tiistai 10. tammikuuta 2017

Omat retrobarbiet ja yksi tavoittamaton unelma




Viikonloppuna kaivettiin mummilassa minun vanhat barbieni esille ja Meean leikittäväksi. Niitä oli vielä laatikollinen jäljellä ja kylläpä tuli nostalginen olo laatikon sisältöä katsellessa. Myös Meea oli kovin innoissaan barbeista; hänellä kun ei vielä sellaisia itsellään ole. Viikonloppukyläilyn päätteeksi pakattiin vielä muutama (huonompi) barbie ja parit vaihtovaatteet pikkuneidille mukaan kotiin, niin saa barbieleikit jatkua.

Retrobarbeista innostuneena aloin kaivelemaan netin syövereistä kuvia niistä omista parhaista barbeistani. Netistä löytyneiden kuvien perusteella näyttää, että ihan kaikki vaatteet eivät ole kyseisillä barbeilla enää tallella - mutta kylläpä palautui mieleen paljon hyviä muistoja barbielaatikkoani ja googlesta löytyneitä kuvia katsellessani. <3


Yllä on kaksi lempparibarbiani yhdistettynä. Hawaii-barbie tarvikkeineen (osa puuttuu) sekä Totally Hair -barbien asu. Pitkähiuksinen barbie on kadoksissa, samoin Hawaii-barbien bikinien alaosa ja hulahulamekko. Näillä kahdella sitä on tullut lapsuudessa leikitty aaaaika paljon; nämä olivat kyllä sellaisia aarteita!

Hawaii-barbie paketissaan.

Tämä oli vaan niiiin hieno barbie silloin 90-luvulla!

Toinen ehdoton lempparini. 

Nää hiukset oli vaan niiiiin ihanat! :D


Barbie-nukkejen lisäksi laatikosta löytyi myös retroakin retrompia barbien vaatteita. Etenkin tuo bilehileasu (josta puuttuu alaosa - en yhtään muista millainen se edes oli...) on varmastikin jopa kasaria. Ja tuo karvahupullinen takki on todella ihana; jotain tällaisia voisi seuraavien vuosien aikana koittaa Meean barbeillekin itse näpertää. :)



Tämän juhlabarbien yläosa oli kateissa ja barbie-nukkekaan ei itse asiassa ole oikea (oikea barbie myöhemmin toisessa juhla-asussaan), mutta tämä oli myös niitä ihanimpia barbieitani. Tuolla alla oli vielä vaaleanpunainen minimekko (joka myöskin oli vielä tallessa) iltabileitä varten.


Mä niin muistan, miten jännä tuo naamiokin tässä barbiessa oli!




Tätä toista juhlabarbieta en valitettavasti löytänyt googlen kautta mistään. Minkään barbien oikeita (pakkauksessa lukevia) nimiä en siis muista, joten ihan tuurilla nuo ylemmätkin sieltä löytyivät. Ei ole myöskään muistikuvaa, millainen yläosa tällä barbiella oli, mutta kaksiosainen mekko ja irtohihat olivat sentään tallella. Jos tiedät tämän barbien nimen, vinkkaa kommenttikenttään!



On kyllä huippua, että näitä on vanhempieni luona säilötty kaikki nämä vuodet - barbieleikeistä on nimittäin muutama vuosi aikaa! Niin paljon muistoja, hetkiä ja ystäviä tuli kyllä mieleen näiden barbien myötä. <3

Niin ja pakko vielä tähän loppuun nostaa esiin se yksi tavoittamaton unelma. Eli barbie-tarvike, jota en koskaan saanut. 

Toki myös barbien auto ja barbien talo olivat toivelistallani (enkä niitäkään saanut), mutta tämä kaakaobarbie oli jotain aivan ihanaa - muistan vieläkin, miten katselin näitä kuvia lelulehdestä ja haaveilin. Omissa muistoissani tämä kulki siis nimellä "lasketteleva kaakaobarbie". Todellisuudessa kyseessä oli kahvila, jossa laskettelemassa olleet barbiet voivat käydä kaakaolla. Tuolla voi siis ihan oikeasti tehdä kaakaota TAI suklaatikkareita muotteihin! Ja penkit ovat mukeja! On kyllä niin uskomattoman hieno - edelleen! :D



*Osa kuvista lainattu netistä.*

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!