torstai 16. helmikuuta 2017

Piirustusten säilöntä

Pikkuneiti tykkää piirtämisestä ja ihania taideteoksia on säilötty milloin minnekin talteen. Viime kuukausina päiväkodista on kuitenkin kotiutunut joka viikko nippu (!!) piirustuksia ja värityksiä. Siihen päälle kun vielä lasketaan kotona etenkin viikonloppuisin syntyvät taideteokset, on tämä äiti ollut vähän ihmeessä sen kanssa, mihin nämä kaikki säilöttäisiin.

Noin kuukauden ajalta päiväkodista kotiutuneet piirustukset.

Pakko myöntää, että viime viikonlopun siivousoperaatiossa lajittelin useampia värityssivuja takassa poltettavien pinoon. Kun piirustuspino oli niin suuri, totesin ettei niitä ihan jokaista Elsa-värityskuvaa tarvitse säilöä; etenkin kun monessa oli vaan yksi tai kaksi punaista viivaa vedettynä keskelle paperia. Toisinaan neitokainen tuntuu ajattelevan piirrosten osalta "ei se laatu, vaan määrä". 

Vaikka nyt - ensimmäistä (!!) kertaa ikinä - osan piirustuksista laitoinkin takan sytykkeeksi, jäi muistoksi talletettavaa vielä roppakaupalla. Heikkouteni on se, etten osaa luopua ja heittää pois. Konmari-kirja on siis edelleen lukematta, mutta etenkin näihin lapseen liittyvien asioiden osalta haluan säästää mahdollisimman paljon pikkuneidille myöhemmin tutkittavaksi ja muisteltavaksi. 

Koska tähän asti piirustukset ovat olleet hujan hajan säilössä vähän siellä sun täällä, viimeistään nyt oli aika laittaa tämäkin asia järjestykseen. 

Ostin muutaman kansion, joihin olen nyt käynyt niitä moninaisia piirustuskasoja läpi. Voi olla, että jostain vielä yksi kasa ainakin löytyy.

Suurinpiirtein aikajärjestyksessä olen yrittänyt piirustuksia säilöä; yhteen kansioon päiväkodin taideteokset, toiseen kotona tehdyt piirrokset ja maalaukset. Muovitaskujen avulla kansioon saa talteen myös ne teokset, joita ei halua/voi rei'ittää - isommat kansion väliin sopimattomat askartelut ajattelin tallettaa erilliseen laatikkoon (joka on siis vielä hankkimatta).

Pari kansiollista taidetta. <3

Tämä kansiojuttu oli oikeastaan todella mainio ratkaisu. Piirustukset menevät kohtuullisen pieneen tilaan, pysyvät järjestyksessä ja siististi nipussaan. Niitä on myös helppo ja mukava jälkikäteen katsella. Jos/kun säilöttävien piirustusten määrä tästä radikaalisti kasvaa (niinkuin varmaan tulee tapahtumaan), on kansioita helppo ostaa lisää ja säilöä tarvittaessa vaikka varastoon. 

Niin ja tosiaan; ajalla ennen kansioita käytin hätävararatkaisuna "säilönnässä" jouluvalojakin. Olohuoneen seinällä kun oli joulukoristeena jouluvaloissa roikkuvat joulukortit; kun nuo joulukortit tammikuussa vihdoin otin pois seinältä, näytti pelkkä jouluvalo turhan yksinäiseltä (ja liikaa jouluun viittaavalta). Ripustin joulukorttien tilalle pikkuneidin taidetta ja olohuone sai väriä! 

Olohuoneen taidenäyttely. 

Miten teillä säilötään piirustuksia - vai säilötäänkö lainkaan?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

3 kommenttia:

 1. Meillä oli iso vihko (A4), johon lapsemme piirteli, lisäsin aina päivämäärän, ja nyt 10v myöhemmin on vihkoa kiva selailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin joihinkin vihkoihin on piirrelty, mutta valtaosa piirroksista (nykyisin) tulee päiväkodista, joten ne väistämättä ovat A4-kokoisia irtolehtisiä. :)

   Poista
 2. ompa ihana idea ja suloinen blogi sulla !:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!