sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Leluja leikkimökkiin

Leikkimökin sisustusprojekti on edennyt ja ennen kesälomia saatiin "kirppislöytö"-hyllykkö kannettua paikoilleen. Kun säilytystilaakin alkaa jo olla, ovat lelutkin pikkuhiljaa alkaneet löytää tiensä leikkimökkiin.

Kovaa pähkäilyä on - itselläni - aiheuttanut se, mitä leluja leikkimökkiin voisi viedä. Leikkimökkimme kun ei ole ns. talviasuttava ja toisaalta se on kesähelteillä aika kuuma. Aivan kaikkia leluja en siis itse raaski leikkimökkiin varastoida. Ja toisaalta; sekä minun että Meean tahtotilana on pitää leikkimökki siistinä sisältä ja esim. hiekka-vesileikit suoritetaan jossain muualla kuin mökissä; siksi aivan kaikkia ulkolelujakaan ei leikkimökkiin tulla säilömään.


Tähän mahtuu jo useampi lelu!


Toistaiseksi leikkimökistä löytyy:

Pöytä ja tuolit
Synttärilahjaksi neitokainen sai leikkimökkiinsä ihastuttavat vaaleanpunaiset tuolit ja pöydän. Vaikka ne vievätkin jonkin verran tilaa mökistä, ne mahdollistavat monenlaiset leikit aina teekutsuista taiteen tekemiseen.

Pino kirjoja
Koska mökkiin on rakentumassa sohva/sänky/makuupaikka, mikä olisikaan mukavampaa kuin rauhoittua lukemaan kirjoja kaikessa rauhassa. Ehkä tulevina vuosina Aku Ankat tulevat olemaan leikkimökin vakiokalustoa, mutta täksi kesäksi valikoitiin kassillinen kirjoja leikkimökkiin vietäväksi. Ei niitä kaikkein parhaimpia; valtaosa paksusivuisia ja useampi ei-niin-priimaa oleva kirja. Kuitenkin riittävän kiinnostavia naulitsemaan pikkuneidin paikoilleen lukemisen merkeissä. Juuri sopiva setti leikkimökkiin.

Frozen-posliiniastiasto
Meean synttärilahjaksi saama posliiniastiasto on alusta asti ollut menossa leikkimökkiin, eikä sillä ole monesti vielä ehditty kotona leikkiäkään. Syystä että äiti säilöi astiaston hajoamisvaaran varalta kaapin päälle. :D Hajoamisvaara toki ei katoa leikkimökissäkään, mutta sisäleikeissä nykyisellään osana leikkikeittiön muuta varustusta hajoamisvaara on huomattavasti suurempi kuin leikkimökissä, jossa astiastolle on oma selkeä paikkansa hyllyllä (jota tosin seinällä ei vielä ole :D).
Kunhan mökkiin saadaan vielä kunnon hylly seinälle, aikomuksena on muutamia muitakin astioita ja ruokia teekestejä varten leikkimökkiin sisältä viedä.

Leikkimökissä on pidetty jo monet teekutsut. :)


Harja
Tämä oli oikeastaan ensimmäinen varsinainen lelu, joka leikkimökkiin vietiin. Syystä että Meea sanoi sen olevan ehdoton varuste, jotta saadaan leikkimökki siivottua. Ja ei ollenkaan huono idea; pitäähän nyt jokaisessa (siistissä!) leikkimökissä harja olla!

Kyniä, paperia ja värityskirja
Piirtäminen on mukavaa ja siksi kasattiin leikkimökkiinkin penaali täyteen puuvärejä. Taiteilua varten leikkimökissä on pieni nippu A4-paperia ja värityskirja.

Nukke
Nukkevalikoimasta valittiin yksi nukke (joka ei ollut Baby Born), jonka saa ulos tuoda - muut nuket tulevat pysymään sisätiloissa ja toivottavasti puhtaampina. Tätä nukkea voi nyt hoivata niin leikkimökissä kuin sen ulkopuolellekin: leikkimökin kuistille kun ajattelin tuoda säilytykseen Meean nukenrattaat, joilla nukkea on jo aiemmin kyyditetty pitkin naapurustoa.


Mitä teidän leikkimökeistä löytyy?


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Meillä on tytöllä kanssa nämä samat Frozen astiat. Ne on ollut kovissa leikeissä sisällä, varmasti ovat jopa lennelleet pitkin lattioita, mutta edelleen ovat ehjät. :) Meillä tosin ei ole maailmanloppu, vaikka joku lelu hajoaakin. Leikittäväksihän ne on tarkoitettu. Kivan oloinen leikkimökki teillä! Huomasinkin instagramista, että teille on tulossa perheenlisäystä. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lelujen hajoaminen harmittaisi varmaan eniten pikkuneitiä, hän on aika tarkka omista leluistaan. Mutta kiva kuulla, etteivät ihan herkästi hajoa! :)

   Kiitos onnitteluista!

   Poista

Kiitos kommentistasi!