lauantai 29. heinäkuuta 2017

Lintulan pikkukodit - ihastuttava miljöö majoitukseen Naantalissa

Viime viikon Muumimaailma-reissulla yövyttiin niin ihanassa miljöössä, että on pakko tehdä siitä oma postauksensa.

Tältä meidän majoituspaikassa näytti. <3


Koska matka oli sen verran pitkä, oli majoitus pakollinen. Katseltiin erilaisia majoituspaikkoja Naantalista ja Turustakin, eikä ajatus hotelli/kylpylämajoituksesta oikein innostanut. Niihin kun pääsee aina, mutta Naantalissa tarjolla oli runsaasti muunkinlaisia majoitusvaihtoehtoja. Mies ei innostunut Bed&Breakfast-tyyppisestä paikasta, joten etsiskelinkin lähinnä sellaista paikkaa, jossa aamiainen ei kuulu hintaan.

Jo pelkän kuvauksen perusteella mahtavalta vaikuttanut paikka löytyi; Lintulan Pikkukodit Naantalin vanhassa kaupungissa, aivan sataman vieressä. Seitsemän pienen asunnon muodostama ryhmä ja tunnelmallinen pihapiiri asuntojen yhteisellä terassilla.


Lintulan Pikkukodit näkyy mäen päällä. 

Pihapiirin nurkalla.

Näkymä asuntomme ulko-ovelta.

Asuntomme ulko-ovi näkyy nurkan takana. 


Muutama asunto oli vielä vapaana varausta tehdessämme ja valintamme kohdistui Tiira-nimiseen asuntoon. 30 neliön asunto tilavalla keittiöllä, makuuhuoneella, vessalla ja suihkulla varustettuna. Kolme nukkumapaikkaa ja lisämaksusta neljäs vuodetuolissa.

Vähän jännittynein mielin matkasimme Naantaliin, sillä pelkkien kuvien ja netin tietojen perusteella  ei voinut olla varma, oliko tämä valinta hitti vai huti. Ketjuhotellissa kun suurinpiirtein tietää mitä saa - nyt majoitukseen sisältyi yllätysmomentti.

Mutta vielä mitä - tämähän oli aivan täydellinen!





Siis ihan jo ensimmäisenä sijainti. Erittäin keskeisellä paikalla; aivan sataman ja esim. Naantalin Matkailun toimiston vieressä. Lyhyt kävelymatka kaikkialle, jopa Muumimaailmaan. Keskellä idyllisintä vanhaa kaupunkia.

Sattumalta löysimme vielä mäen päältä, aivan kivenheiton päästä, pienen leikkipuiston, jossa kävimme vielä illalla ennen nukkumaanmenoa Meean toiveesta. Ja vaikkei majoituspaikastamme suoraan merinäkymää ollutkaan, ei rantaviivakaan ollut kovin kaukana.





Miljöö onkin sitten toinen mainitsemisen arvoinen asia. Ehkä jopa se, joka olisi pitänyt mainita ihan ensimmäisenä.

Sekä vallitseva ympäristö että itse Lintulan Pikkukotien pihapiiri henkivät maalaisromantiikkaa ja puutalotunnelmaa. Aiemmin olleissa kuvissa näkynyt asuntojen yhteinen terassi oli uskomattoman viihtyisä ja siellä olisi mielellään viettänyt pidemmänkin tovin. Aivan ihastuttava tunnelma! Ja vaikka itse asunto oli ns. nykyaikaisesti varusteltu, ihanat pienet sisustusyksityiskohdat huokuivat vanhaa romanttista tunnelmaa.

Näkymä keittiön ikkunasta. 





Maha-selfieitä oli hyvä ottaa tunnelmallisessa eteisessä. 


Ja vielä kolmantena pakko mainita tilat ja varustelu.

Tilava keittiö/ruokahuone olisi antanut mahdollisuuden pidempäänkin visiittiin; kaappitilaa oli vaikka muille jakaa ja keittiöstä löytyi kaikki tarpeelliset laitteet. Jopa pyykinpesukone!

Makuuhuoneeseen mahtui mukavasti kolme sänkyä ja tilaa jäi. Sohvan puutekaan ei juurikaan haitannut (toisessa vapaana olleessa asunnossa sellainen olisi ollut), sillä keittiön tuoleissa ja vuodetuolissa oli riittävän mukava katsella hetki telkkaria iltasella Meean nukahdettua.


Yhtään tavaraa ei yhden yön visiitillä laitettu kaappeihin - mutta tilaa olisi ollut! Ja perusastiasto luonnollisesti kuului majoitushintaan. 



Jos jotain miinusta olisi annettava, voisin mainita ohuet seinät, joista kuului naapuriasuntojen äänet läpi. Onneksi asuntojen vuokraussivullakin on mainittu "ei sovellu ylenpalttisten juhlien pitäjälle", joten melko rauhallisia naapureita asunnoissa yleensä taitaa olla; meidänkin seinän takaa kuului lähinnä lasten ääniä nukkumaanmenoaikaan.

Toinen miinus oli se, että olimme täällä vain yhden yön ja ehdimme nauttia majoituksesta suhteellisen vähän - reilun vuorokauden Naantali-vierailusta kun aika monta tuntia kului kuitenkin Muumimaailmassa (jonne muuten liput tuli alennuksella tämän majoituksen ansiosta!). Olisi ollut aivan mahtavaa herätä näihin maisemiin toisenakin aamuna:



Mikäli olet joskus menossa Muumimaailmaan tai muuten vaan Naantaliin, suosittelen lämpimästi Lintulan Pikkukoteja majoitukseksi! Itsellä on kokemusta ainoastaan Tiira-huoneistosta, mutta uskon muidenkin olevan yhtä tunnelmallisia ja rauhallisia majoituskokemuksia. Voin olla varma, että mikäli meidän perhe vielä toistamiseen Naantaliin eksyy, majoituspaikkaa ei tarvitse kahta kertaa miettiä!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!