torstai 21. joulukuuta 2017

Marraskuu on huono kuu saada vauva

Voisin antaa kaikille tuleville vanhemmille vinkin. Älä tee lasta niin, että se syntyy marraskuussa. Ei huonompaa ajankohtaa voisi olla.   

Kun vauvan syntymän aikoihin jouluun on aikaa kuukausi, tulee joulujärjestelyjen kanssa kiire. Vauva-arjen keskellä pitää huolehtia joululahjat, paketoinnit, jouluruuat, joulukortit, koristeet, jouluvalot... Mitä näitä "pakollisia" juttuja nyt onkaan. Vaikka aloitin jouluvalmistelut tänä vuonna jo hyvissä ajoin, jäi aika paljon tekemistä vielä joulukuulle ja ns. viimeisille metreille. Kun joulu lähenee, myös omat stressitasot alkavat nousemaan.

Kuukauden ikäinen pikkutonttu ei ole suureksi avuksi joulujärjestelyissä. ;)

Jouluruokien osalta sain onneksi apua äidiltäni ja esim. valtaosa (perheen ulkopuolisista) lahjoista oli ostettuna jo ennen vauvan syntymää. Kiire näiden jouluhommien kanssa on silti tullut. Erinäisistä syistä (mm. postin hidastelun vuoksi myöhäistoimituksena tulleen joulumekon takia) joulukortitkin lähtivät meiltä matkaan vasta sunnuntaina - ensimmäinen kerta ikinä, kun en ehtinyt lähettää joulukortteja joulumerkeillä...

Itse kun teen asiat mieluummin hyvissä ajoin kuin viime tipassa, on nyt joutunut joustamaan aika paljon. Ja jättämään jotain asioita pois tai pienemmälle panostukselle; esimerkiksi tontun jouluoven olisin hirveästi halunnut tehdä, mutta tajusin sentään sen jättää pois omista suunnitelmistani.

Kaiken lisäksi joulu tuli tänä vuonna nopeasti ja huomaamatta. Tämän siis olen kuullut monelta muultakin kuin tällaisessa vauvahuumassa eläviltä. Meillä mieskin viime viikon alussa havahtui joulustressiäni ihmetellessä "Ai onko jouluaatto jo ensi viikolla?". Niinpä...

Joulutekemistä on vielä jäljellä ja hyvin pahasti näyttää siltä, että joudun käyttämään yöuniaikaa lahjojen paketointiin. Ehkä jo ensi yönä - eipä tässä montaa yötä enää ole jäljellä!

Kuusi on sentään jo koristeltu pikkuneidin avustuksella. :)

Ja mikä pahinta (tai ainakin stressiä lisäävintä) tähän marraskuussa syntyneeseen vauvaan liittyen - joulun sijoittuminen tähän kohtaan syö aikaa ja jaksamista myös ristiäisjärjestelyiltä! Kun kuluvan viikon "ylimääräinen" aika pitää käyttää paketointiin, joulukuusen koristeluun ja jouluruokien kokkaamiseen JA useampi päivä aaton liepeillä rauhoitutaan joulun merkeissä (silloin en oikeasti aio ottaa stressiä mistään!), tarkoittaa se käytännössä, että ristiäisajatukset jatkuvat aikaisintaan välipäivinä. Jolloin juhliin on enää pari viikkoa aikaa. Stressi!

Toinen vaihtoehto toki olisi ollut järjestää ristiäiset ennen joulua, mutta siitä vasta se stressi olisi tullutkin! Etenkin kun sitä nimeä ei vieläkään ole - ja voi olla, ettei ole tammikuussakaan... 

Bloggaaminenkin on jäänyt hyvin vähälle - vaikka luonnoksissa edelleen on niitä puolivalmiita ennen vauvan syntymää aloitettuja bloggauksia mm. isänpäivälahjaan, loppuvuoden pikkuneidin lahja-askarteluihin sekä talvivaatteisiin liittyen. Voi kuitenkin olla, että palaan isommin blogin ääreen vasta ristiäisten jälkeen. 1kk-bloggauksen olisin halunnut saada julki näinä päivinä, mutta sekin taitaa venyä joulun jälkeiselle ajalle, vaikka ensimmäinen kuukausi pikkuherralla tuli täyteen jo viime sunnuntaina. Ei vaan riitä vuorokaudessa tunnit kaikkeen - ja kun ei ihan joka tunti pysty tekemään, kun vauvan (unien) ehdoilla mennään ja itsekin olisi mukava joskus nukkua.

Luotan siihen, että ristiäisten jälkeen aikaa blogille ja muille harrastuksille on huomattavasti enemmän, kun arki alkaa tasaantua. Joten tammi-helmikuussa blogikin tullee päivittymään tiuhempaan tahtiin - vaikka sitten niiden hieman vanhempien aiheiden myötä.

Nyt kun pikkuherra EHKÄ nukkuu vielä hetken (paino sanalla ehkä), menen kiireesti paketoimaan muutaman joululahjan. Kolme yötä jouluun ja n. 90 % lahjoista vielä paketoimatta - saattaa tulla kiire! :D

Muutama paketti sentään saatiin postiin jo viikonloppuna - mm. nämä kummipojan paketit. 

Jos ja kun en blogin pariin enää ennen joulua palaa (kuin korkeintaan blogin FB-sivun puolella), toivottelen tässä samalla ihanaa ja rentouttavaa joulua kaikille blogin lukijoille!

p.s. Meidän tämänvuotinen joulukorttikuva luvassa FB:n puolelle viikonlopun aikaan - jos et vielä ole tykännyt blogin FB-sivusta, käy tykkäämässä nyt! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!