perjantai 7. joulukuuta 2018

Leluahdistus

Kirjoittelin jo aiemmin tavara-ahdistuksesta, joka on vaan kasvanut tämän kotoilun kuluessa. Aikaa kaikkien kaappien siivoukseen ei vielä ole ollut, mutta elokuista pihakirppistä varten siivoiltiin kyllä urakalla vaatteita, astioita ja muutakin tavaraa. Puhumattakaan niistä pieneksi jääneistä lastenvaatepinoista, joita tunnun ihan jatkuvasti siivoavan lasten kaapeista pois.

Tällä hetkellä meidän kodin suurin murheenkryyni tavaramäärän osalta on lastenhuone, joka on ääriään myöden täynnä. Aivan valtavasti leluja ja pieni tyttö, jolle luopuminen on vaikeaa. Siksi kaapeista löytyy mm. laatikollinen kaikenlaista sälää kinder-yllätyksistä pihalta löytyneisiin kiviin. Eikä mitään saa heittää pois. Eikä edes voi heittää salaa, koska hän muistaa jokaisen tavaransa...

Olen todennut jo muutamaan otteeseen, että joulupukilta EI VOI toivoa mitään lahjoja, jos ei jotain vanhoja leluja laita pois. Ihan jo puhtaasti siitä syystä, että huoneeseen ei vaan mahdu enempää.

Tällä viikolla aloiteltiinkin tätä urakkaa ja käytiin kaikki pehmolelut läpi. Niitä on meillä aivan valtavasti - enkä tajua, mistä niitä on edes ilmestynyt niin paljon! Jotenkin pehmolelut ovat sellaisia, joita usein saadaan lahjaksi tai ostetaan matkamuistoksi tms.

Vaikka pikkuneiti ajoittain makasi pehmolelukasan päällä ja itki, että ei juuri tätä voi laittaa pois, koska tämä on saatu siltäjasiltä ja tämä on ostettu sieltäjasieltä, niin sain siivottua kestokassillisen pehmoleluja & pehmeitä/kankaisia vauvaleluja huoneesta pois. Tästä siivouksesta huolimatta pehmoleluja jäi Meealle iso (!!) lelusäkillinen ja Veinille yksi Kallaxin laatikollinen (+ synttärilahjaksi saatu iso nalle, joka on niin iso, ettei mihinkään lelukoriin mahdu :D).



Meillä siis Meean vanhojakaan leluja ei ole myyty/annettu pois juuri mitään. Veinin syntyessä varastossa oli kaksi isoa laatikollista Meean vanhoja leluja, joita oli sinne säilötty ja niiden laatikoiden sisältö on pikkuhiljaa kannettu sisälle lastenhuoneeseen. Muun muassa rengastorni, pehmokirjat ja Fisher-Pricen laulava koira. Samaten Meean vanhoista leluista on jätetty ne, jotka periaatteessa Meean leikeistä voisi jo ottaa pois, mutta jotka ihan pian (tai jo nyt) kiinnostavat Veiniä; kuten vaikkapa Duplot ja Megablocksit.

En muista ollaanko edes Veinille ostettu mitään omia leluja, koska Meean jäljiltä on jo ns. kaikki olemassa. Pari kirjaa olen tainnut Vaukirjasta Veinille ottaa; kirjojen osaltakin luukkukirjat ovat ehkä se ainoa lelu, jota Veinille pitää ostaa omia - syystä että pikkuneiti on aikoinaan repinyt kaikista luukkukirjoistaan luukut irti... Sitä paitsi Veini leikkii jo nyt mutkattomasti Meean "isompien lasten" leluilla, kuten vaikkapa Ryhmä Haun vahtitornilla, leikkikeittiöllä tai leikkiläppärillä, joten aika paljolti lelut ovat jo tässä kohtaa yhteisiä.

Ja mitä Meean leluihin tulee, niin... Niitä on valtavasti. Lastenhuone-uudistuksen yhteydessä sitä itsekin tajusi, kuinka paljon niitä leluja on. Kun eivät ne meinanneet mitenkään päin mahtua minnekään. Ja vielä kun leluja on niin moneen eri leikkiin, niin ei äitikään oikeen meinaa osata sanoa, että mitä niistä sitten laittaisi pois; on muovailuvahatarvikkeita, on leikkikeittiöjuttuja, on kauppaleikkiin tarvikkeet, on nukelle vaatteita ja tarvikkeita sekä barbielle samanlailla. On palapelejä, on lautapelejä, on soittimia, on puuha- ja tarrakirjoja. Ja kaiken tämän lisäksi on vielä pari laatikollista kaikkia sekalaisia leluja aina sorminukeista Littlest Pet Shoppeihin ja leikkimeikeistä My Little Ponyihin.



Tämä loppuvuosi on suoraansanottuna hieman ahdistanut minua, kun tiedossa on ollut, että lisää leluja on tulossa. Veinin synttärit juhlittiin pari viikkoa sitten ja joulu on tulossa parin viikon päästä. Molemmat takuuvarmoja lelunkeräysjuhlia. Oma "painajainen" olisi, että nämä saisivat lahjaksi sähköauton, pallomeren tai jonkun muun ison ja tilaa vievän kapistuksen.

No, ne synttärit on nyt jo juhlittu, eikä tullut sähköautoa, jes! :D Veini sai onneksi synttärilahjaksi paljon muutakin kuin leluja ja saadut lelutkin olivat suhteellisen pienikokoisia (lue: ei tullut ahdistusta, kun etsiskelin niille paikkoja lastenhuoneesta).

Joulun osaltakin toivelistoilla on lapsille paljon muutakin kuin leluja - ihan siksi, että niitä leluja vaan on niin paljon. Toki etenkin Meealle lelut ovat jouluaattona tärkeitä ja olisi tosi kurjaa, jos ei yhtään lelupakettia tulisi. Ja Veinikin ymmärtää jo sen verran, että tulisi huono mieli, jos sisko saisi uusia leluja ja hän vaan paketeistaan tutteja ja vaippoja. Siksi niitä lelupakettejakin on oltava mukana - ja varmaan kivat uudet lelut tuovat iloa arkeen molemmille lapsille (ehkä myös äidille, jos/kun lapset jaksavat uusista leluistaan innostua ja niihin keskittyä vielä joulunpyhien jälkeenkin).

Tällä hetkellä jouluksi tuleva lelumäärä ja ylipäätään molempien lasten lahja-asiat näyttävät melko maltillisilta. Mutta kun perinteisesti joillain saattaa jouluna vähän lähteä käsistä lahjojen osto (itseni mukaanlukien - olen ehkä yksi pahimmista :D), niin saa nähdä paljonko niitä paketteja loppupelissä on ja mitä kaikkea krääsää kaapeista tuleekaan löytymään joulun jälkeen - tai kaappien vierestä, jos en saa niitä kaappeihin mahtumaan. :D

Äiti toivoo, ettei joulupukki tuo ihan kaikkia neidin toivelistan leluja. :D


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!