torstai 29. toukokuuta 2014

Esittelyssä meidän vauva

Ennen kuin voi kirjoittaa yhtään enempää blogiin, on pakko esitellä tämän blogin tähti. Eli siis pieni rakas tyttäremme. <3

Rakkaamme syntyi pääsiäismaanantaina 21.4. klo 5.30. Painoa pikkuneidillä oli 2750 g ja pituutta 47 cm. Neitonen syntyi lähes kolme viikkoa etuajassa raskausmyrkytyksen ja käynnistetyn synnytyksen vuoksi - laskettu aika oli 9.5.

Pikkuneidillä ikää muutama tunti. 

Tätä kirjoitettaessa ristiäisiin on vielä reilut kaksi viikkoa, joten pikkuneidillä ei vielä ole nimeä. Tai ainakaan virallista nimeä. Toki rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kyllä meidän vauveliakin melko monella nimellä kutsutaan. Eniten käytössä kutsumanimenä on kuitenkin pirpanasta polveutunut Pirppu.

Pirppu on toki omasta mielestäni maailman suloisin ja ihanin vauva, mutta taidan olla melko puolueellinen. :) Mutta ainakin Pirppu on hyvin kiltti ja reipas vauva. Itkut ovat olleet hyvin vähäisiä ja yöunet suhteellisen pitkiä. Pirppu on myös osoittanut sopeutuvansa hyvin eri tilanteisiin - vaikkei ikää ole vasta kuin reilun kuukauden verran.

Syntyessään Pirppu näytti huomattavasti enemmän isältään kuin äidiltään. Oikeastaan miehen vauvakuvat olivat suoria kopioita Pirpusta. Nyt on alkanut tulla enemmän äidinkin näköä ja yhteisiä piirteitä löytyy myös minun vauvakuvista.Vaikka ollaan tunnettu vasta vähän aikaa, alkaa pikkuneidin luonteenpiirteet tulla jo hyvin esille. Neiti kun vaikuttaa ulospäin ujolta ja pieneltä, mutta on oikeasti hyvin HYVIN temperamenttinen ja lyhythermoinen. Alussa isovanhemmat kommentoivat Pirpun ulkonäköä, että "isästä ei ole epäilystäkään, mutta äidistä ei olla ihan varmoja". Kun Pirpun luonteenpiirteet alkoivat näkymään, mies totesi, että "Nyt ei kyllä äidistäkään ole enää epäilyksiä". Jotain samaa meissä kuulemma on. :)

Kaiken tämän lisäksi Pirppu on ennen kaikkea pieni. Laitokselta kotiutuessa 50-koon vaatteetkin pyörivät päällä, eikä meiltä löytynyt ainuttakaan sopivan kokoista hattua. Nyt neidin hieman kasvettua jotkut vaatteet alkavat olla jo sopivia ja muutama pienikokoinen 56-koon vaatekin on jo käytössä. Vaikka paino on lähtenyt nousuun, mennään painon osalta edelleen kasvukäyrän alarajoilla. Pituus onkin normaaliluokkaa; siksi monet vaatteet ovat pituuden puolesta jo sopivia tai vähän jopa nafteja, mutta paksuudeltaan vielä kovin löysiä. 1 kk -neuvolassa pituutta oli n. 53 cm ja painoa reilut 3300 g, joten melko pieni kanniskeltavahan tuo pirpana vieläkin on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!