tiistai 7. huhtikuuta 2015

Viime pääsiäinen vs. tämä pääsiäinen

Vaikka Meean synttäreihin onkin vielä muutama viikko, pikkuneiti syntyi pääsiäisenä. Hieman eri tunnelmissa vietettiin pääsiäistä tänä vuonna kuin viime vuonna.

Ai kuinka niin?

Viime vuonna piti pääsiäisen aikaan mm. järjestellä vauvanvaatteet kaappiin, laittaa pinnasänky kuntoon, pestä käytettynä ostetut lelut ja loput vaatteet, tehdä porkkanasosekeittoa pakastimeen. En tehnyt näistä mitään.
Tänä vuonna piti pääsiäisen aikaan mm. leipoa synttäreitä varten, laittaa Meean huonetta kuntoon, järjestellä Meean tarpeettomat tavarat ja pieneksi jääneet vaatteet ja siivota. Kaikki tuli tehtyä.

Viime vuonna vietin koko pääsiäisen sairaalassa.
Tänä vuonna vietin koko pääsiäisen kotona.

Viime vuonna jääkaappi oli ostettu täyteen herkkuruokaa pääsiäiseksi, mutta suuri osa taisi jäädä syömättä.
Tänä vuonna jääkaapista on löytynyt lähinnä perusruokaa - ja kaikki tuli syötyä.

Viime vuonna en syönyt pääsiäisenä yhtään suklaamunaa. Ennen pääsiäistä sentään muutaman virpojilta jääneen namusen.
Tänä vuonna ostin Mignonit ja Rähinä-suklaamunat minulle ja miehelle. Mies söi toisen suklaamunan, minä toisesta puolikkaan. Enempää ei ehditty eikä muistettu.

Viime vuonna meiltä ei löytynyt mitään pääsiäiskoristeita.
Tänä vuonna kasvatin neljä purkillista rairuohoa, jotka koristelin tipusin. Sain myös äidin tekemiä pääsiäismunia, jotka ripustettiin keittiön lamppuun roikkumaan. Näitä koristeita Meea on ihastellut jo viikon verran.

Viime vuonna virpomisvitsat jäivät keittiön pöytään maljakkoon pitkäksi aikaa. Joskus pääsiäisen jälkeen äitini oli ne siirtänyt maljakossa ulos terassin nurkkaan - jossa ne sitten taisivat olla muutaman viikon.
Tänä vuonna virpomisvitsat ovat edelleen keittiön pöydällä maljakossa, Meean ihasteltavina. Tarkoitus olisi kuitenkin ne lähipäivinä heittää pois.

Viime vuonna en poistunut sisätiloista lainkaan. Pari kertaa oli tarkoitus käydä haukkaamassa raitista ilmaa, mutta aina iski joko huono olo tai tuli jotain muuta tekemistä.
Tänä vuonna kävin pari kertaa lenkillä koiran kanssa ja kerran pitkällä vaunulenkillä koko perheen voimin. Ulkoilut jäivät harmittavan vähäiseksi kyllä tänäkin pääsiäisenä Meean flunssailun takia.

Viime vuonna suurin osa pääsiäisestä meni odotteluun ja ajan kuluttamiseen. Suurinta huvia taisi olla kirjan lukeminen.
Tänä vuonna hommaa oli niin paljon, ettei tekemisen puutetta kyllä tullut.

Viime vuonna vietin pääsiäispäivien välisen yön synnytyssalissa - valvoen.
Tänä vuonna vietin yön pikkuneidin huoneen lattialla patjalla, neidin unta valvoen. Tosin nukuin sikeästi iltayhdestätoista aamukuuteen ja heräsin neidin jokelteluun.

Viime vuonna pääsiäismaanantai oli elämäni onnellisin päivä.
Tänä vuonna pääsiäismaanantai oli yksi päivä muiden joukossa.

Pikkuneiti syntyi pääsiäismaanantaina klo 5.30.

Vaikkei pääsiäinen aiemmin olekaan ollut itselleni mikään erityinen juhla - lähinnä vaan mukava vapaa kevään korvilla - uskon sen olevan tästä eteenpäin hyvinkin mieluisa juhla meidän perheessä. Toki myös siksi, että tulevina vuosina Meea innostunee virpomisesta ja pääsiäismunista. Mutta erityisesti siksi, että pääsiäisenä mielen valtaavat Meean syntymään liittyvät muistot. 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!