maanantai 19. helmikuuta 2018

Konmaria tarvittaisiin!

En ole edelleenkään ehtinyt Konmaria lukemaan (kerran sen aloitin, mutta jäi aika alkuvaiheessa jo kesken), mutta sen opit tulisivat meillä tarpeeseen.

Olen jo aiemmin ollut sitä mieltä, että meillä on aivan liikaa tavaraa. Nyt kun kotona on viettänyt äitiyslomailun takia enemmän aikaa, tuo tunne on vaan vahvistunut ja tavarapaljous sekä ei-niin-tiptop-kunnossa olevat kaapit ja laatikot ahdistavat päivä päivältä enemmän. Siksi pyrinkin pääsemään ylimääräisestä tavarasta pikkuhiljaa eroon.

Tämä konmarin tapainen projekti alkoi jo kesällä, kun siivottiin varasto ja sen tuloksena myyntiin päätyi paikalliselle fb-kirppikselle pari pahvilaatikollista tavaraa. Jos varaston siivoaisi nyt uudestaan, myytävää löytyisi varmaan enemmän.

Loppuraskauden aikana ei paljoa kaappeja siivoiltu, mutta Veinin syntymän jälkeen olen aloittanut tämän kodinsiivous-projektin helpoimmasta, eli vaatteista.

Lasten vaatekaapit vaativat joka tapauksessa säännöllistä siivoamista ja pienten vaatteiden pois laittamista; Veiniltäkin olen kaappia tyhjennellyt jo kolmesti "pienet pois, isot tilalle" -periaatteella. Viime viikolla siivoilin Meean kaapin perusteellisesti ja yritin jopa saada sieltä tyhjennettyä niitä "no en mä tiiä tuleeko tätä koskaan käytettyä, mutta voishan tää nyt olla varalla" -vaatetta - jota on aivan liikaa ja jota ei yleensä kuitenkaan tule kertaakaan puettua päälle. "Ostin kun halvalla sain" -mentaliteetilla tällaista vaatetta on kertynyt aivan liikaa - ja silti aina päälle tulee puettua vaan ne lempparivaatteet... Luopumisen tuskaa oli muutamien vaatteiden osalta, mutta ison nipun sain kuitenkin vaatteita siivottua kaapista pois. Välikausi- ja kesävaatteet vielä pitäisi siivoilla.

Veinin kaapista tyhjeni ensimmäisten kuukausien aikana tämän verran vaatetta. 


Lastenvaatteiden lisäksi olen siivoillut myös oman vaatekaappini, josta karsin Ikea-kassillisen vaatetta. Toinen kassillinen täyttyi äitiysvaatteista. Miehen mielestä olisi voinut karsia enemmänkin - ehkä vielä voisikin ottaa uudemman siivouksen kevään mittaan.

Ja sitten ne kodin kaikki muut kaapit ja laatikot... Siivouksen tarpeessa, todellakin!

Tavaramäärä ahdistaa ihan toden teolla. Joka paikka on täynnä tavaraa, säilytystila ei riitä ja uudelle tavaralle ei ole tilaa missään.

Muun muassa nämä etsivät jo uutta kotia. :)

Kun tarkoituksena on lähikuukausina muuttaa lastenhuone ja vierashuone toisinpäin, tulee siinä yhteydessä siivottua näiden huoneiden koko sisältö perusteellisesti. Tai no, sanotaanko näin, että haluaisin siivota perusteellisesti, mutta Meea on aika huono luopumaan mistään. "Jos et ole käyttänyt sitä vuoteen, heitä se pois" -ajattelu ei ihan toimi Meealle.

Sen lisäksi keittiön astiakaapit ovat ykkösenä konmari-listallani. Poisheittämisen lisäksi nämä kaapit ja laatikot kaipaavat myös perusteellista siivousta ja järjestelyä, kun nykyisellään astiat tuntuvat olevan aina hujan hajan. Joskin myös tavaran karsiminen auttanee tähän, kun tilaa tulee enemmän.

Koska ainakin aluksi koitan laittaa tavaroita myyntiin fb-kirppikselle (ja ehkä kesällä pihakirppikselle?), toki myös se mahdollinen ekstra-tienesti motivoi tässä siivousprojektissa. Mutta täytyy rehellisesti todeta, että rahaa enemmän tavoitteena on kuitenkin tavarasta eroon pääseminen, joka toivottavasti pidemmällä juoksulla johtaa kodin siistinä pitämisen helpottumiseen. Siksi olen jo nyt jotain tavaraa laittanut suoraan paikalliseen fb:n roskalava-ryhmään. Esimerkiksi juuri äsken eräs puolituttu kävi hakemassa kassillisen ei-niin-priimakuntoisia vauvanvaatteita, jotka viikonloppuna laitoin roskalava-ryhmään tyrkylle.

Mitään kiirettä en aio tämän projektin kanssa pitää, eikä se tässä (syli)vauva-arjessa olisi edes mahdollista. Mutta jospa tämän vuoden nimissä saisi kodin kaapit ja laatikot käytyä läpi ja tavaravuorta pienemmäksi edes muutaman pahvilaatikollisen verran, olisin oikein tyytyväinen!

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!