maanantai 14. toukokuuta 2018

Ihanimmat imetystunikat

Kevään korvilla ja imetyksen edelleen jatkuessa havahduin siihen, että vaatekaappini tunikaosio huutaa tyhjyyttään. Vanhoja tunikoita kyllä löytyy, mutta harva niistä soveltuu imettämiseen - kaula-aukot ovat liian tiukkoja ja tunikan helmaa on hankalahko nostaa.  Talvipakkasia lukuunottamatta tunika+leggarit (ja kesällä tunika+caprit) -yhdistelmä on arkipukeutumistani parhaimmillaan - enkä halunnut siitä luopua imettämisen takia.

Siispä etsintähommiin. Imetystunika on nimittäin sellainen harvinaisuus, jota ei imetysvaatteiden luottopaikoistani - fb-imetyskirppikseltä ja H&M:ltä - meinannut löytyä! Yhden H&M:n imetystunikan olen fb-kirppikseltä ostanut, mutta sekin on sen verran kulahtanut, ettei kelpaa kuin kotikäyttöön.   

Hyvin vähällä etsinnällä löytyi kuitenkin ihanat (siis IHANAT!!!) tunikat ostettavaksi. Useamman suosittelun perusteella valintani kohdistui Handmade by MamaBeaniin ja kahteen ihanaan Milky Mama -imetystunikaan.

Handmade by MamaBean oli itse asiassa minulle jo "vanha tuttu" vauvaryhmän kautta, sillä näiden ihanien imetysvaatteiden äiti Hanna on myös Veinin ikäisen vauvan äiti ja hänen ompelemansa tunikat olivat tulleet vastaan jo aiemmin. Tuolloin tyydyin vaan ihastelemaan, sillä en vielä luottanut imetyksen jatkumiseen, enkä näin ollen raaskinut tilausta tehdä. Nyt kun imetys on sujunut hyvin ja jatkunee vielä useamman kuukauden, halusin imetysvaatteisiinkin panostaa. 

Itse tilasin Handmade by MamaBeanilta kaksi imetystunikaa. Valitsin molempiin laadukkaat Noshin kankaat; kun imetystunikaa oletettavasti joutuu pesemään kohtuullisen usein (terveisin puklailevan pojan äiti...), halusin panostaa myös kankaan laatuun. Esimerkiksi tilaamaani mustaan imetystunikaan halvempi kangas olisi tehnyt tunikasta kympin halvemman, mutta uskon että Noshin kankaan myötä tunikan käyttöikä on huomattavasti pidempi.
Toisen Milky Mama -tunikan tilasin kokomustana. Timanttitaskutunika on mielestäni hieman Kanto-mekkohenkinen - mutta imetysaukolla varustettuna. Aivan ihana päällä ja tämä malli on armollinen myös niille vatsaan jääneille raskauskiloille. :D Ja koska imetysaukko on niin huomaamaton (etenkin kun otin alemman kankaankin mustana), uskon, että tätä tunikaa tulee käytettyä vielä kauan imetyksen jälkeenkin!

Toiseksi tunikaksi tilasin A-linjaisen lyhythihaisen Anywhere-tunikan; hieman kustomoituna, leveämmällä helmalla. Noshin kankaalla tämäkin; sekä Lumo-kuosin että Noshin laadukkuuden takia.Kankaiden valinta olikin oma operaationsa; Handmade by Mamabeanin kangasvalikoima kun on älyttömän laaja. Sivuilla on esillä muutamia kangasvaihtoehtoja, mutta niiden lisäksi valittavissa on mm. koko Noshin ja Verson Puodin kangasvalikoima, ihan mitä kangasta haluaakaan. Takuulla siis persoonallista ja omannäköistä tunikaa saatavilla! Itselleni tämä oli siis vaikea rasti siinä mielessä, että ihania kankaita on liikaa ja vain yhden (tai tässä tapauksessa kahden) valinta on supervaikea; pari iltaa menikin päätöstä tehdessä.

Tunikoiden lisäksihän valikoimasta löytyy mm. imetystoppeja, -huppareita ja äitiysleggareita. Jos olisin tiennyt näistä jo raskausaikana, olisin tilannut yhdet Noshin kankaista ommellut leggarit itselleni!

Koska vaatteet ovat tilaustuotteita, ne istuvat omalle kropalle erinomaisesti! Koska sovitusmahdollisuutta ei ole, materiaalit ovat joustavia, niin istuvat varmemmin päälle. Valmistuksessa on mahdollista ottaa huomioon erityistoiveet, esim. tilaajan pituus/lyhyys tai muokata vaikka kaula-aukon muotoa tms. Esimerkiksi tosiaan omassa lyhythihaisessa tunikassani helmaa on hieman levennetty normimallistosta. Kuulemma kaikenlaiset muutostoiveet ja uudenlaisetkin tilausideat otetaan ilolla vastaan, sillä se antaa samalla myös mahdollisuuden laajentaa mallistoa entisestään! Tulevaisuudenhaaveena valikoimiin on kuulemma myös lastenvaatemallisto. 

Handmade by MamaBeania suosittelen itse lämpimästi ihan jo senkin takia, että näitä vaatteita ostamalla voi tukea paitsi kotimaista käsityötä, niin myös kotiäitiyttä; kotiompelimo kun mahdollistaa sen, että Hanna pystyy olemaan kauemmin lastensa kanssa kotona. <3 Tilauksen teko oli vaivatonta, asiakaspalvelu loistavaa ja itse tunikat ovat a-i-v-a-n ihanat!

Tunikat sain postissa muutama viikko sitten ja ne ovat ehdottomasti olleet käytetyimmät vaatteeni siitä asti. Itse asiassa niin hyvät, että tässä parhaillaan suunnittelen tilaavani vielä pari kesätunikaa lisää!

* Tunikoista saatu alennusta blogiyhteistyön merkeissä. *


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!