perjantai 29. tammikuuta 2016

Jatkopalat Affinityjen valjaisiin

Marraskuun loppupuolella törmäsin ongelmaan Affinity-rattaidemme valjaiden suhteen. 5-pistevaljaat eivät nimittäin menneet kiinni toppavaatteiden ja lämpöpussin kanssa. Eivät lähellekään. Vaikka löysäsin valjaat joka puolelta ääriasentoon, ainoastaan toinen puoli valjaista meni nippa nappa kiinni.

Valjaat kireästi toiselta puolelta kiinni - ilme on kärsivämpi kuin olo ihan oikeasti oli. :D

Ei todellakaan kiva juttu tulevaa talvea silmällä pitäen. Ajatuksissa oli hyödyntää lämpöpussia pikkupakkasilla toppatakin kanssa. Puhumattakaan kovista pakkasista, jos eteen tulee kävelyreissuja päiväkodille tms rattaiden kanssa.

Yritin etsiskellä jonkinnäköisiä jatkopaloja rattaisiin somesta ja googlesta, mutta löydetyt ratkaisut olivat lähinnä luokkaa "hiuspompulalla voisi yrittää viritellä jotain".

Laitoin mailia liikkeeseen, josta ostimme aikoinaan rattaat ja kyselin, onko jatkopaloja tai muuta vastaavaa ratkaisua olemassa. Vastaus tuli nopeasti; "Valitettavasti tähän ei ole mitään ratkaisua, monet ovat samaa asiaa kysyneet".

Aloin jo pohtimaan niitä kaikki hiuspompula-tyyppisiä patenttiratkaisuja tuskaisena, mutta en onneksi päässyt vielä kovin pitkälle tämän suhteen. Olin siis laittanut "varoilta" mailia myös suoraan valmistajalle Britaxille. Heidän vastauksessaan kesti hieman kauemmin, mutta se oli paljon positiivisempi kuin liikkeen.

Jatkopaloja on olemassa ja niitä pystyy tilaamaan jälleenmyyjien kautta! Aika jännä juttu, että jälleenmyyjä ei ollut näistä tietoinen....

No, ei muuta kuin mailia jälleen liikkeelle - tällä kertaa laitoin mukaan Britaxilta saamani tuotenumeron ja muut tiedot. "Aijaa, kiitos tiedosta - ilmeisesti nämä ovat juuri tulleet heidän valikoimaansa. Onpa hyvä tietää, taidammekin tilata näitä samantien useammat, kun moni on näitä kysellyt."

Toimitusaika oli ikävän pitkä (3-4 viikkoa), mutta onneksi talven tulokin kesti tänä vuonna poikkeuksellisen pitkään. Jatkopaloille tuli hintaa vain 10 euroa ja sain kaupan päälle (ja/tai aspan työn hoitamisen korvauksena...) postikulut veloituksetta.

Jatkopalat kotiutuivat meille joulun jälkeen, juuri sopivasti pakkasille!

Jatkopalojen asennus oli kuulemma hieman kimurantti (näin totesi mies), mutta tosi hyvät ovat nämä jatkopalat olleet käytössä. Nyt riittää mitta valjaissa lämpöpussin JA toppahaalarin JA villahaalarin kanssa ihan leikiten!

-25, kunnon toppavarustukset, eikä mitään ongelmaa laittaa rattaiden valjaita kiinni!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Ovatko rattaat olleet hyvät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsääntöisesti joo. Postausta rattaiden käyttökokemukseen liittyen toivottiin jo aiemmin, joten se on tulossa piakkoin. :)

   Mutta siis meidän kriteerit rattaat täyttivät hyvin; enemmän ne "puutteet" ovat olleet siinä, että raskausaikana ei vielä tiennyt, mitä kaikkia ominaisuuksia sitä rattailta kaipaisikaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!