perjantai 10. heinäkuuta 2015

Mehujehu testissä!

Bongasin alkukesästä jostain - en yhtään muista mistä, mutta todennäköisesti jostain blogista - jutun Mehujehusta. Itselle Mehujehu oli täysin uusi tuttavuus. En muista moista nähneeni edes kenenkään tutun lapsella - tai siis en ainakaan ole kiinnittänyt siihen huomiota.

Mehujehu on siis yksinkertaisesti pillimehun kotelo. Ensin ajattelin, että jahas, taas yksi humpuukituote, mille ei oikeasti ole mitään käyttöä. Sen verran kuitenkin kiinnosti, että luin käyttöohjeet ja hyödyt - ja onhan tämä oikeasti hyödyllinen!1) Ei sotkua: Kovassa kotelossa olevaa pillimehua ei voi puristella, eli mehut pysyvät varmemmin mehutetran sisäpuolella. Voi huoletta antaa taaperonkin käteen mehupurkin Mehujehun sisällä!

2) Kätevä kuljettaa mukana: Avattua pillimehua on haastavaa kuljettaa mukana ylipäätään missään. Mehujehussa on taustapuolella klipsi, jonka avulla pillimehun saa kätevästi napsautettua kii vaikka housujen vyötärölle, polkupyörään, laukun ulkopuolelle… Eikä varmaan laukussa sisälläkään mehuvahinkoja tapahtuisi, koska kova kotelo suojaa puristumiselta.

3) Pidike pillille: Kaiken huipuksi pidikkeessä pilli pysyy hyvin paikoillaan ja helpottaa juomista.

Mehujehun ainoa huono puoli tuntuikin olevan sen huono saatavuus. Meitä lähin jälleenmyyjä oli muutaman sadan kilometrin päässä. Mehujehun omassa verkkokaupassa minimitoimitusmäärä oli kolme kappaletta ja postikulutkin kalliimmat kuin yhden Mehujehun hinta! Eikä meillä edes kolmelle Mehujehulle olisi ollut tarvetta...

Muutamasta muustakin verkkokaupasta tuotetta löytyi, mutta en tutkinut niitä sen tarkemmin; bongasin nimittäin pari myyntipistettä kotipaikkani läheltä ja äitini lupasi Mehujehun käydä Meealle ostamassa. Toiveena oli kokonaan pinkki tai pinkillä örkkikuviolla varustettu - tai oikeastaan mikä vaan, mikä sieltä sattui löytymään. Kuuden euron hinta ei ollut kovin suolainen tästä tuotteesta! Kesälomareissulle tultaessa viime viikolla Mehujehu odottelikin täällä käyttäjäänsä ja loman puolivälissä - eli eilen - muistimme vihdoin testata tätä.

Meea ei siis ole aiemmin osannut pillistä juoda (no okei, on testattu viimeksi ehkä synttäreiden aikaan, eli melkein kolme kuukautta sitten…), joten sekin oli uuden opettelua tässä kohtaa. Mehujakin ollaan juotu aika harvakseltaan; helteillä vähän maisteltu Hello Kitty -mehua pullosta ja tosiaan tuota pillimehua testattu (ensin pillillä, sitten mukista) muutama kuukausi sitten. Joten kaikilta osin aika uusi kokemus neidille.

Mutta hyvin onnistui ja hyvin myöskin maistui mehu!Harjoiteltiin ekat kerrat (muistaakseni kaksi ekaa) niin, että pidin itse kiinni purkista. Lähinnä siis harjoiteltiin sitä pillillä juomista pureskelun sijaan… Tosi mallikkaasti lähti sujumaan juominen pillistä, joten sitten neiti sai jo Mehujehun omaan käteensä. Ja hienosti sujui juominen silloinkin!

Meea oli ihan tohkeissaan, kun sai itse juoda - en tiedä oliko tässä nyt hienompaa se Mehujehu ja pillistä juominen. Vai ylipäätään se "minä itse" -asenne. Mukavaa tuntui silti tytöllä olevan. :)

Pitkän aikaa malttoi keskittyä Mehujehuun ja pillimehutetra tyhjeni hyvin. Tuttuun tapaan keskittymiskyky loppui jossain vaiheessa ja neiti kaivoi pillin kokonaan suuhunsa ja juoksenteli sitten pilli suussa ja Mehujehu kädessä äitiä karkuun. Ja kun meni hermot pillin suusta pois ottaneeseen äitiin, niin Mehujehu lensi komeassa kaaressa lattialle - mutta ei tullut mehusotkuja! Eli hienosti toimi siinäkin suhteessa.
Ihan loistava keksintö kyllä, koska eipä tuolle neidille muuten voisi vielä hetkeen kuvitellakaan antavansa mehupurkkia omaan käteen - Mehujehun kanssa ei mitään ongelmia siististi juomisessa. Kokenein ottein neiti jo näin kahden päivän kokemuksella juo mehua Mehujehusta.

Mehujehu tulee varmasti olemaan meillä kovassa käytössä nyt ja tulevaisuudessa - kunhan pillimehujen makuun vielä enemmän päästään. Ja toimiihan tämä toki muussakin; ainakin kauramaitoa myydään "matkakoossa" myös parin desin pillillä varustetussa tetrassa, sekin varmaan sopii Mehujehuun hyvin, vaikka vähän erimuotoinen purkki onkin.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Ja lisäksi myydään ihan perus "pillimaitoja" eli jos tuntuu pahalta antaa mehua isoja määriä noin pienelle niin nekin on aika käteviä - ja maistuu taaperolle. Eli suosittelen kyllä testaamaan. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, kirjoitinkin tuonne loppuun noista kauramaito-tetroista - meidän neiti kun ei maitoallergikkona oikeita maitoja pysty juomaan. :) Vielä ei ole ehditty tuota maitotetraa testaamaan, mutta pillimehuja on juotu nyt jo muutama hellejuomana; määrät ovat onneksi vielä aika pieniä ja yksi mehutetra kestää pari päivää. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!