lauantai 8. joulukuuta 2018

Ihanat jouluasut sisaruksille

Jouluasujen hankinta lapsille on jokavuotinen traditio. On ihana pukea lapset jouluisiin asuihin ennenkaikkea jouluaattona, mutta myös saada joulu(kortti)kuvaan kivat jouluiset asut päälle. Näyttäisivät myös molemmat lapset olevan siinä mielessä "jouluhulluja", että kaikki vähänkin jouluiset asut ovat löytäneet päälle jo jonkin aikaa, tonttulakkeja on reilun viikon ajan pidetty päivittäin päässä (myös nuorempi herra ihan oma-aloitteisesti) ja joululaulut ovat raikuneet meidän seinien sisällä jo useamman viikon ajan.

Viime jouluna meillä kävi jouluasujen kanssa itseasiassa hieman huono tuuri, sillä Meealle tilaamani jouluasu hukkui postissa, eikä ehtinytkään perille ennen joulua - tai itsenäisyyspäivää, jolloin oli tarkoitus ottaa joulukorttikuvat. Joulukorttikuviin kaivettiin hätäisesti esille vanha punainen mekko ja jouluaatoksi kaapin perukoilta löytyi onneksi yksi jemmattu tonttumekko.

Viime vuodesta viisastuneena olin tänä vuonna jouluasujen kanssa hyvissä ajoin liikenteessä ja sainkin asut tilattua jo lokakuun puolella!

Koska mätsäävien asujen löytäminen - etenkin tytölle ja pojalle - on aika haastavaa (huomasin tämän etenkin kerhon sisaruskuvien asuja miettiessäni!), päätin tilata jouluasut lapsosille kotiompelimosta. Lopulta valinta oli aika selkeä, sillä erään kotiompelimon "valmistuneet vaatteet" -kansion kuvista löytyi täydelliset vaatemallit molemmille lapsille.

Alunperin ihastuin rusetti+henkseli-paitaan ja kansioita selaillessani frillamekko aiheutti samanlaisen ihastuksen. Eipä tarvinut kahta kertaa miettiä, millaiset jouluasut lapset voisivat täksi jouluksi päälleen saada!

Yhteistyössä Handmade by Mariairan kanssa pohdittiin miten mallina olleista asuista voisi saada jouluiset - omana toiveenani on punaisen ja harmaan värimaailma. Esitin toiveeni myös Meean tonttulakista (harmaa lakki isolla punaisella rusetilla) ja ääneen pohdin, että mitenhän sen kaveriksi saisi jonkin kivan tonttulakin pojalle pienellä twistillä. Handmade by Mariaira ehdotti lipallista tonttulakkia ja sehän on oikeastaan ihan täydellinen meidän herrasmiehelle - joka lipallisia hattuja on muutenkin paljon pitänyt (jopa näissä puolivuotiskuvauksissa).

Niin valmistui täydelliset jouluasut meidän lapsukaisille. En voisi tyytyväisempi olla!

Settiin kuului kuvassa olevien lisäksi harmaat baggyt Veinille, jotta alaosastakin sai täsmälleen samaa sävyä!


Handmade by Mariairan fb-sivuilta löytyy paljon kaikkea muutakin ihanaa - voi olla, että itsekin joutuu tekemään uusintatilauksen jossain vaiheessa! Harrastuspohjalta ompelutöitä tekevä Handmade by Mariaira toteuttaa paljon asiakkaiden toiveita ideoiden tai vaikkapa kuvan pohjalta - ei siis mitään kaavoihin kangistunutta ompelua, vaan runsaasti vaihtelua ja erilaisia juttuja. Harrastusluonteisuudesta johtuen kangasvaihtoehdot ovat rajalliset ja tilausjonotkin voivat tilanteesta riippuen olla pitkähköt; oman kokemuksen pohjalta kuitenkin kankaissa oli valinnanvaraa (joulunpunainen oli selkeä, mutta harmaan osalta pähkäilin muutamaakin tarjolla ollutta sävyä) ja tilauskin valmistui luvatussa aikataulussaan.

Vaikka joulustressi muuten ei olekaan ihan vielä helpottanut, niin ainakin jouluaaton vaatetuksen osalta voi huokaista helpotuksesta. :)



p.s. Joulukorttikuvatkin on näiden asujen kera jo otettu. En viitsi niitä kuvia julkaista vielä blogissa - ennen kuin paperiset kortit ovat löytäneet perille. Mutta pakko sanoa jo tässä vaiheessa sen verran, että kuvat ovat aivan I-H-A-N-A-T!


* Jouluasuista saatu alennusta blogiyhteistyön merkeissä. *


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!