perjantai 30. syyskuuta 2016

Päiväkodin kuvaukset - no menihän ne jotenkin

Meidän pikkuneidillä oli päiväkodin kuvaukset pari viikkoa sitten ja kuvat saapuivat nettikauppaan ihasteltaviksi viime viikolla.

Meea on syyskuun ajan vielä osa-aikaisena päiväkodissa ja kuvauspäiväksi sattuikin mummin hoitopäivä. Kuvauksiin neiti kuitenkin meni; ensin oli tarkoituksena, että mummi vie Meean päiväkotiin, mutta onnistuinkin itse tekemään etäpäivän (aloittaen aiemmin ja lopettaen myöhemmin), ja pitämään pienen tauon aamupäivällä.

Ajattelin, että kuvauksen osuminen ei-hoitopäivään oli erittäin hyvä juttu ja näin varmistetaan, että vaatteet ovat puhtaat ja ponnari pysyy päässä. Näin jälkikäteen ajateltuna; parempi lopputulos olisi varmaan tullut, jos neiti olisi mennyt jo aamusta päiväkotiin ja ollut siellä aivan normaalisti ilman äitiä... Vaikka sitten olisi ollut puurot rinnuksilla kuvassa.

Meealle kun iski päiväkodissa kamala äiti-puuska. Ryhmätiloissa äidin piti pitää kädestä kiinni ja jumppasaliin kuvauksiin käveltiin käsi kädessä. Äiti oli ihana, eikä kavereiden tai päiväkodin tätien seura kelvannut.

Siinä vaiheessa kun olisi pitänyt mennä muiden kanssa seisomaan kuvaan, pääsi itku. "En mene, haluan olla äidin kanssa!" Ei ollut onneksi ainoa - mutta meinasi kyllä vähän alkaa tuskastuttamaan äitiä.

No, lopulta neiti saatiin kuvaan seisomaan takariviin ja äiti kyykkyyn penkin taakse silittelemään selästä. Sieltä sitten konttasin vaivihkaa pois kameran alkaessa räpsyä ja neitikin malttoi ekojen kuvien ottojen ajan katsoa kameraan päin - vaikka ilme olikin tuima. Loppuvaiheessa hän tajusi äidin kadonneen ja kuikuili vaan ympärilleen, että missä ihmeessä äiti on.

Yksittäiskuvaan saatiin mennä ensimmäisenä, mutta eihän siitä mitään tullut. Neiti murjotti tuolissaan, eikä todellakaan halunnut hymyillä. Kuvaaja lupasi, että saadaan tulla myöhemmin uudelleen kokeilemaan - ja hyvä niin!

Käytiin siis välissä leikkimässä ja sitten uusi kokeilu. No ei se ihan nappiin mennyt sittenkään; neiti suostui istumaan vain äidin sylissä, mutta loppujen lopuksi irtosi sitten jopa pieni hymy. Ja hienosti oli kuvaaja saanut äidinkin käsiteltyä kuvasta pois.

Erittäin kiitollinen olen kyllä kuvaajalle siitä, että saatiin tulla uudestaan kokeilemaan. Muuten olisi jäänyt aika surumieliseksi nämä tämän syksyn kuvat - vai mitä sanotte? :)Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Olis joo :) mutta toisaalta ne on vaan yhdet valokuvat ja yks jos toinen pieni lapsi varmaan on aika tuiman näköinen välillä. Onhan se nyt outo tilanne. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä siellä muitakin tuiman näköisiä lapsia oli kuvissa. Tän takia varmaan lapsikuvaajilla käy hyvin kauppa, kun päiväkoti/koulukuvat ei välttämättä aina onnistu, kun ei oo äiti vieressä kehottamassa hymyilemään. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!