lauantai 18. heinäkuuta 2015

Prisman puuhapaikka

Jyväskylän Seppälän Prismaan aukesi alkukesästä lasten puuhapaikka. S-etukortilla ilmainen sisäänpääsy ja kätevästi ruokakaupan vieressä - kuulosti kokeilemisen arvoiselta jutulta!

Emme viime viikkoina olekaan olleet paljoa Jyväskylässä Meean kanssa, ruokakauppareissutkin on hoidettu työmatkan varrella Meean ollessa kotona. Ja sen ainoan kerran kun viimeisten parin viikon sisään olimme kaupungissa koko perheen voimin, ei puuhapaikka ollutkaan juuri sinä päivänä auki.

Mutta tällä viikolla pääsimme tutustumaan Prisman puuhapaikkaan shoppailureissun yhteydessä!
Mikä ihmeen puuhapaikka?


Puuhapaikka on ainakin Jyväskylässä ainoa laatuaan; en tiedä löytyykö vastaavia muiden kaupunkien Prismojen yhteydestä. 

S-etukortti antaa ilmaisen sisäänpääsyn; tosin itse en nähnyt henkilökuntaa sisäänkäynnin yhteydessä eikä kortin perään kyselty missään vaiheessa. Leikkijämäärä on rajattu; kun eteisaulassa ei enää ole tyhjiä lokeroita kenkäsäilytykseen, on leikkipaikka täynnä. Mutta kun ei sitä henkilökuntaa sisäänkäynnin yhteydessä näkynyt, eipä tätäkään varmaan kukaan valvonut...  Ainakin meidän mennessämme oli osa kengistä myös viskottu pitkin lattiaa. 

Puuhapaikassa lapset ovat vanhempiensa vastuulla ja valvonnassa. Sääntöjen, ikärajojen ja muiden turvallisuusmääräysten noudattaminen on siis vain vanhempien vastuulla.Taaperolle puuhapaikasta löytyi itse asiassa hyvin vähän puuhaa. Ikänsä puolesta Meea olisi päässyt vain kahteen kuudesta osa-alueesta. Neiti viihtyi sen verran hyvin siinä ensimmäisessä osa-alueessa, ettei liikuttukaan sieltä minnekään. :)

En nyt enää muista tämän alueen nimeä, olisikohan se ollut joku Puuhapuisto. Joka tapauksessa se oli tarkoitettu 0-6 -vuotiaille ja sieltä löytyi mm. muovinen leikkitalo ja liukumäki. Ja nehän ne Meeaa eniten kiinnostivat.

Se toinen alue, jonne Meea olisi päässyt, oli autorata. Jätimme kuitenkin väliin, koska a) paikka oli koko ajan täynnä ja b) Meea ei välttämättä olisi osannut niillä autoilla vielä edes ajaa.

Näiden lisäksi puuhapaikasta löytyi poniratsastusalue, pomppulinna, pelialue sekä piirustus/askartelutila.
Kuten yleensäkin, tämäkin paikka olisi ollut mukavampi vähän vanhemmalle lapselle. Toki Meeakin sieltä puuhaa löysi, mutta meinasi jäädä isompien jalkoihin. Etenkin kun monet lapset ryntäilevät paikasta toiseen tönien, eivätkä välillä meinanneet edes huomata, että paikalla on vähän pienempikin lapsi.

Tämän osalta tuo "vahtiminen vanhempien vastuulla" -osio ei oikein toimi. Moni vanhempi kun ei koko ajan tuolla lastaan vahtinut - etenkään jos vahdittavana oli useampi lapsi. Siksi olisikin kaivannut paikalle myös henkilökuntaa rauhoittamaan leikkejä ja vahtimaan sääntöjen noudattamista. Nyt paikalla oli (kai?) yksi henkilökunnan edustaja, joka hänkin istui koko meidän leikkiajan pöydän ääressä askartelemassa muutaman lapsen kanssa.

Mutta ihan hauskaa Meealla tuntui tuolla olevan, innoissaan pikkuemäntä järjesteli leikkitalon sisällä ollutta keittiötä ja kuljetti keittiövälineitä tohkeissaan paikasta toiseen.
Olin ehkä itse ajatellut, että paikka olisi enemmän HopLopin kaltainen, mutta enemmänkin siitä tuli mieleen huoltoasemien tai hampurilaisravintoloiden lasten leikkipaikka - vähän vaan isommassa mittakoossa. Ihan hyvä idea kuitenkin Prismalta ja tuo ilmainen sisäänpääsy on ehdottomasti plussaa.

En vaan tiedä, että monestiko jatkossa tullaan tuolla käymään - ainakaan ennen kauppareissua. Oli nimittäin sen verran kiva paikka, ettei olisi malttanut lähteä pois ja kaupassa itketti. No, onneksi Meea ei ollut ainoa. Muutama lapsi veti itkupotkuraivarit Prisman eteisaulan lattialla maaten ja kaupassakin oli itkeviä lapsia vähän joka paikassa. Eli hyvä idea, mutta toimii vain silloin, jos puuhapaikassa käydään kaupan jälkeen tai toinen vanhempi käy kaupassa sillä aikaa kun toinen on puuhapaikassa. :)


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!