sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Ekat synttärit lähestyy!

Meea täyttää vuoden 21.4. ja synttäreitä juhlitaan edeltävänä viikonloppuna.

Ei siis kovin pitkä aika enää juhliin! Sen takia tämäkin mama on vähän valpastunut ja ryhtynyt toden teolla synttärijärjestelyihin! 

Mistä on meidän 1-vuotissynttärit tehty?

Kutsukortit


Halusin ehdottomasti tehdä kutsukortit itse. Vaikka tekstarikin olisi ajanut asiansa, tahdoin synttäreistä jäävän konkreettisen muiston Meeallekin. Askarteluun ei riittänyt tällä kertaa aika eikä hermot, joten taiteilin kutsut koneella ja tilasin kortiksi Ifolorilta. 

Saatiin kutsut postiin viime viikon lopussa ja alkuviikosta ovat kuulemma päässeet perille. :) Vieraita on kutsuttu 14 aikuista ja kahdeksan lasta. 

Koristeet


Tilasin Juhlamaailmalta muutamia koristelutarvikkeita ja ne ehtivätkin perille jo ennen pääsiäistä. Ei mitään suurta eikä kallista. Mutta kuitenkin vähän jotain juhlatunnelmaa luomaan. 

Koristetilaukselle (johon sisältyi myös kakkukynttilä) taisi kokonaisuudessaan tulla hintaa - toimituskulut mukaanlukien - vajaat 30 euroa. 

Kakut


Ajattelin aluksi, että tekisin täytekakun, jota Meeakin pystyy syömään. Siitä olisi kuitenkin pitänyt tehdä turhan riisuttu versio lukuisien allergioiden takia, joten pääsen huomattavasti helpommalla, kun teen Meealle oman kakun. Täytekakku säilyköön siis melko perinteisessä muodossaan; koristelut on jo päätetty, mutta täyte on vielä arvoitus itsellekin. 

Harkitsin ensin muffinssikokoista kakkua synttärisankarille esim. kaurakermalla päällystettynä. Päädyin kuitenkin (jos huomenna tehtävä testikakku vaan suinkin onnistuu...) smoothiekakkuun, josta riittää sitten syötävää muillekin. Meea rakastaa muutenkin smoothieita, joten luulisi tämän olevan oikein herkkukakkua! 

Muu tarjoilu


Muu tarjoilu on koko lailla lyöty lukkoon, ehkä vielä yksi suolainen tarjottava pitäisi keksiä. Jos ei tule mitään kivaa mieleen - tai ei ehdi leipoa - cocktailpiirakat lienevät varma valinta. :)

Ekat tarjottavat eli hymypiirakat ahkeroin jo eilen pakastimeen. Vähän mukaellen tosin ohjeesta, koska raejuusto ei välttämättä olisi kestänyt pakastamista.

Hymypiirakat menossa uuniin. :)


Juhlavaatteet


Meealle tilailin jo aiemmin Ebaystä mekkoja synttäreille ja kesän rippijuhliin (joita luvassa kahdet!). Neljästä mekosta kolme on jo tullut ja eilen illalla sain ne pestyäkin; pitäisi vielä ehtiä testata niitä pikkuneidin päälle. Näiden joukosta löytynee siis synttärimekkokin - ihan vielä en ole varma, että mikä se on. 

Itselleni tilasin muutaman mekon verkkokaupasta testattavaksi ja nekin tulivat ennen pääsiäistä. Viiden mekon joukosta pohdin kahden vaihtoehdon välilöä, täytynee ensi viikolla tehdä päätös ja palauttaa loput. 

Miehen juhlavaatetilannetta en ole muuten katsastanut yhtään. Sekin vielä pitäisi tehdä.

Synttärilahjat


Meean synttärilahjat on koko lailla nyt ostettu. Ovat tulleet vähän huomaamatta, kun olen laittanut talteen löytämiäni juttuja ajtuksella "tätä Meea ei tarvitse ihan vielä, niin tän voi antaa sitten lahjaksi".

Lorupussia tosin ajattelin myös synttärilahjaksi, mutta se on vielä sen verran kesken, että katsotaan, päätyykö se synttärilahjojen joukkoon vai ei.

Lorupussin teko on jo startattu - mutta aika huonossa vaiheessa vieläkin... 


Kohtuullisen hyvällä mallilla siis nämä järjestelyt. Melko pienellä porukalla kun juhlitaan (isovanhemmat, kummit ja lähisukulaiset), niin ei älyttömästi tarvitse juhlistakaan stressata. Enemmän minua huolestuttaa se, saadaanko Meean huone esittelykelpoiseen kuntoon synttäreihin mennessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!