maanantai 26. helmikuuta 2018

Pikkuherra 3 kk

Kolme kuukautta tuli täyteen 1,5 viikkoa sitten ja mittoja lukuunottamatta naputtelinkin tämän tekstin jo aiemmin melko valmiiksi. Mitat saatiin tänään 3 kk -neuvolassa ja hienosti on pikkumies kasvanut; pituutta käyrien mukaan vielä enemmän kuin painoa, mutta samanmallinen vauva Meeakin oli - ja on vieläkin pitkä ja hoikka tyttö. :)

Vähän reilun 3 kk ikäisen miehen mitat (Suluissa 2 kk mitat):
Paino: 6105 g (5350 g)
Pituus: 65 cm (60,5 cm)
Pään ympärys: 41,8 cm (40 cm)Kuten ennenkin, Veini on hyvin sosiaalinen ja seurustelevainen vauva. Ääni on kova ja kuuluu kauas - ja sitä käytetään mielellään!

Selältä vatsalleen hän kääntyi ensimmäisen kerran vähän reilu 2 kk ikäisenä ja nyt harjoitellaan kovasti toiseenkin suuntaan kääntymistä. Hän pääsee myös selällään ollessa hilaamaan itseään pitkällekin esim. leikkimatolla makoillessaan; ei ole kyllä vauva koskaan siinä kohdassa, mihin hänet on jättänyt.  Myös mahallaan olisi kova kiire potkutella eteenpäin ja hermo menee hyvin nopeasti, kun ei pääse kunnolla liikkeelle.Tasan 3 kk iässä alkoi yhtä aikaa hirvittävät hammaskiukkuilut sekä tiheän imun kausi. Ihana yhdistelmä. Hyvät yöunet vaihtuivat melko risaisiin öihin ja päivät vietettiin lähinnä sylissä tissi suussa. Ennen tätä, eli päivää vaille 3 kk ikäisenä ja siitä viikko taaksepäin, hänhän oli juuri ruvennut viihtymään huomattavasti enemmän muuallakin kuin sylissä ja syöntivälit olivat aika kellontarkasti 2,5-3 tuntia. No, se on nyt muisto vain...

Refluksivaivaa on edelleen ja puklailujen takia menee keskimäärin kolme bodya päivässä pyykkiin. Allergia/yliherkkyysitkut ovat hieman vähentyneet; en tiedä onko siihen vaikuttanut aika, sakeuttaja vai oma modattu ruokavalioni. Hampaiden teon vuoksi huudon määrä ei siis varsinaisesti kovasti ole vähentynyt, mutta muuttanut muotoaan.Mutta melkoinen pikkuhurmuri hän tuntuu olevan. Sukulaisille, tutuille ja tuntemattomillekin väläytellään mahtavia hymyjä naurun kera, ja itkut säästetään vanhemmille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!