keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Virkattu ampiaispesä

Lisää leikkimökkijuttuja - mutta kun se nyt vaan on tämän kesän the juttu, ja edelleen niin kovin keskeneräinen. :D

Idean virkatusta ampiaispesästä näin jo viime kesänä ja sellaisen tekeminen kävi mielessä jo silloin. Syystä tai toisesta (lue: en ehtinyt/muistanut/jaksanut) ampiaispesä-kokeilu jäi viime kesänä tekemättä, mutta nyt kun leikkimökin saapuessa pihaan eräs ystävä muistutteli virkattujen ampiaispesien olemassaolosta, piti kaivaa virkkuukoukku esiin.



Ampiaispesän tekeminen on supernopeaa; itse taisin sitä virkata kaikkineen kolmena iltana, mutta ajallisesti siinä ei varmaan (ainakaan taitavalta virkkaajalta - jollainen itse en siis ole) menisi kuin pari tuntia. Vähän sama idea kuin virkatuissa ruuissa ja aika samanlainen ohje kuin vaikkapa virkattuun omenaan; tämä vaan valmistui vieläkin nopeammin, kun käytössä oli huomattavasti paksumpi lanka!

Nopea ja helppo työ - ja miksei oivallinen kesätuliainenkin!

Viime viikonloppuna sain ampiaispesän virkattua loppuun ja laitettiin se samantien leikkimökin kuistille ampiaisia hätistelemään. Ja hyvä näin; olivat nimittäin jo aloittaneet pesän teon, mutta virkatun pesän ilmestymisen jälkeen ei ole amppareita leikkimökin lähettyvillä näkynyt!



Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!