tiistai 25. marraskuuta 2014

Ensimmäinen hammaslääkäri

Meidän kunnassa pienokaisille on suotu mahdollisuus päästä hammaslääkäriin ensimmäistä kertaa jo 6 kk iässä. Google nimittäin kertoi, ettei tilanne ole sama kaikkialla; joillain paikkakunnilla hampilääkäriin pääsee ensimmäistä kertaa vasta vuoden iässä - tai jopa myöhemmin.

Meilläkin aika oli alunperin samalla viikolla kun 6 kk tuli täyteen, mutta kovan flunssan takia jouduttiin siirtämään aikaa eteenpäin. Viime viikolla sinne vihdoin päästiin ja reissu meni oikein hyvin.

Meeaa ei paljoa jännittänyt - eikä siihen kyllä ollut tarvettakaan. Täti kertoi lusikan käytöstä, hammastahnasta, kiinteiden ruokien maistelusta ja tutista. Lusäksi hän vilkaisi pikaisesti suuhun ja ihasteli kahta alaleuan helmeä. (Viime päivien itkuisuudesta päätellen kolmas helmi on jonnekin pian tulossa; vielä ei tunnu ikenissä mitään, mutta kutittaa ja kiukuttaa.)

Eipä siellä hampilääkärissä - tai siis suuhygienistillä - juurikaan uutta asiaa tullut, tai ainakaan sellaista, mitä ei neuvolasta voisi muutoin saada kysymällä selville. (Ja itse asiassa aion toimia vastoin saatua ohjeistusta siitä, että hammastahnaa saa ehdottomasti käyttää vasta 3-vuotiaana...) Mutta saatiinpahan ainakin ilmainen hammasharja Meealle ja hammastahnanäytetuubeja itselle. :D

Seuraava käynti onkin sitten heti perään 3-vuotiaana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!