sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Schärin gluteenittomat leivät ja keksit

Pääsin Buzzadorin ominaisuudessa lokakuussa testailemaan Schärin gluteenittomia tuotteita, jotka olivat itselleni uusia tuttavuuksia. Gluteenittomia tuotteita on ylipäätään tullut käytettyä aika vähän; lähinnä hinnan takia. Vaikka uskon gluteenittomien vaihtoehtojen sopivan omalle(kin) vatsalleni paremmin, ovat ne jääneet kaupan hyllylle korkean hintansa takia. Itse olen kyllä monesti leiponut gluteenittomana, mutta valmiita tuotteita on tullut maisteltua aika vähän.

Tämä buzzaus olikin itselleni oikein mieluinen, sillä mitään näistä tuotteista en ollut aiemmin maistanut!

Buzzattavat leivät ja keksit. 

Pakko myöntää, että leipien osalta ennakkoluulot olivat aika korkeat. Ei sinänsä gluteenittomuuden takia - vaan siksi, että leivät olivat tyhjiöpakattuja. En muista, että olisin koskaan tyhjiöpakattuja leipiä syönyt! Vähän jo ajattelin, että ei vitsi, tuleekohan nämä leivät meillä oikeasti syötyä...

Pakettia avatessa itse asiassa tuntui hieman kosteutta (joka oli omiaan kasvattamaan sitä ennakkoluuloani entisestään), mutta kosteus ei kyllä maistunut leivissä lainkaan. Päinvastoin; leivät olivat erinomaisen makuisia - kaikki ne kolme makua, joita buzzador-paketin myötä päästiin maistelemaan. 

Meillä tärkein raati oli 2,5-vuotias nirso pikkuneiti. Jolle kaikki maut kelpasivat erinomaisesti; yhtenä iltana hän taisi syödä jopa kolme viipaletta (!!!) leipää iltapalaksi - ja se on paljon meidän neidille. Oma suosikkini oli moniviljaleipä, mutta muutkin olivat kyllä maukkaita - etenkin paahdettuna!

Taaperon hyväksymä - peukku annettu! :)

Leipien osalta päiväykset olivat pitkät - näissäkin pitkälle marraskuulle. Siinä mielessä tosi kiva juttu, että leipää voisi ostaa kotiin isommankin määrän ns. jemmaan - eikä sitä tarvitsisi välissä pakastaa, jotta se säilyisi. Pakkauksessa luki, että avattu leipäpussi pitäisi käyttää parin päivän sisällä ja sitä lyhyttä käyttöaikaa hieman harmittelin etukäteen. Leivät olivat kuitenkin niin maukkaita ja pakkaukset kohtuullisen pieniä, että ei tullut ongelmaa sen suhteen - avatut leipäpaketit eivät 1,5 päivää kauempaa meillä säilyneet. :D

Tyhjiöpakattu leipä oli uutta itselleni. 

Parasta paahdettuna!

Keksejä en juuri koskaan osta itse kotiin, enkä muutenkaan ole mikään suuri keksien ystävä. Buzzauksen merkeissä keksejäkin piti maistella (muutama on vielä paketissa jäljellä...) ja maisteluun pääsivät siis suklaakeksit ja vaniljakeksit. Yleensä vaniljatäytteiset vaaleat keksit eivät to-del-la-kaan ole suurinta herkkuani, joten voitte kuvitella kuinka yllättynyt olin, kun ensimmäistä kertaa otin kumpaakin keksilaatua yhtäaikaa maisteluun. Vaniljakeksi nimittäin päihitti suklaakeksin aivan sata-nolla! Ei se suklaakeksikään pahaa ollut, mutta vaniljakeksiin verrattuna aika mitään sanomatonta. Uusi keksilemppari on siis löytynyt!

Keksikaksikko vertailussa.

Uudet lempparikeksini! :)

Itsehän olen yrittänyt vähentää leivän syömistä (onnistuneesti ja epäonnistuneesti) sen aiheuttaman turvotuksen vuoksi; varsinaisia vatsavaivoja leipä ei aiheuta, mutta senttejä vyötärölle turvotuksen myötä. Mittanauhaa en käyttänyt tämän leipäkokeilun aikana, mutta sanoisin, että gluteeniton leipä ei samalla tavalla turvottanut kuin normaali leipä.

Kaikki buzzatut tuotteet olivat sellaisia, että maun ja kokemuksien puolesta voisin ehdottomasti ostaa näitä uudestaankin. Saa nähdä tuleeko kuitenkaan ostettua, sillä nämä ovat kuitenkin aika paljon kalliimpia kuin tavallinen leipä - kuten allergiaruuat yleensäkin.

Oletko maistanut Schärin tuotteita? Mitä pidit?2 kommenttia:

 1. Myydäänköhän noita leipiä ihan prismassa tai citymarketeissa?
  Miehellä gluteiiniton ruokavalio hiljattain tullut käyttöön niin voisin käydä ostelemassa hänen ruokavalioon vähän vaihtelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En itse asiassa tiedä, minkä kauppojen valikoimiin nämä kuuluvat - omat leipäni kun tulivat buzzauspaketin myötä. Mutta luulisin, että perusmarkettikamaa ovat / tulevat olemaan ja varmaan isoimmista kaupoista ainakin löytyvät. Tai ainakin toivottavasti löytyvät - olivat nimittäin sen verran makoisia leipiä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!