keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Maustetahnoja buzzaamassa

En ole varmaan täällä blogin puolella koskaan kertonut, että olen Buzzador. No, en ole kyllä pitkään aikaan saanutkaan tuotteita testattavaksi, joten siitä johtunee blogihiljaisuus.

Niille, jotka eivät tiedä, mikä Buzzador on, kerrottakoon lyhyt tiivistelmä. Buzzadorina pääsee testaamaan tuotteita ilmaiseksi tai roimalla alennuksella - kampanjasta riippuen. Tuotteet ovat pääsääntöisesti uutuustuotteita, jotka eivät välttämättä ole vielä tulleet edes markkinoille. Buzzauksen ideana on se, että tuotteista kerrotaan eteenpäin; niitä buzzataan ystäville ja tuttaville. Lisäksi kokeillaan itse tuotetta, kerrotaan mielipide siitä ja täytetään loppuraportti. Halutessaan voi buzzauksen ohella ottaa kuvia, videota tai vaikkapa kirjoittaa blogia. Minä liityin Buzzadoriksi ehkä vuonna 2008 (+/- yksi vuosi), joten vuosien varrella olen muutamaan kampanjaan saanut osallistua.

Nyt viimeisimpänä sain buzzattavaksi ennen joulua Felixin maustetahnoja. Paketista löytyi testattavaksi basilika- ja valkosipulitahnoja.


Pakko myöntää, että tämä buzzaus osui vähän huonoon kohtaan ajallisesti. Siis sen suhteen, että on tullut kokkailtua tosi vähän - joten myös tilaisuuksia hyödyntää tahnoja on ollut aika vähän.

Meillä syötiin ennen joulua kiireestä johtuen hyvin nopeatekoista ruokaa ja eineksiäkin; niihin en viitsinyt "tuhlata" maustetahnoja. Joulunaika meni jouluruuan parissa ja uutena vuotenakin oli tarjolla perinteiset ranskikset, nakit ja perunasalaatti. Viime vuoden puolella ehdin testata maustetahnaa vain yhteen ruokaan! Nyt alkuvuodestakin on ruuanlaitto ollut aika vähäistä, koska on yritetty syödä pakastinta tyhjäksi JA on sairasteltu JA on kyläilty; ei siis kovin montaa kertaa ole varsinaisesti tullut itse kokattua kunnon ruokaa tänä vuonna. Ja vain kerran olen tällä ajanjaksolla ehtinyt käyttämään valkosipulitahnaa vieraille kokatessani.

Basilika ei ole suurin suosikkini, joten enemmän olin innoissani buzzauspaketista löytyneestä valkosipulitahnasta. Sitä olenkin itse asiassa nyt käyttänyt oikeastaan joka ruuassa, johon normaalisti olisin laittanut valkosipulia muussa muodossaan mausteeksi. Tai no, uunijuureksiin pilkoin valkosipulit päälle, mutta kaikkeen muuhun olen hyödyntänyt tahnaa.



Ideanahan on siis se, että tämä tahna korvaa tuoreet yrtit ja valkosipulin. Kun kaapista löytyy aina tuubi maustetahnaa, ei tarvitse muistaa ostaa erikseen vaikkapa valkosipulia. Meillä käytetään melko paljon valkosipulia kokkauksessa, mutta tuntuu, että aina etenkin siitä kolmen valkosipulin nipusta jää osa käyttämättä tai menee huonoksi. Siinä mielessä tämä maustetahna vähentänee myös ruokahävikkiä.

Ja toki se myös osaltaan vähentää ruuanlaittoon kuluvaa aikaa! Ajanpuute kun taaperoarjessa (etenkin nyt kokopäivätöiden startattua) on yksi kompastuskivistä ja olen yrittänyt jo ennen Felix-kampanjaakin etsiä keinoja oikoa tai tehostaa ruuanlaittoa. Maustetahna on kyllä yksi apukeino siihen!

On myönnettävä, että en ole näitä tahnoja vielä kaupassa nähnyt - tai edes ehtinyt etsiäkään. Siksi minulla ei ole aavistustakaan, minkä hintaisia tuotteet mahtavat olla. Mikäli hinta on kohtuullinen, uskoisin, että maustetahnoja tullaan meille ostamaan jatkossakin. Näitä on nyt yhteensä viittä eri makua; ainakin tuota chilitahnaa on pakko päästä testaamaan!

p.s. Allergikkotytön äitinä on pakko vielä loppukaneettina mainita, että ainakin tämä valkosipulimaustetahna on sekä maidoton että munaton (ja gluteenitonkin). Sopii siis myös meidän Meealle - joka muuten tykkää valkosipulista!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!