tiistai 11. marraskuuta 2014

Sormiruokailuharjoittelua

Ruoka on se isoin juttu meidän elämässä just nyt. Soseiden maistelu, uudet maut, uudet makuyhdistelmä, allergiaoireiden jännittäminen, nokkamukin käytön harjoittelu - jopa korvikemaidon vaihtaminen ykkösestä kakkoseen.

Nyt tähän kastiin tuli vielä uusi ihmetyksen aihe, kun sunnuntaina testattiin ensimmäistä kertaa sormiruokailua. 

Sormiruokailua ihan ekaa kertaa!

Se on kumma juttu, että vaikka Meealla nykyisin menee ihan kaikki suuhun (etenkin silloin, kun ikenet kutisee), niin ne sormiruokailtavaksi keitetyt parsakaalit eivät meinanneet millään löytää tietään suuhun!

Sunnuntaina Meea vähän kosketteli parsakaalin kukintoja, pyöritteli niitä pitkin syöttötuolin tarjotinta ja kahdesti jopa vei suun tienoille - tosin parsakaali oli niin tiukasti nyrkin sisässä, ettei se suuhun asti päätynyt. 

Kaikki parsakaalit päätyivät lopulta samaan paikkaan; lattian kautta Arttu-hauvan mahaan. 

Eilen maanantaina kun taas testattiin parsakaalin syöntiä, Arttu tulikin jo aitiopaikalle ottamaan koppeja. :)

Aika kivaa tää sormiruokailu!

Eilen syöminen sujui jo vähän paremmin; nyt parsakaalia saatiin jo suuhun asti nuoleskeltavaksi. Ja ihan pienen hyppysellisen Meea jo söikin äidin suuhun laittamana. Ihaninta silti taisi olla puristella ja litistellä nyrkissä kosteita parsakaaleja. 

Välissä kokeiltiin myös lusikan käyttöä itsenäisesti. ;)

Mutta tämä on hyvä alku ja tarkoituksena olisi päivittäin vähintään kerran tarjota soseen ohella myös sormiruokaa. Varmaan aluksi näitä makuja, joita on jo maisteltu ja allergiavapaiksi todettu, niin ei tarvitse sitten jänskättää allergioiden puolesta - etenkin, kun aluksi sitä ruokaa ei juurikaan edes suuhun mene. Eli siis parsakaalin lisäksi ainakin kukkakaali, päärynä ja porkkana ovat listalle seuraavaksi. Hieman myöhemmin varmaan avokado ja kurkku voisivat olla myös hyvää sormiruokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!