sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Ahkeruudesta palkitaan - tarralla

Pottaharjoittelussa tarrataulu toimi - loppujen lopuksi - erittäin hyvänä kirittäjänä onnistumiseen. Tarroja sai liimailla aina kun pottaan tuli pissa tai kakka. Alkuvaiheessa tarrojen lisäksi sai myös palkintoja.

Jo tuolloin mietin, että samantyyppinen kotitöiden tarrataulu on ehdottomasti otettava käyttöön, kunhan neiti vähän kasvaa. Ajattelin siis, että siihen menee pari vuotta, mutta alkoi tuntua, että neidistä on ihan yhtäkkiä kasvanut hyvinhyvin reipas ja omatoiminen tyttö, joten päätin testata, josko ahkeruustaulu toimisi jo nyt. Kuukausi sitten jääkaapin oveemme ilmestyikin "Avulias Meea" -otsikolla varustettu ruudukko!

Aivan yksinkertainen idea: Ruudukko, johon saa laittaa järjestyksessään tarroja. Yhdellä rivillä kymmenen ruutua. Jokaisen rivin päässä palkinto. Eli kymmenen kertaa kun auttaa kotitöissä tai on muuten vaan erittäin ahkera, saa palkinnon.Neiti tajusi taulun idean samantien ja ensimmäisen rivin tarrat kerättiinkin hyvin nopeasti - toki asiaan vaikutti sekin, että oltiin tuolloin lomalla, joten kotitöitäkin oli "tarjolla" normaalia enemmän. Nyt tarroja on tullut hieman hiljaisempaan tahtiin ja jonkun viikon saldo on voinut olla vain yksi tarra.

Tarroja on ansaittu ainakin tiskikoneen aterinkorin tyhjentämisestä, likaisten tiskien tuomisesta olohuoneen pöydältä, likapyykkien laittamisesta koneeseen, pyykkikoneen tyhjentämisestä, Arttu-hauvan ruuan laittamisesta sekä imuroinnista (omalla pienellä imurillaan). Joskus on tarra unohtunut laittaa, mutta useimmiten neiti kyllä muistaa muistuttaa omasta ahkeruudestaan ja tarran ansaitsemisesta aika hyvin. :)

Meillä pikkuneiti on aina - ainakin tähän asti - tykännyt kotitöistä ja niitä varmasti tehtäisiin suurinpiirtein samassa mittakaavassa ilman tarratauluakin. Tarrojen liimaaminen on kuitenkin mukava lisä ja toivottavasti saa kotityöinnostuksen jatkumaan! Antaa myös äidille hyvän syyn lahjoa pikkuneitiä; edelleenkin kun tulee kaappiin hamstrattua tavaraa "jemmaan", niin nyt on hyvä syy antaa niitä neidille muulloinkin kuin juhlapäivinä. Tähän astisilla tarroilla on siis ansaittu jo Nalle Puh -palapeli, My Little Pony ja Aristokatit-kirja - tänään aloitettiin uusi tarrarivi, joten kohta pitäisi keksiä seuraavakin avuliaisuuspalkinto.Tällaiset DIY-jutut ja yhteiset puuhastelut ovat kyllä yksi parhaimpia juttuja lapsiperhearjessa. Eräs toinenkin vähän vastaava (mutta kuitenkin aivan erityyppinen) DIY-juttu itselläni on työn alla; tarkoituksena olisi saada se käärittyä synttärilahjapakettiin ja käyttöön kevään kuluessa, mutta katsotaan ehdinkö saada valmiiksi.

Onko teillä tarrataulu käytössä? Palkitaanko kotitöiden tekemisestä jotenkin?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!