perjantai 1. syyskuuta 2017

Leikkimökin ensimmäinen kesä
Meinasin aloittaa tämän bloggauksen jonkinlaisella toteamuksella valmiista leikkimökistä. Kunnes tajusin, ettei se ole totta. :D

Kaikenlaiset sisustusprojektit ylipäätään harvoin tulevat kokonaan valmiiksi. Leikkimökin osalta ideoita on jo olemassa lisää - niiden toteutus vaan jää ensi kesälle, kun ei aika ja jaksaminen riitä. Liikaa projekteja, liian vähän aikaa ja voimia.

Mutta koska leikkimökki on blogissa ollut aivan liian vähän esillä - vaikka se on ollut kesän ykkös-leikkipaikka meidän pihassa, hiekkalaatikon ohella - pitää näin kesän loppuvaiheessa (vai joko pitää myöntää, että on syksy?) vielä esitellä, että miltä se meidän ei-ihan-valmis-mutta-sinnepäin leikkimökki näyttääkään.

Mitä saatiin kesän aikana aikaiseksi?


1) Leikkimökin kokoaminen


Tärkein asia! :D Ostettiin isovanhempien kanssa Meealle synttärilahjaksi leikkimökki. Päätettiin päästä vähän helpommalla (lue: halusin varmistua siitä, että leikkimökki on leikittävässä kunnossa jo tämän kesän aikana), joten tilaukseen lähti valmis mökki, joka piti vaan kasata. Mies hoiti kasaamisen vapun aikoihin - heti sen lumisateen jälkeen.

Meea auttoi perustuksien tekemisessä. :D2) Maalaaminen


Sisäpuoli sai väriä pintaan jo melko aikaisessa vaiheessa, mutta ulkokuoren väriä pohdittiin hieman pidempään - siksi maalauksessakin kesti. Neiti sai lopulta tahtonsa läpi ja nyt pihaa koristaa ihanan herkkä vaaleanpunainen leikkimökki.

Sinänsä huvittavaa, että kun muutama vuosi naapurustoomme ilmestyi vaaleanpunainen leikkimökki eräälle takapihalle, naureskelin sille aina, että onpas se räikeän näköinen tuossa pihassa - no, nyt meillä on samanlainen. :D

Maalarimestari. :)

3) Kalusteet


Meea sai synttärilahjaksi vaaleanpunaisen pöydän ja tuolit, jotka oli ehdottomasti saatava leikkimökkiin. Pöytä on ollutkin ehdoton kaluste leikkimökkiin - toimii niin teekutsuilla kuin piirtelyalustana!

Lelujen säilytyshyllyksi löytyi "kirppikseltä" kolmeosainen laatikosto, lisäksi tuotiin kotona paikkaansa etsinyt Frozen-säilytyslaatikko leikkimökkiin lelulaatikoksi.

Niiden lisäksi omana ajatuksenani oli pitkä penkki/sohva leikkimökin takaseinälle. Sellainen, jota voi hyödyntää leikkimistasona, mutta jolla voi myös levähtää lukemassa kirjoja. Mies nikkaroi penkin ja pikkuneiti on ollut erittäin tyytyväinen!

4) Sisustusyksityiskohdat ulos


Pikkujuttuja, mutta luovat tunnelmaa. :)

Kukkalaatikot pääsivät paikoilleen jo ennen maalaamista, kun äitini oli ostanut Meealle orvokkeja leikkimökin koristeeksi. Laatikoitakaan ei siinä vaiheessa ollut, joten laatikoiksi valikoitui helposti saatavilla olevat - eli se ainoa malli, joka Prismassa sopivassa koossa löytyi. :D

Ampiaisia karkottamaan virkkasin leikkimökin kuistille vale-ampiaispesän - joka toimi loistavasti! Vaikkakin se virheellisesti laitettiin paikoilleen jo ennen kuin ulkokuori oli kokonaan maalattu. No, nyttemmin ampiaispesää koristaa pari valkoista maalitippaa - kiitos miehen...

Yksi leikkimökin ykkösjutuista on ollut ehdottomasti postilaatikko. Sinne on laitettu kirjeitä postimiehelle, äidille ja isille sekä lastenohjelmien hahmoille. Ja aivan joka kerta kun takapihalla ollaan, pitää myös käydä katsomassa, onko a) edellinen kirje kadonnut postilaatikosta ja b) tullut postia Meealle. Ilo oli ylimmillään, kun postimies oli kirjoittanut piiiiiiitkän kirjeen Meealle eräänä päivänä. :)

Kukkalaatikot oli paikoillaan jo hyvissä ajoin. :D 


5) Lelut leikkimökkiin


Leluista kirjoittelinkin jo aiemmin oman erillisen postauksen, mutta pakko nostaa vielä tässäkin yhtenä kohtana esille. Lelut kun ovat erittäin tärkeä osa leikkimökkiä!

