perjantai 9. syyskuuta 2016

Arkiaktiivisuus huipussaan

Työpaikallani alkoi pari viikkoa sitten liikuntaohjelma; eräänlainen leikkimielinen (tai totinen?) kisa, jossa seurataan, kuka on liikkunut eniten. Rasteja saa paitsi liikuntasuoritteista, myös arkiaktiivisuudesta.

Se, mikä arkiaktiivisuudeksi luetaan, on varmaan vähän hankalammin määriteltävä asia. Itse olen siihen kuitenkin kirjannut kaikki ne arkiaktiivisuudet, joihin on liittynyt oikeasti aktiivisuutta. Esimerkiksi ruuanlaitossa, jos oikeasti liikun hellan, jääkaapin ja pöydän väliä ja vaikka ruuan poristessa laitan tiskit (kuten usein teen), se on arkiaktiivisuutta. Jos sen sijaan istun keittiön pöydän ääressä kuorimassa porkkanoita, sitä en laske "arkiaktiivisuuspisteisiini".

Vaikka oma liikkumiseni onkin kasvanut SD:n myötä, en todellakaan olisi mukana kärkikahinoissa työpaikkani liikuntasuoritteissa pelkän liikunnan osalta. Siksi onkin jopa huvittavaa, että kahden täyden viikon jälkeen olin tämän liikuntakisan kärkikolmikossa! 46 puolen tunnin rastia kahden viikon aikana; niistä 37 rastia arkiaktiivisuudesta.

Oma ennätykseni on erään sunnuntain seitsemän rastia, eli 3,5 tuntia arkiaktiivisuutta, joka koostui mm. Meean kanssa ulkoilusta (1 h), parin litran kasvissosekeiton tekemisestä (0,5h), tiskeistä ja pyykeistä (0,5h) sekä kodin siivoamisesta flunssaisen viikon jäljiltä (1,5h).Vaikkei sitä itse tule ajatelleeksi, niin ihan perusarjessa tulee liikuttua yllättävän paljon. Okei, on päiviä, jolloin iltaisin makoilee sohvalla ja yrittää töiden jälkeenkin Meean kanssa keksiä mahdollisimman staattista puuhaa, kuten kirjojen lukeminen. Mutta ruokaa on tehtävä päivittäin, siivota pitää ja lapsen kanssa touhutessa arkiaktiivisuutta tulee ihan huomaamatta etenkin viikonloppuisin.

Olin itsekin yllättynyt, kuinka paljon sitä arkiaktiivisuutta oikeasti kertyykään!

Saa nähdä miten työpaikan kisassa lopulta käy, mutta kun SD kannustaa minua liikkumaan enemmän ja pidempään hyvien tulosten takia, myös tämä työpaikan liikuntaohjelma kannustaa siivoamaan ja kokkaamaan enemmän - vaikkei aina jaksaisikaan.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!