torstai 15. tammikuuta 2015

Varaa aikaa, kun varaat aikaa yksityiseltä...

Luulisi, että yksityiseltä terveysasemalta saisi hyvää palvelua. Sen pitäisi olla huimasti parempi kuin kunnallinen. Sen pitäisi panostaa asiakaspalveluun, koska asiakkaat voivat helposti vaihtaa toiseen firmaan. Sen pitäisi olla hyvä myös siksi, että siitä joutuu pulittamaan sievoisen summan rahaa.

Varsinaisesta terveydenhoidosta minulla ei ole moitittavaa. Tosin ollaan käyty vasta kerran pikkuneidin kanssa yksityisellä allergia-asioiden takia, mutta ainakin tuolloin saatiin suurempi apu sieltä kuin neuvolasta/kunnalliselta. 

Maitoaltistus-ajan varaaminen sen sijaan on tuottanut haasteita.

Viime viikon maanantaina lääkärin puhelinajalla hän sanoi, että sopii hoitajan kanssa meille ajan maitoaltistukseen. Altistus piti olla tämän viikon ma tai ti. 

Viime perjantaina iltapäivällä hoitaja soitti ja kertoi, ettei valitettavasti saatukaan aikaa vielä ensi viikolle. He selvittelevät lääkärin seuraavat vapaat ajat maanantaina, kun lääkäri on seuraavan kerran töissä ja soittavat sitten uudelleen, että saadaan aika seuraavalle viikolle.

Eipä kuulunut soittoa maanantaina. 

Soitin itse tiistaina ja kyselin asian perään. "Joo no tässä on varmaan nyt käynyt niin, että ei olla vielä saatu lääkäriltä aikoja ja siksi tämä on jäänyt roikkumaan." Lupasivat selvittää asian ja soittaa saman päivän aikana uudelleen maitoaltistus-ajan.

Illalla hoitaja viimein soitti, että meidän lääkärillämme on vapaa aika seuraavan kerran vasta 10.2. Mutta toiselle lääkärille päästäisiin kyllä ensi viikolla. Mutta tällä toisella lääkärillä on sitten eri hoitaja, joka ei enää ole töissä. Joten jos millään sopii, niin tämä toinen hoitaja sitten soittaisi huomenna ja sopisi ajan ensi viikolle. 

Ok, kunhan nyt vaan varmasti saadaan se aika ensi viikolle. Näin luvattiin.

Keskiviikkona ei ollut puhelua kuulunut iltakuuteen mennessä ja soitin jälleen itse. Suoraa numeroa Jyväskylän toimipisteeseen ei löydy, joten kaikki puhelut kiersivät kaiken lisäksi vielä valtakunnallisen vaihteen kautta - ja yleensä Jyväskylän vaihteestakin vielä eteenpäin hoitajalle. 

Pitkällisten selvittelyjen ja ihmettelyjen jälkeen saatiin kaivettua esille tieto, että kyseinen hoitaja ei ole ollut keskiviikkona töissä ja soittopyyntö on merkitty hänen työlistaansa vasta torstaille. 

Ei muuta kuin odottelemaan taas seuraavaan päivään. Tällä kertaa tajusin kysyä hoitajan työvuoron, niin ei tarvinnut koko päivää päivystää puhelimen ääressä - kuten olin jo kolme päivää tehnyt... 

Tänään tuli puhelu puolisen tuntia ennen hoitajan työvuoron loppumista. "Täällä olisi nyt tarjolla seuraava vapaa aika kahden viikon pästä torstaina." "Eikö onnistu ensi viikolla? Kun meille jo luvattiin, että ensi viikolla on aikoja vapaana." "No niin, se on hyvä luvata toisten puolesta. Valitettavasti ei taideta saada järjestettyä sitä ensi viikolle."

Lopputulos on nyt se, että aika on varattu kahden viikon päähän. JOS saavat ajan järjestymään ensi viikolle, niin soittavat ja ilmoittavat. Jotenkin tuntuu, ettei sitä yritetäkään ensi viikolle saada - kunhan yritti lieventää närkästymistäni asian hoidon suhteen.

Aika käsittämätöntä, että kestää 1,5 viikkoa siinä, että saadaan edes varattua aika! Joka siis on vasta 2 vkon päästä varaamisesta. Kaikkineen joudutaan siis odottamaan 3,5 viikkoa maitoaltistukseen pääsemistä. 

Sinänsä koomista, että lääkärin kanssa keskusteltiin aikanaan myös mahdollisuudesta tehdä maitoaltistus keskussairaalassa lähetteellä; siellä tosin voi kuulemma olla viikkojen jono. Päädyttiin yksityiseen, jotta päästään nopeammin. Vaikea sanoa päästiinkö.

No, onpahan nyt ainakin aika. Pakko kyllä myöntää, että harkitsin jo soittoa kilpailevalle terveysasemalle, josko heiltä olisi saanut ajan aiemmin. Mutta ehkä nyt mennään näillä eteenpäin.

Kurjaa tämä pitkittyminen on, etenkin kun tuo nykyinen korvike ei ihan täysin sovi Meealle ja ilmeisesti maitoaltistuksen jälkeen vasta saataisiin resepti uuteen. Kakkaaminen, nukkuminen ja puklailu ovat parantuneet, mutta iho-ongelmat jossain määrin vielä jatkuvat; ilmeisesti maissista johtuen. 

Ja toki tästä sekoilusta johtuen myös lompakko köyhtyy enemmän; tuo apteekin korvike kun on sen verran hintavaa. Nyt joudumme ostamaan korviketta alkuperäisestä suunnitelmasta/lupauksista poiketen 2,5 viikkoa pidempään - eli suurinpiirtein 150e enemmän palaa nyt korvikkeeseen rahaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!