sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Pieni päivitys lastenhuoneeseen

Joulun jälkeen tehtiin pientä päivitystä pikkuneidin huoneeseen. Ei mitään suurta - eikä juurikaan mitään uutta. Pikkujutuilla kuitenkin sai huoneesta toimivamman - ja tilavamman tuntuisen!

Tämä muutos oikeastaan lähti liikkeelle joulukuusesta. Joulukuusta varten huoneeseen piti raivata tilaa ja kun joulukuusi vietiin pois, oli sopiva sauma miettiä huonejärjestystä vähän uusiksi.

Ajatuksia oli useita, mutta loppupelissä ne kaikki kaatuivat siihen, että sängylle ei yksinkertaisesti ole muuta paikkaa kuin nykyinen. Talon ulkonurkkaus voi kovilla pakkasilla olla kylmä ja toisessa laidassa huonetta sänky olisi ulko-oven vieressä. Sängyn on siis pakko olla siinä, missä se nyt on. Mies ei myöskään ollut kovin innoissaan siirtämässä Kallax-hyllyä kokonaan toiselle seinälle, joten tehtiin nyt nämä lastenhuone-muutokset kohtuullisen pienellä vaivalla.

Mitä kaikkea tehtiin?
1) Kallax-hyllyn siirto (parikymmentä senttiä)
2) Pöytä toiseen paikkaan
3) Talohylly toiseen paikkaan
4) Nukensängylle paikka
5) Lukunurkkaus

Lastenhuone ei ole koskaan valmis - ei nytkään. Meinasin ensin pitkittää tätä bloggausta siihen asti, että seuraavat (nyt jo mielessä olevat, mutta "tarvikkeiden" vuoksi tekemättä jääneet) sisustustoimenpiteet on tehty. Nykyisellä tahdilla siihen saattaa kuitenkin mennä aikaa, joten lienee parempi julkaista tämä bloggaus nyt; ja tarvittaessa uusi sitten seuraavien pikkumuokkausten jälkeen. Koska lastenhuone ei todellakaan ole koskaan valmis, siitä riittää materiaalia myös hyvinhyvin moneen bloggaukseen! (p.s. Katso aiemmat lastenhuone-aiheiset bloggaukset tästä.)

Yleisnäkymää huoneesta.

Meea sai joululahjaksi Frozen-viltin, josta tein DIY-päiväpeitteen. Kelpasi. :D Myös kuvan Frozen-tyyny ja unipöllö ovat joululahjoja.
Jatkopuu-sängyn hyllylle olisi ihana koota pehmoleluja, mutta ne eivät siinä kauaa saa olla... Siksi yleensä korkeintaan yhden lelun siihen asettelen aamuisin. :D Joululahjaksi saatu nuken kehto - ja tietenkin itse nukke - piti ehdottomasti saada oman sängyn viereen.

Sen verran huoneen sisustus on vielä kesken, että hyllyt pitäisi siirtää lukunurkkauksen takaa jonnekin. Varmaan siis sängyn kohdille ja taulu ehkä toiselle seinälle. Nurkkaukseen minulla olisi yksi seinämaalaus-ideakin, mutta toistaiseksi vielä vaan idean asteella... 

Mummi osti jo jokin aika sitten neidille prinsessakatoksen. Siitä tehtiin lukunurkkaus säkkituolilla varustettuna. :)

Tärkeimmät pehmolelut ja tärkein vauvanukke. <3

Huone on - yllättäen - aika vaaleanpunainen, joten verhot ja Stuva-penkin päällinen tuovat vähän väriä huoneeseen. Joskus mietin huoneen sisustuksen muuttamista enemmän musta-valkoinen-keltainen -väritykseen, mutta tuo vaaleanpunainen tuntuu olevan niin tärkeä väri pikkuneidille, että ei uskalla muuttaa. :) 

Kallaxin siirron myötä saatiin piirustusnurkkaus. Oma retropöytäni ei oikein istu huoneen sävyihin - mutta kun ei sitä oikein raaskisi maalatakaan! (p.s. Bongaatko kuvasta pikkuluurangon yökkärissään?)

Kallax kaipaa pienempiä säilytyslaatikoita pikkuhilpetöörälle (Ikeasta bongasin jo sopivia!), niiden myötä varmaan muutama vaaleanpunainen laatikko jää ylimääräiseksi; osa niistä onkin jo aika kärsineitä. Pöydästä meinasin tehdä kunnon piirustuspisteen; pöydän yläpuolelle visioin kynäpurkkitelineitä seinään kiinnitettynä ja mahdollisesti hyllyjä muille tarvikkeille.

Talohyllylle löytyi oiva paikka sängyn päädystä. Sängyssä seisten on kattoa pitkin hyvä ajeluttaa autoja lattialle. :)

Harvoin näin siistinä. ;) Yksi niistä keskeneräisistä asioista on vielä säilytyslaatikot - Kallaxiin meinasin tosiaan ostaa Ikeasta valkoisia kannellisia laatikoita, mutta ainakin pikkueläimille aion tehdä säilytyskorin itse vaaleanpunaisesta ontelokuteesta. 

Näkymää huoneen ovelta sisään. Ihastuttavat pilvihyllyt bongasin Tigerista syksyllä ja ne sopivat mainiosti Kallaxin päätyyn. Jompaan kumpaan päätyyn meinasin ostaa vielä lehtitelineen värityskirjoille. :)

"Minulla on pinsessahuone!" on ihan vakiolause meillä nykyisin. Ja onhan se ihan totta! <3

Parastahan tässä on se, että pikkuneiti on aivan innoissaan uudesta huoneestaan. Talohyllyn lelut ovat leikeissä mukana jatkuvasti - etenkin noista ulottuvilla olevista kirjoista neiti on tosi innoissaan. Lukunurkkaus on ihana paikka ja Frozen-sänky luonnollisesti neidin mieleen. Neiti välillä ihan vaan onnellisuudestaan hokee "Minulla on pinsessahuone, minulla on pinsessahuone!" <3

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!