torstai 13. lokakuuta 2016

FB:n huutokauppakirppiksen satoa

Oletko koskaan shoppaillut ns. huutokauppakirppiksellä Facebookissa?

En tiedä mikä tämän myyntitavan virallinen nimi on (tai onko sellaista edes?), mutta tarkoitan siis sellaista FB-ryhmää, jonka yksi ihminen (tai jopa kaksi) on perustanut ja myy siellä omia tavaroitaan huutokauppaperiaatteella. Tietty aloitushinta tuotteille ja tietty aika, jolloin huudot loppuvat.

Olen itse törmännyt tällaiseen FB-kirppikseen ensimmäisen kerran Meean vauva-aikana. No okei, Meean vauva-aikana (ja jo raskausaikana) nuo FB-kirppikset ylipäätään alkoivat kiinnostaa enemmän kuin ennen, enkä ennen sitä kovin runsaasti kirppiskauppaa tehnytkään.

Syksyllä 2014 ostin ensimmäiset huutokauppakirppisostoni ja sen jälkeen olen muutamalta tällaiselta kirppikseltä tehnyt löytöjä. Muun muassa vanhaan kännykkääni "teinikuoret" vitosella, Meealle kilpikonna-palikkalelun 20 sentillä, Kivat-pipon 50 sentillä ja kasan vaatteita Meealle kpl-hintaan 0,10-2e.

Hintaa 20 senttiä - ei paha!

Toki hintoihin lisätään postikulut, mutta nämä huutokauppakirppikset ovat kivoja siinä mielessä, että samalta myyjältä pystyy ostamaan enemmänkin tavaraa. Etenkin tavaroita ostaessa kun postikulut yleensä kipuavat aika korkeiksi ja edullinenkin yksittäinen tavara tulee tosi kalliiksi postikulujen takia.

Huutokauppakirppiksellä pystyy valikoimaan enemmänkin tavaraa pakettiin ja kun postikulut jakautuvat useamman tavaran kesken, ei summa tunnu niin isolta. Itse olenkin näiltä kirppiksiltä lähtenyt huutamaan ei-kirjekuoreen-mahtuvia tavaroita vaan, jos tarjolla on useampia sellaisia, joita haluaisin ostaa. Toki oman jännityksensä tuo se, mitkä huudot sattuu voittamaan.

Oma päällimmäinen ajatus huutokauppakirppisten suhteen on edullisuus, joten tietyn kipurajan yli mentäessä en enää lähde huutoani korottamaan - vaikka olisi kyse kuinka ihanasta tavarasta (niinkuin viimeisimmän huutokauppakirppiksen Frozen-mekko, jolle hintaa taisi tulla yli 20 euroa!).

Toisaalta se huutokauppa-fiilis tuo oman lisänsä näihin kirppiksiin. Facebookin äärellä pitää olla siihen aikaan, kun huutokauppa päättyy ja omia huutojaan pitää loppuvaiheessa korottaa 5 minuutin säännön voimin ties kuinka myöhään iltaan. Nyt näiltä viimeisimmiltä kirppiksiltä tähtäimessäni on ollut hankkia Meealle ensimmäiset pikkulegot (joululahjaksi) hieman edullisemmin kuin uudet paketit kaupasta; vielä huutokaupan loppumispäivänä minulla oli voittavia huutoja useampaankin lego-kohteeseen (niitä oli siis yhteensä varmaan päälle 150 ja minulla voittavia huutoja 10-15 kohteeseen), mutta luonnollisesti huutojen määrä alkoi tihentyä määräajan lähentyessä. Yhdestä legopaketista "taistelin" kymmenen aikaan illalla vielä pitkään toisen huutajan kanssa, mutta kun oma kipurajani 10 euroa ylittyi, luovutin. Vaikkakaan 10 euroa ei oikeasti olisi ollut paljon siitä paketista - uutena legot ovat älyttömän kalliita - mutta Meea ei kuitenkaan vielä NIIN paljon pikkulegoja kaipaa, että äiti olisi raaskinut investoida niihin niin paljon. Edullisuus säilyi onneksi pääajatuksena tässäkin - vaikka vähän harmittikin hävitä kyseinen paketti...

Tässä oma lego-saaliini viimeisimmiltä huutokauppakirppiksiltä. Yhteensä hintaa postikulujen kanssa reilut 20 euroa - ja noita pikkulegoja on kyllä P-A-L-J-O-N!

Hyviä löytöjä tuli viimeisimmiltä huutokauppakirppiksiltä tehtyä - vaikka muutama voittava huuto olikin ylitetty ihan viime minuuteilla. Jatkossa huutokauppakirppiksiä varten taktiikkanani onkin tehdä omat huudot vasta viimeisenä päivänä ja valikoida huudettavaksi ainoastaan ne tuotteet, joissa a) sen hetkinen hinta on suhteellisen alhaalla ja b) jotka oikeasti haluan ostaa. Aiemminhan olen laittanut huutoja vähän sinne sun tänne jo heti alkuvaiheessa ja etenkin nyt viime kirppiksellä se kostautui huutojen loppuessa, kun ilmoituksia uusista huudoista tuli joka kohteeseen - myös niihin, joita en enää siinä kohtaa hinnan tms takia ollut kiinnostunut ostamaan...

Viimeisimmiltä kirppiksiltä sain itselleni tällaisen kasan; kyseessä oli siis sama kirppis, mutta ostot kahdessa erässä, koska kirppishuudotkin olivat kahdessa erässä. Kahdet postikulut tietysti vähän kirpaisivat, mutta kohtuullisen halpaa silti:
- iso kasa legoja (yhteensä viisi kohdetta) 16 e
- fleecetakki 2 e
- kaksi tunikaa 0,10e/kpl
- paita itselleni 6 e
Siihen kahden paketin postikulut päälle, niin koko setti reilu 30 euroa. Ei nyt hirveän kallista?


Oletko itse tehnyt löytöjä tällaisista huutokauppakirppiksistä?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!