tiistai 7. lokakuuta 2014

Itkua ja hampaan kiristelyä

Ensimmäinen hammas on vihdoin läpi! Jippii ja kolminkertainen jee! :)

Kuten tuuletuksistakin voi päätellä, ei ollut ihan helpoimmasta päästä tämä hampaan teko.

Piiiiitkä prosessi


Hampaiden teko aloitettiin oikeastaan jo kesällä, jolloin kuolaaminen lisääntyi yhtäkkiä huomattavasti. Elokuun alussa alaikenessä alkoi hieman tuntua kovaa ja samoihin aikoihin alkoi kaikki (lelut, omat ja muiden sormet, tutti, tuttipullon tutti) hakeutua suuhun ja niitä hangattiin ientä vasten. 

Myös pientä kiukkuilua oli ilmassa, mutta saattoi kyllä johtua muustakin kuin hampaasta.

Viikko sitten alkoi nimittäin ne todelliset kiukkuilut ja itkut. Pahimmillaan kenkuttelu oli iltaisin, mutta kyllä sitä kiukkua on riittänyt ympäri vuorokauden viimeisen viikon ajan.

Ikävä hammas


Päiväunet katosivat totaalisesti, eikä edes ulkona meinannut nukuttaa. Yksin lattialla viihtymään oppinut vauveli ei enää halunnut olla yksin - lähinnä kai siksi, että hammaskipu saattoi iskeä milloin vaan. Ja ne sydäntäsärkevät itkut tosiaan tulevat ihan yllättäen, eikä niihin auta mikään. :( 

Ruokakaan ei meinannut maistua. Tuttipullossa kiinnosti enemmän tutin hankaaminen; syöminen aloitettiin yleensä vasta itkun kautta - kun oli jo ehtinyt tulla liian kova nälkä. Soseet eivät maistuneet lainkaan, kunnes neuvolatädin vinkistä kokeilin antaa jääkaappikylmää ruokaa, joka onkin maistunut.

Purulelu maistuu jo heti aamusta.

Pahinta ovat kuitenkin olleet illat ja yöunille meno. Iltakiukuttelut ovat muutenkin olleet toisinaan tuttuja, mutta viimeisen viikon ajan nukuttaminen on ollut joka ilta vaikeaa. Osaksi johtuu hampaasta, osaksi yliväsymyksestä (joka tosin varmaan johtuu myös hampaasta). Parhaimpana - tai pahimpana - iltana neiti oli olemuksensa perusteella ihan valmis yöunille jo kuudelta; uni tuli puoli kymmeneltä. 

Yöunet onneksi ovat olleet hampaasta huolimatta suhteellisen pitkät. Onneksi. Tosin kun normaalisti nukutaan 10-12 tunnin yöunia ilman yöheräämisiä, niin nyt yöunet olivat vain 8-9 tunnin luokkaa. Yöheräämisiäkin mahtui kuluneen viikon ajalle muutama.

Hammas läpi - vihdoin!


Tänään aamulla vielä tuntui vasta pieni kulma ikenestä läpi - se on jo viikonlopusta asti tuntunut. Lyhyiden päikkäreiden jälkeen tuli muutamia itkukohtauksia ennen päiväruokaa. Päiväruualla sitten huomasin, että hammas oli tullut läpi, kun lusikka mukavasti siihen kolisi. :) Piti sitten kokeilla sormellakin ientä, ja kyllä - komea terävä hampaanreuna sieltä oli puskenut esille. 

Itkut eivät vielä ole loppuneet - ja saattavat ilmeisesti vielä useamman päivän kestää - mutta onneksi sentään jo edistystä tässä hammas-asiassa! Toivotaan, että hammas kasvaa koko komeuteensa pian!

Seuraavia hampaita odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!