lauantai 8. lokakuuta 2016

Askarteluinnostusta ilmassa

Meidän neiti alkaa olla jo siinä iässä, että kaikenlainen askartelu, maalaus ja muovailu on alkanut kiinnostamaan. Edelleen hän on luonteeltaan aika hätäinen, eikä yhteen asiaan jaksa keskittyä kovin kauaa. Mutta onneksi hän on myös aina innokas auttamaan jälkien siivoamisessa askartelutuokion jälkeen.

Pakko myöntää, että ollaan askarreltu tähän mennessä aika vähän. Enemmänkin ollaan piirretty ja väritetty, joitain kertoja myös maalattu tai tehty sormiväreillä. Mutta varsinainen askartelu ja ns. esittävä taide on ollut kyllä vähäistä.

Osittain ajanpuutteesta johtuen (päiväkotipäivän jälkeen ilta on niin lyhyt ja väsynyt, että askartelurupeama ei ole ensimmäisenä mielessä), osittain neidin innostuksen puutteesta (välillä siis piirtäminenkään ei ole innostanut) ja osittain myös äidin mielikuvituksen puutteesta. Suurimmaksi osaksi askartelut ovat painottuneet joulu-, äitienpäivä- ja isänpäivälahjoihin, mutta olisi mukava ottaa askartelu osaksi viikottaista elämää.

Päiväkodissa Meea on toki askarrellut muiden kanssa - ja onpa sieltä viime lukuvuoden aikana kotiinkin tullut muutamia ihastuttavia töitä.

SIrkusviikoilla askarreltu pelle. 

Viime joulun ihastuttavin joulukoriste. 

Kesällä päiväkodista kotiutunut toukka.Kaikki Meean omine kätösineen tekemä herkistyttää äidin ja siksi olenkin aika innoissani siitä, että tämä askartelupuoli on nyt alkanut kiinnostaa kotioloissakin.

Kuluneen syksyn aikana Meea onkin päiväkodin ulkopuolellakin saanut aikaan vaikka mitä!

Mummin ja vaarin luona hoidossa ollessaan neiti teki ihastuttavia sementtilehtiä. 

Mummi osti tarpeet myös kammottavien hämähäkkien tekemiseen - näillä on muuten kiva pelotella äitiä!


Viime viikonloppuna käytiin metsäretkellä ja liimailtiin retkellä kerättyä materiaalia syksyiseksi tauluksi. 

Myös muovailuvaha (jota kotiin on hankittu vasta tänä syksynä!) on ollut kovassa käytössä. 

Nyt onkin aika myös äidin ryhdistäytyä tämän saralta ja alkaa keksimään, mitä me voitaisiin askarrella yhdessä! Tämä saattaa vaatia myös visiittiä askartelukauppaan; kunhan nyt ensin vähän suunnittelen ja etsiskelen ohjeita, mitä kaikkea askartelupöydälle voitaisiin laittaa. Toki siis askartelu voi olla ihan vaan sitä, että leikataan lehdestä kuvia ja liimataan paperiin - mutta kiva olisi tehdä välillä jotain myös ihan ajatuksen kanssa. :)

Joulukorttien ja -lahjojen suhteen meillä onkin jo aika selvät sävelet ja joulukorttien askartelu on hieman jo aloitettukin. Näissä puuhissa neiti saa olla pääosassa ja äiti vaan avustamassa; tulee sitten ainakin meidän näköiset kortit ja lahjat. Mikä siis on minusta se pääasia lapsen kanssa askarrellessa!

Näiden lisäksi lähempänä joulua haluaisin ehdottomasti askarrella Meean kanssa jotain joulukoristeita kotiin. Ja ennen sitäkin jotain helppoa ja ihanaa - ottaen huomioon miten mahtavia juttuja Meea on päiväkodissa (ja kotonakin) saanut aikaiseksi, niin kyllä häneltä taitoa ja innostusta asiaan löytyy, kunhan vaan tehdään yhdessä! Yhdessä askartelu on myös mainio yhdessä tekemisen muoto!

Ja onhan niitä kaikenlaisia kortteja ja lahjoja askarreltu jo aiemminkin; jo 1,5-vuotiaana!

Kummeille lähti joululahjaksi viime vuonna tällaiset. 

Viime vuotisissa joulukorteissa äiti vielä aika paljon auttoi. ;)

Mummeleiden äitienpäivämuistaminen oli viime keväänä kukkapainotteinen. 


Omasta lapsuudestani - toki muutaman vuoden vanhempana - muistan positiivisena asiana askartelun. Meillä oli kotona "askartelulaatikko", eli pahvilaatikko, jossa oli kaikkea mahdollista askarreltavaa aina kartongeista piipunrasseihin. Hyvän ystäväni kanssa yleensä AINA hänen tullessaan kylään kaivettiin tuo laatikko esiin ja askarreltiin mitä mahtavimpia juttuja. Ja ihan ilman ohjeita.

Tätä samaa haluan tulevaisuudessa myös Meealle. Että askartelusta ja käsillä tekemisestä tulisi mukava juttu; sellainen, jota voisi tehdä kotonakin tylsyyden iskiessä, eikä vaan ja ainoastaan päiväkodissa/kerhossa/koulussa. Täytyy varmaan itsekin jo kerätä kaikki mahdollinen jo kotoa löytyvä askartelumateriaali yhteen laatikkoon ja inspiroitua askarteluideoiden suhteen materiaalien kautta.

Parhaat vinkit ja ohjeet 2,5-vuotiaan kanssa askarteltaviin juttuihin voi heittää kommentti-osioon! 

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!