maanantai 16. marraskuuta 2015

Joulukalenteri odottaa sisältöään

Mietin jo viime jouluna, että seuraavaksi vuodeksi täytyy tehdä Meealle jonkinlainen joulukalenteri. Itselläni oli lapsena pienistä laatikoista tehty joulukalenteri (jonne siis mahtui vähän isompikin tavara), ja se oli ehdottomasti joka vuosi se paras joulukalenteri. Joulukalenterisuklaat eivät ole mitään herkkua ja kuka nyt niitä pelkkiä kuvia jaksaa katsella. :D

Äitini löysi Meealle seinälle ripustettavan joulukalenterin, joten vältyin (ainakin tänä vuonna) askartelulta - enkä edes ehtinyt vielä katsoa muita valmiita joulukalenteri-vaihtoehtoja.

Mutta tämä äidin hankkima joulukalenterihan on aika loistava ja voi olla, että tulee meillä käyttöön vielä tulevinakin vuosina. Ainoa miinus on sen pituus - vaatii koko seinän tilan ja Meea ei itse ylety ylimpiin lokeroihin. Mutta toisaalta tämä toimittaa sitten myös joulukoristeen virkaa. :)

Äiti antoi samalla muutaman jutun Meean joulukalenteria varten, niistä riittäisi oikeasti varmaan joka luukkuun, mutta laitan useamman samaan. Ehkä 8-12 luukkua saa täytettyä näillä; riippuen vähän siitä miten tavaroita jaan ja saan yhteen pussukkaan mahtumaan (ja miten hyvin keksin muuta täytettä kalenteriin).

Loppujen kalenteriluukkujen sisältö on vielä vähän idean asteella.

Karkki olisi helppo kalenterintäyte, mutta sitä en halua antaa, sillä Meea ei oikeastaan ole karkkia syönyt (huimat 1,5 karkkia elämänsä aikana - puolikas varastettuna ja kokonainen kummisedän antamana) ja haluan jatkaa vähäsokerista linjaa vielä jonkin aikaa. Viime kauppareissulla kyllä bongasin pieniä Muumi-aiheisia rasioita, jotka sisältävät rusinoita ja kuivattuja hedelmiä - nämä voisivat olla hyvä karkinkorvike Meealle. Vaikka sitä sokeria kyllä rusinoissakin on, mutta nämä olivat kyllä toooosi pikkuisia rasioita.

Lisäksi muutamaan luukkuun minulla on ihana käsityöidea, nähtäväksi jää, moneenko luukkuun näitä tulee. Periaatteessa näillä täyttäisi vaikka koko joulukalenterin (ja olisi muuten aika ihana teemakalenteri!), mutta niiden tekeminen vaatii sen verran aikaa ja vaivaa, että en välttämättä kovin moneen luukkuun ehdi saamaan täytettä ennen joulua. Olen siis tätä varten opetellut itselleni uuden käsityötekniikan, joten tekeminen on aika hidasta. Ensimmäinen kappale on parhaillaan työn alla; jos se onnistuu, kerron tarkemmin blogissakin, mistä on kyse. Vielä on sen verran suuri epäonnistumisen mahdollisuus, etten uskalla. :D

Näillä omilla ideoillani ja äidiltä saadulla paketilla saanee helposti lähes 20 luukkua täytettyä - riippuen käsitöiden lukumäärästä. Vielä siis muutamaan kalenteripussukkaan pitää keksiä täytettä - onneksi on vielä kuukausi aikaa. :)

Onko teillä omatekoisia joulukalentereita? Mitä taaperon luukuista tulee löytymään?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Meillä tulee pilkottavia leluvihanneksia, pikkuponeja, duplo hahmoja ☺ Rusinoita ja tarroja unohtamatta. Pitäisi tarkistaa monta puuttuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihania juttuja tulossa! :) Tarrat onkin kiva juttu seuraaville vuosille; vielä ne ei meillä kiinnosta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!