sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ikea tykkää vauvoista

Olin jo aiemmilla Ikea-käynneillä - siis aikana ennen vauvaa - huomannut Ikean lapsiystävällisyyden. Nyt kun tehtiin viikonloppuna reissu Ikeaan, pääsin todistamaan sen myös omakohtaisesti.

Ikeassa käyneille lapsiperheille (joita varmasti on lukuisia) tämä on ihan tuttua huttua - mutta koska minulle tämä oli uutta ja ennen kaikkea hienoa, ajattelin että tämäkin ansaitsee oman bloggauksensa. :)

Vaivatonta liikkumista


Yksi parhaista vauvoille suunnatuista jutuista Ikeassa oli ehdottomasti ostoskärryjen turvakaukalo. Nahkaiseen, tukevan oloiseen ja ennen kaikkea siistiin kaukaloon laittoi vauvan ilomielin. Tähän mennessä olen kaupoissa törmännyt lähinnä kaukaloihin, joissa on päällä jostain reunasta lepattava nuhjuinen kangaspehmuste - nämä Ikean kaukalot olivat ihan toista luokkaa.

Kahdessa kerroksessa olevassa Ikeassa liikkuminen oli helppoa tilavien hissien ansiosta. Lähes joka paikkaan pääsi isojen ostoskärryjen (eli vauvan) kanssa - muutamassa kohtaa piti jättää kärryt parkkiin, mies vahtiin ja pujotella yksin hyllyjen väliin.

Innokas pieni shoppailija. 


Ja vaikkei meidän Meea vielä päässytkään käyttämään kaupan sisällä olevia leikkipisteitä tai lapsiparkkia, on hienoa että tällaisetkin on olemassa! Sujuupahan sitten muutaman vuodenkin päästä Ikea-reissut yhtä vaivattomasti!

Helppoa ruokailua


Myös ravintola-alue oli vauvaystävällinen. Meillä oli omat eväät (namnam päärynää!) mukana, mutta kahvilan puolelta olisi vauvan murkinaakin saanut ostettua. 

Ns. lasten puoli ravintolasta oli sijoitettu mahtavasti a) vessojen eli hoitopisteiden sekä b) ostoskärryparkin viereen. Näin ei tarvinut kanniskella vauvaa pitkiä matkoja, vaan liikkuminen sujui kätevästi. 

Syöttötuoleja oli tarjolla roppakaupalla ja nekin kovin siistissä kunnossa (esim. joissan pikaruokapaikoissa olen huomannut, että tuolit ovat niin kuluneen näköisiä, ettei niihin välttämättä uskaltaisi lastansa laittaa). Tosin nämähän olivat Ikean omia syöttötuoleja, joten ne varmaan vaihdetaan upouusiin hieman tiuhempaan tahtiin kuin tavallisissa ruokapaikoissa.

Meea ei ihan vielä osaa kunnolla istua, mutta tueksi laitetun ulkohaalarin (ja tukena olleen äidin käden) avulla joten kuten pysyi syöttötuolissa. :)


Ehkä ainoa miinus minkä löysin, oli se, että ruokajonossa vauvaa piti kanniskella sylissä. Ostoskärryt eivät jonoon mahtuneet, eikä meillä rattaita ollut kaupassa mukana lainkaan. Vaihtoehtona tietysti olisi ollut mennä istuskelemaan pöytään vauvan kanssa ja jättää ruokien haku miehen tehtäväksi, Mutta kun halusin kuitenkin itse tulla valitsemaan, mitä ruokaa otan ja mitä salaattia haluan lautaselleni, niin vauva piti olla sylissä sen ajan. Mutta tämä nyt oli pienenpieni miinus näiden kaikkien plussapuolien keskellä. Etenkin kun tarjotinkärryjen ansiosta ruokien ottaminen kuitenkin sujui vaivatta vauva sylissäkin. :)

Hoitopisteitä pilvin pimein


Best for last.

Vauvan hoitoalustat löytyivät sekä miesten että naisten vessasta - lisäksi oli erillinen hoitohuone. Ja näin siis ilmeisesti jokaisten vessojen yhteydessä. Kyllä oli helppoa käydä vaihtamassa vaippa!

Erityisesti tuo hoitohuone lämmitti mieltä, koska siinä kiteytyi se, miten Ikeassa on otettu huomioon lapset. Hoitohuone kun palveli monia eri tarkoituksia ja monen ikäisiä lapsia.

Tukevalla ja aika isolla hoitopöydällä oli kätevä vaihtaa vaippa. Hieman isommille lapsille oli tarjolla potta, jossa voi käydä tarpeillaan kaikessa rauhassa omassa huoneessaan. Nurkassa oli nojatuoli imettäviä äitejä varten. Paras yksityiskohta oli kuitenkin pieni pöytä ja sen päällä olleet lelut - vauvaperheessä myös isompi lapsi voidaan ottaa huoneeseen mukaan, eikä aika tule pitkäksi. 

Pieni, mutta tärkeä, plussa myös siitä, että vaipan unohtuessa niitäkin olisi Ikeasta saanut! 

Kaiken kaikkiaan siis erittäin positiivinen kokemus - ja varmaan tähän astisista kauppareissuista vauvan kanssa se paras! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!