vauvapesälle - ainakin meillä menee vauvatarvikkeiden top kymppiin ihan heittämällä!

* Vauvapesästä saatu alennusta blogiyhteistyön merkeissä. *


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!