Kirjat ja astiat+ruuat olivat ne kaikkein tärkeimmät lelut leikkimökkiin, niillä on myös leikitty eniten. Aika lailla joka kerta Meea keittää kahvit, kun mennään leikkimökkiin ja tarjoilee sitä Frozen-posliiniastiastostaan. Kynät ja paperi ovat olleet toinen huippujuttu, sillä näin saadaan kätevästi postilaatikkoonkin täytettä. Leikkimökistä löytyy myös värityskirja ja sen parissa neitokainen on välillä viihtynyt pitkiäkin aikoja sillä aikaa kun äiti tai isi on huhkinut pihahommissa leikkimökin lähistöllä.

Lisäksi meillä on leikkimökissä hyvin sekalainen seurakunta kaikenlaisia leluja. Kaikkia sellaisia, mitä lelulaatikoiden kätköistä löytyi, mitä neiti halusi leikkimökkiin viedä ja mitkä olivat materiaaliltaan tms sellaisia, että ne uskalsi mahdolliselle kosteudelle alttiiksi jättää.

Muutamat teekutsut on pidetty tänä kesänä. :)


6) Sisustusjuttuja leikkimökkiin


Tämä on nyt se osio, mikä on kaikkein eniten kesken.

Seinälle olen jo löytänyt sopivan seinähyllyn (johon kauniit astiat pääsivät esille) ja ontelokuteesta virkkasin muutaman säilytyskorin pikkutavaroille. Muutama säilytyskorin virkkasin ripustuslenkillä; siksi piti ostaa myös seinäkoukut yhdelle seinälle. Varaston siivouksessa löytyi vielä alunperin häitämme varten ostettu puinen seinäkori sekä Meean 2-vuotissynttäreillä koristeena ollut pompom, jotka sopivat mainiosti leikkimökin tunnelmaan.

Verhot löysin Eurokankaan palalaarista - hieman nämä ovat nyt erilaiset kuin alkuperäinen ajatus, mutta sopivat kyllä mainiosti leikkimökkiin! Ja kun ei takaseinän sohvalle löytynyt sopivia vaaleanpunaisia sisustustyynyjä, tilasin hätäpäissäni Ikean tilauksen yhteydessä valloittavat kissatyynyt (joille pikkuneiti antoi suostumuksensa!) - jotka itse asiassa sopivat verhokankaaseen aivan mainiosti.Mitä sitten vielä puuttuu? No aika paljon - näyttää vielä aika tyhjältä omaan silmään tuo leikkimökki!

Paljon on toki saatu aikaan yhdessä kesässä (ottaen huomioon, että kesälomastakin oltiin suurin osa poissa kotoa ja projekteja on ollut "muutama" muukin), mutta osa ajatuksista jäi vielä toteuttamatta. Ja varmaan ensi kesään mennessä ideoita on tullut vielä lisää (ainakin jos Pinterestiä ehtii yhtään talven aikana selaamaan)!

Ainakin haluaisin hankkia takaseinän penkille jonkinlaisen pehmusteen; ehkä ihan vaan määrämittaisen vaahtomuovipatjan, johon tulisi muuhun sisustukseen sopiva kangas päälle. Olisi sitten mukavampi pötkötellä penkillä kirjoja lukemassa. Lisäksi takaseinälle tarkoituksenani olisi ostaa ehkä kolme taulukehystä tunnelmaan sopivin sisustuskuvin. Nämähän voisi tulostaa itsekin, jos netistä löytyisi sopivia kuva-aiheita. Mitä se nyt sitten pitäisi olla - jotain vaaleanpunaista ja prinsessamaista tietenkin.

Pikkuneidin toiveena ollut kenkäteline on vielä toteuttamatta leikkimökin kuistille. Samaten joku kaunis (ja säänkestävä) lelukori pihaleluille olisi tarkoitus siihen hankkia - tällä hetkellä kun lelulaatikon virkaa ulkona toimittaa (hiekkalaatikon ohella) vihreä muovinen leluarkku, joka ei kyllä tämän leikkimökin ilmeeseen istu yhtään. :D

Onneksi ensi kesänä ehtii jatkamaan tätä projektia! :)Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!