keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Helpot DIY-rooliasut (eli päiväkodin teemaviikko käynnissä)

Pikkuneidin päiväkodissa on perinteisesti keväällä teemaviikko (mikä on IHANAA!), jolloin lapset saavat pukeutua päiväkotiin rooliasuihin. Vuosi sitten päiväkoti muuttui sirkukseksi, tänä vuonna saliin on rakennettu kaupunki - josta löytyy mm. pelastuslaitos, kauppa, kampaamo ja eläinlääkäri.

Päiväkotiin saa teemaviikon (tai viikkojen; teema siis jatkuu vielä ensi viikolle) ajaksi ottaa mukaan oman pehmolelun eläinlääkärikäyntiä varten, lisäksi halutessaan saa pukeutua rooliasuun.

Ilmeisesti joka ryhmällä on teemaviikon aikana yksi "virallinen" kaupunkipäivä, jonka he viettävät saliin rakennetussa kaupungissa. Pienten ryhmällä tuo päivä on tänään keskiviikkona - joten rooliasua pyydettiin erityisesti tälle päivälle, mutta muinakin päivinä sai halutessaan pukeutua rooliasuun. Myös päiväkodilta löytyy kuulemma tarvittaessa rooliasuja käytettäväksi, joten pakollista rooliasun vieminen kotoa ei ole.

Vuosi sitten me päästiin naamiaismeiningeissä helpolla, kun kaapista löytyi Liberon vaippapisteillä kerätyt tiikeri- ja norsuasut, ja erilaiset ballerinamekot soveltuivat sirkusteemaan mainiosti. Nyt teeman mukaisia vaatteita ei oikeastaan valmiina löytynyt - ja muutenkin rooliasurintamalla on nyt neidin vaatekaapissa aika hiljaista.

Viime viikonloppuna saatiin kuitenkin neidin kanssa asuja suunniteltua ja pikkuneiti onkin tällä viikolla päässyt päiväkotiin teemaviikon aikana jo kolmessa eri roolissa.

Paras - eli eniten teemaan sopiva - asu säästetiin tälle päivälle, eli oman ryhmän "viralliselle" rooliasupäivälle. Tänään meiltä nimittäin lähti päiväkotiin pikku tohtori. :)

Idea lähti siitä, kun mietiskelin ammatteja, joita päiväkodin kaupungissa tulee olemaan esillä. Meillä on lasten lääkärinlaukku, joten rekvisiitta oli sitä myöden valmiina - ainoastaan lääkärintakki puuttui. Jostain kumman syystä 3-vuotiaan valkoinen vaatetus on melko vähäistä, joten tällä kertaa turvauduttiin isin vaatekaapin sisältöön. Lyhythihainen valkoinen kauluspaita oli sopiva (tai no, "vähän" reilu) pienen tohtorin takiksi. Stetoskooppi kaulaan ja lääkeruisku povitaskuun - asu oli valmis!

Asua testailtiin viikonloppuna.

Vauhdikas pikkutohtori - oli kuulemma kiire potilaan luo. 


Toinen rooliasuidea tuli mieleen laitellessani su-iltana puhtaita pyykkejä neidin kaappiin. Olin aiemmin päivällä selaillut googlea ja Pinterestiä rooliasu-inspiraation toivossa, ja kun bongasin piraattimekon neidin kaapista, idea alkoi muotoutua. Askarreltiin neidille pahvista ja kuminauhasta silmälapun; päähän äidin vanha huivi ja päälle piraatteja vilisevä keltainen mekko. "Minä olen hurja merirosvo, jota lapset pelkää!", totesi neiti eilen tiistaina päiväkotiin lähtiessään. :) (Asua hän ei kuitenkaan mekkoa lukuunottamatta halunnut laittaa päälle vielä päiväkodin eteisessäkään, joten rooliasukuvaa ei valitettavasti ole. Silmälappukin oli päiväkotipäivän tohinoissa mennyt rikki - mutta onneksi uusi on tarvittaessa helppo tehdä.)

Piraattimekko sopi loistavasti rooliasuksi - vaikka meillä tätä käytetään perusarjessakin. :)


Kolmas rooliasuvalinta tällä viikolla oli melko varma ja helppo valinta; ballerinaprinsessa. Jokaisen pienen tytön unelma. Alunperin neidin piti olla ballerina tyllihameineen ja päiväkotitossuineen, mutta halusi vielä tiaran mukaansa kruunaamaan asun. Aika tyylikäs ballerinaprinsessa hänestä kuoriutuikin, kun tiaran väritys sopi täydellisesti tossujen väriin. Ranskanletit tehtiin varta vasten päähän jo edellisenä iltana, että saatiin hurmaavat kiharat maanantaista asua kruunaamaan.

Ballerinaprinsessa ja lelupäivän lelu (joka oli hyvin yllättävä valinta!).


Ballerinaprinsessa keimailee "äiti, kuvaa tätä kirahviakin!". Teemaviikko jatkuu vielä ensi viikkoon, joten jotain asuja pitäisi - tai voisi - vielä neidille keksiä. Oma pääni lyö jo tyhjää, mutta onneksi prinsessaballerina-rooliasuun voi turvautua useampanakin päivänä. ;) Jos ei mieleen tule loppupäivän kuluessa loistavia asuideoita, niin huomennakin meiltä päiväkotiin taitaa jokin tyllihelmainen neiti lähteä.


Anna oma vinkkisi helposta DIY-rooliasusta kommenttikenttään - koska teemaviikko jatkuu vielä ensi viikkoon, saatan napata ideat käyttöön!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!