perjantai 24. lokakuuta 2014

6 kk neuvola

Neiti täytti puoli vuotta tiistaina ja tänään oli vuorossa puolivuotisneuvola. Ja sepäs se olikin Meuskan mielestä kivaa touhua!

Ihan paras paikka


Vähän epäilin neuvolareissusta tulevan pelkkää itkua. Meea heräsi aamulla niin aikaisin, että torkahti aamu-unille vähän ennen lähtöä. Jouduin herättelemään 20 min nukkuneen tytön pukemaan, että päästiin ajoissa lähtemään; viime päivinä Meea on siis nukkunut 2 tunnin aamu-unet, joten jäi aika vähäiseksi tämän aamun uni.

Ennen lähtöä ei maistunut enää maito - eikä matkalla maistunut uni. Puolen tunnin kävelymatkan neiti sinnitteli hereillä; silmät lupsahtivat kiinni, kun käännyttiin terveyskeskuksen pihaan! :D Ja silmät aukesivat, kun astuttiin tk:n ovista sisään. :)

Odotustilassa oli Meealla ihmeteltävää, kun siinä oli kaksi muutakin (vähän isompaa) lasta. Käytiin myös tutustumassa leluihin (helmienkuljetusradasta otettiin TIUKKA ote, eikä meinattu päästä millään irti) ja ihasteltiin hoitopöydällä ollutta värikästä Nalle Puh -vahakangasta. Maito ei tietenkään maistunut vieläkään, kun ympärillä oli niin paljon ihmeteltävää. 

Neuvolan tädin huoneeseen kun päästiin, niin sittenhän se riemu vasta repesikin!

Nostin Meean seisomisasentoon sylissäni ja siitä pikkuneiti tuijotti neuvolan tätiä ja hihkui innoissaan. Kädetkin jännittivät innosta, kun oli niin mukavaa! :) Hirveästi piti touhottaa ja katsella ympärilleen - ja välillä kujeilla neuvolan tädille. 

Iiiiiiiiso tyttö


Neuvolan täti päivitteli Meean kasvua jo ennen mittauksia. Ja kyllähän se neiti tuntuu koko ajan vaan kasvavan. Nyt oli mennyt 8 kg ja 70 cm rajat rikki!

Puolivuotiaan mitat:
Paino: 8035 g
Pituus: 70,0 cm
Pään ympärys: 43,4 cm
(5 kk mitat löytyy täältä.)

Tällä kertaa neuvolan täti jo uskoi Meean pituuteen; ei tarvinnut kahteen kertaan mitata, kuten edellisillä kerroilla. :)

Pääasiassa tuo neuvolakäynti olikin tällä kertaa vain mittailua. Vähän juteltiin ruokajutuista ja allergioista, flunssasta, hampaasta ja nukkumisesta. 

Niin ja tietenkin myös vähän väänneltiin ja käänneltiin Meeaa ja testattiin taitoja. Meeasta oli ihanaa, kun täti nosteli istumaan ja seisomaan - makuulla olo ei ollut niin mukavaa, vaikkei Meea siitäkään pahastunut. Selkää Meea kannattelee kuulemma jo niin hienosti, että syöttötuoliin saa siirtyä istumaan vaikka samantien. Jämäkkä ja jäntevä olivat edelleen ne sanat, joilla Meeaa monesti kuvailtiin. :)

Meea pysyi iloisella päällä loppuun asti; esittelipä neiti kaikki osaamat äänensäkin neuvolan tädille käynnin aikana. Vähän kiljuttiin, hihkuttiin, muristiin ja jokelleltiin. Neuvolakortissa lukeekin "Olet löytänyt oman äänesi, kiljahtelet suloisesti."

Seuraava käynti onkin sitten vasta 8 kk lääkärissä, tosin kun se 8 kk tulee täyteen joulun aikoihin, niin mennään neuvolaan jo pari viikkoa aiemmin. Mutta 1,5 kuukautta pitää nyt odottaa, että seuraavan kerran näkee mitat! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!