torstai 25. syyskuuta 2014

5 kk neuvola

Taas on neuvolareissu takana, tällä kertaa 5 kk neuvola.

Neiti venyy mittaa


Mittaa oli taas tullut niin paljon, että neuvolantäti mittasi Meean kahdesti. :) Ja painoakin kuukaudessa kilo!

5 kk strategiset mitat:
Paino: 7270 g (4 kk: 6240 g)
Pituus: 67,6 cm (4 kk: 64 cm)
Pään ympärys: 42,4 cm (4 kk: 41,1 cm)

Pituuskasvu etenkin on ollut huimaa; tosin onhan se huomattu jo parin kuukauden ajan, kun bodyista loppuu mitta kesken. :)

Kehitys kohdillaan


Kaikki neuvolan tädin "testit" läpäistiin; Meea osasi seurata lelua katsellaan, ottaa siitä kiinni, kääntää päätä katseen suuntaan, kannatella päätä mahallaan... Kehui Meea hyvin jämäkäksi tytöksi, kun niin tomerasti jo istui sylissä selkää ja päätä kannatellen.

Meea myös loppuvaiheessa alkoi juttelemaan (suu kiinni, tottakai) ja pitkät pätkät juttelivat neuvolan tädin kanssa. Ei sentään kiljunut tädille, vaikka sekin viime päivinä opittu taito on ollut kovasti käytössä. :)

Lisää rokotuksia


5 kk neuvola oli myös rokotuskerta - nyt seuraavat rokotukset tulevatkin sitten vasta vuoden iässä. Saatiin siis tehosteet 3 kk neuvolassa annettuihin rokotuksiin.

Rota-tehoste oli vanha tuttu, jo kolmatta kertaa se nyt annettiin. Suun kautta otettava rokote ei ole niin "paha juttu", vaikkakin Meea alkoi olla jo sen verran väsynyt, ettei olisi jaksanut lääkettä lipittää. Lopulta meni kuitenkin kaikki alas.

Piikkirokote oli nyt toinen ikinä. Ensimmäinen yhdistelmärokote pari kuukautta sitten meni aika hyvin; vähän meni suu mutruun ja pieni itku. Nyt Meea kuitenkin kauhistui piikin aiheuttamasta kivusta ihan totaalisesti ja meni useampi minuutti rauhoitellessa pientä.

Rota-rokotteesta tuli ensimmäisellä kerralla hirveä ripuli, toisella kerralla ei mitään ja näyttäisi ettei nyt kolmannellakaan kerralla sen ihmeempiä oireita. Yhdistelmärokotteesta puolestaan ei ensimmäisellä kerralla tullut väsymystä kummempia oireita, mutta tämä tehoste puolestaan on aiheuttanut kaksi päivää väsymystä ja kitinää. Viime yö oli huonoin pitkään aikaan; lähes joka yö viimeiset pari viikkoa kun on nukuttu täysiä 10-12 tunnin öitä, niin viime yönä herättiin kolmelta, mentiin nukkumaan varttia vaille viisi ja herättiin kokonaan vartin yli viisi. Onneksi sentään Meea nukkui kevyet kolmen tunnin aamupäikkärit, niin ei tämä äiti ole ihan niin väsynyt ollut tänään. Täytyy tänään taktisesti mennä jo itsekin ajoissa nukkumaan, jos sattuu ensi yökin vielä menemään valvomisen merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!