sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Viikkokalenteri käytössä

Meea on jo pitkään ollut kiinnostunut viikonpäivistä, kuukausista ja vuodenajoista. Viime aikoina myös käsitteet "huomenna" ja "eilen" ovat tulleet oikeaoppisesti käyttöön ja myös päivien lukumäärän (siis esimerkiksi "kolmen päivän päästä") laskeminen on tullut ajankohtaiseksi.

Tämä opettelu on varmasti omalta osaltaan tehostunut syksyllä käyttöön otetun viikkokalenterin myötä.

Viikkokalenteri-pohjan tein jo kaaaaauan sitten (joskus keväällä?), mutta varsinaisten kuvakkeiden tekeminen ja viikkokalenterin käyttöönotto jäi syksyyn. Viikkokalenterin kuvakkeet olen etsinyt googlen kautta ja niiden sisältö onkin vaihtelevaa. Sekä itse kalenteripohja että kuvakkeet on päällystetty kontaktimuovilla, jotta käyttöikä olisi pidempi.

Viikkokalenteri on ollut meillä käytössä elokuusta asti ja edelleen se on yksi huippujutuista pikkuneidin mielestä. Jääkaapin oveen sijoitettuna se on kohtuullisen keskeisellä paikalla ja sinitarran avulla kuvakkeita on helppo siirtää ja vaihtaa. 

Joka sunnuntai (tai viimeistään maanantai) kootaan alkava viikko esille kalenteriin. Vähintäänkin päiväkoti- ja kotipäivät merkitään kalenteriin omilla kuvakkeillaan; niiden lisäksi mm. kylpypäivät, kauppareissut ja kavereiden kyläilyt merkitään kalenteriin oikeille viikonpäiville. Erityisesti silloin kun viikon mittaan on jotain mukavaa odotettavaa, viikkokalenteria tutkitaan ja jäljellä olevia päiviä lasketaan tiuhaan tahtiin.

Viime viikon kuvakkeet.


Viikkokalenteri-pohjaan tein viikonpäivät yleisesti käytössä olevien värien mukaan ja värit ovatkin helpottaneet viikonpäivien oppimista. Nyttemmin viikonpäivät osataan luetella jo ilman "väriapua", mutta alkusyksystä viikonpäivät menivät kohdalleen värejä muistellen.

Toistaiseksi kalenterikuvakkeita on ollut vain muutamia erilaisia, mutta käytön myötä mieleen on tullut lisää kuvakkeita, joita kalenterista pitäisi löytyä. Työn alla onkin parhaillaan lisäkuvakkeiden tekeminen. Jatkossa kalenterista tulee löytymään myös mm. siivous, mäenlasku ja päiväkodin lelupäivä. Kunhan tämä äiti ehtii leikkaus- ja päällystyshommiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!