perjantai 1. joulukuuta 2017

Innokas isosisko

Aloitin tämän bloggauksen kirjoittamisen jo ennen vauvan syntymää - otsikolla "malttamaton tuleva isosisko". Sairastelusta ja hieman odotettua aiemmasta synnytysajankohdasta johtuen bloggaus jäi hieman kesken - siksi sitä onkin nyt hyvä hieman täydentää isosiskon ajatuksilla vauvan syntymän jälkeen!

Isosisko ja pikkuveli. <3

Ennen vauvan tuloa tuleva isosisko siis odotti hyvinhyvin innoissaan tulevaa rooliaan. Hän ei olisi millään malttanut odottaa, että vauva syntyy. Voi tosin olla, että hänellä oli turhan ruusuinen kuva vauvan syntynän jälkeisestä elämästä ja mieli tulee vielä muuttumaan - mutta joka tapauksessa mieliala on ollut innokkaan odottava.

Kaikki vauvaan liittyvät jutut olivat meillä hittijuttuja, etenkin mitä pidemmälle talvea kohti mentiin. Meea olisi auttanut äitiä siivoiluissa ja järjestämisissä vaikka kuinka paljon, jos ne vaan liittyivät vauvaan. Tutit, vauvalelut, pienet vaatteet - kaikki ovat niiiiin ihania Meean mielestä. Yhtenä viikonloppuna jopa järjesteltiin yhdessä vauvan bodeja kokojärjestykseen kaappiin - kyllä oli innokas apuri!

Etukäteen puhuttiin aika paljon vauvan syntymästä ja yritettiin valmistella Meeaa tulevaan. Iso elämänmuutos arkeen tämä kuitenkin tulee olemaan - mutta ainakin siitä on jo paljon juteltu. Lähinnä siitä, miten vauvanhoito vie äidin aikaa ja Meean pitää olla reipas tyttö. Viimeisinä viikkoina ennen vauvan syntymää Meea itse totesikin odottavansa eniten sitä, että saa auttaa äitiä ruuanlaitossa vauvan syntymän jälkeen. :D

Jo kesästä asti myös Meean masussa on asunut vauva. Vauva joka potkii kovasti ja joka syntyy samaan aikaan kuin äidin masussa oleva vauva. Välillä on siis kauppareissullakin joutunut pysähtymään, kun Meean masuun on alkanut sattumaan - kun vauva potkii. :D Parasta oli kerran keskustellessamme vauva-arjesta ja mainitessani, että äiti ei sitten ehdi enää ihan niin paljon Meean kanssa leikkimään. Neiti vilkaisi minua tuohtuneena ja tokaisi "No kuule äiti, en minäkään ehdi sitten ihan aina olemaan sinun kanssasi ihan koko aikaa, kun minun pitää hoitaa omaa vauvaani!" :D Marraskuussa hän alkoi myös miettimään montako päivää joutuu itse olemaan sairaalassa kun hänen vauvansa syntyy ja miten se vauva ylipäätään syntyy.

Jotain tulevan isosiskon innokkuudesta kertoo myös se, että jo lokakuun puolella hän oli päiväkodissa kertonut vauvan syntyneen. Mies kun meni hakemaan Meeaa hoidosta, hän sai Meean ryhmän lastentarhanopettajalta vuolaat onnittelut. "Kiitos, mutta mistä?" Meea oli vienyt tätejä sata-nolla ja kertonut vauvan syntyneen ja vastannut kysymyksiin vauvasta ihan suvereenisti. "Ei se vauva paljoa itke, mutta sitten kun itkee, niin äiti antaa vauvalle maitoa tissistä." Meealle oli myös laulettu onnittelulaulu tuoreen isosiskouden kunniaksi. Kotona kun tätä käytiin läpi, niin ilmeisesti hän vaan niin malttamattomasti odotti pikkuveljeä syntyväksi. Ja onhan se ollut pitkä odotus!


Nyt kun vauva vihdoin syntyi, on isosisko ollut kyllä erittäin huolehtivainen, rakastava ja reipas. Reippaudesta ja uuteen ei-niin-huomion-keskipisteenä-olemisen rooliin sopeutumisesta voisin kirjoittaa jossain kohtaa ihan omankin bloggauksen (jottei tästä tule aaaaaivan niin pitkä), mutta sen verran täytyy mainita, että Meea tuntuu kasvaneen parilla vuodella - niin fyysisesti kuin taidoiltaankin. 

Kun mies ja Meea tulivat hakemaan minua sairaalasta kotiin, pikkuneiti oli yhtä hymyä koko kotimatkan, kun sai olla takapenkillä kahdestaan pikkuveljen kanssa. Pikkuveli on ollut maailman tärkein Meealle siitä asti ja meillä usein kuultu lause onkin "Ei hätää, isosisko on tässä ihan lähellä."

Isosisko on erittäin hyvä vauvanhoitoapulainen. Valitsee vaatteet kaapista, ojentaa vaipan ja pyllypyyhkeen sekä kiikuttaa harsoja tarvittaviin paikkoihin. Hellästi silittelee ja halailee vauvaa, ja haluaisi aina pitää vauvaa sylissä. Isompia mustasukkaisuuksia ei ole toistaiseksi tullut, vaikka äiti-ikävä olikin viikon erossa olon jälkeen hirmuinen. 

Äidin sydän suli totaalisesti, kun tuore isosisko sanoi "Kiitos äiti, kun synnytit ihanan poikavauvan minulle." <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!