keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Must have: Laukku vaunuihin

Kun Meea oli ihan pikkunyytti, vaunulenkeillä puhelin ja avain kulkivat kätevästi mukana vaunukopan jalkopäädyssä - tilaa kun oli melkoisesti. Meean kasvaessa ja erityisesti vaunukopan vaihtuessa ratasosaan, ei lenkillä pakollisille tavaroille ollutkaan tilaa. Kesällä päällä ei ollut taskullisia vaatteita, eikä hoitolaukkuakaan (jonka hienosti saa aisaan roikkumaan) viitsinyt jokaiselle pikkulenkille ottaa mukaan.

Tuolloin investoin vaunun aisaan kiinnitettävään laukkuun. Siis sellaiseen, johon mahtuu muutama tavara ja joka on helposti käsillä.

Malleja on monia ja eri tarkoituksiin, mutta aika must have tällainen laukku silti mielestäni on.

Skip Hop Stroller Organizer


Oma valintani oli Skip Hop Stroller Organizer, jonka löysin verkkokaupasta. Vajaan puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella ei voi olla kuin tyytyväinen tähän valintaan.

Skip Hop Stroller Organizer.


Tämä malli tosiaan sopii useimpiin vaunumalleihin ja ainakin meidän Britaxeihin istui aivan loistavasti.

Säilytyslaukussa on yksi vetoketjullinen tasku, johon sopii mainiosti kännykkä - ja halutessaan myös avaimet. Vetoketjutaskun saa laukusta irti, eli jos esim. menisi käymään vaikka kaupassa ja jättäisi vaunut ulos, voisi arvotavarat ottaa mukaan helposti ja kätevästi; irtilähtevässä osassa on vieläpä käsilenkki, joten sitä on helppo kantaa sylivauvankin kanssa. Itse olen vielä kauppareissuilla suosinut hoitolaukkua (kun silloin ollaan yleensä oltu pidemmän aikaa poissa kotoa, eli on tarvinut mukaan vaippoja ja ruokaa yms), mutta ehkä tulevan kesän jäätelönhakureissuille tämä on kätevä ratkaisu.

Laukussa on kolme isompaa avointa taskua, johon mahtuu valtavasti tavaraa. Parhaimmillaan minulla on ollut yhdessä taskussa maitopullo, yhdessä harso+pipo+hanskat+sukat+lelu ja yhdessä oma vesipullo. Reunimmaiset taskut ovat tarkoitettu nimenomaan juomille, joten niissä joku take away -kahvikin pysyisi hyvin pystyssä.

Ehkä ainoa miinus tässä (ja aika monessa muussakin säilytyslaukussa) on se, että sateella laukkua on vähän hankala käyttää. Ainakaan meillä sadesuoja ei ylety aisan yli, joten säilytyslaukku jää alttiiksi sateelle. Ja kun kännykkätaskua lukuunottamatta taskut ovat avoimia, niin tavarat vääjäämättä kastuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!