keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Lämpöpussi tehokäyttöön!

Ostin Meean rattaisiin lämpöpussin viime talvena, mutta se jäi kovin vähäiselle käytölle. Sitä tuli käytettyä oikeastaan vain kovilla pakkasilla ja viimalla toppapuvun kanssa - eli hyvin harvoin. Meeaa ei viime talvena(kaan) usein nukutettu rattaisiin, joten lämpöpussille ei siinäkään käytössä ollut tarvetta.

Lämpöpussi sopii myös sisätiloissa käytettäväksi nukkumispesäksi. :D

Tänä syksynä päätin kuitenkin hyödyntää lämpöpussia, erityisesti sen kätevyyden takia. Viime talvena ei jotenkin osannut pukea lasta pelkkään toppatakkiin, vaikka ulkona olisikin vietetty käytännössä kaikki aika rattaissa. Aina piti olla paksu haalari ja mielellään vielä villahaalari välissä. Eikä meillä kyllä juurikaan toppatakkeja Meealle edes ollut.

No, nyt kun neiti on kasvanut ja pukeminenkaan ei enää ole yhtä helppoa - varsinkaan, jos neiti ei ole yhteistyökykyinen - mielellään pukee päälle niin vähän kuin mahdollista. Eli mieluummin takin kuin haalarin. Mieluummin yhden paksun haalarin kuin kaksi ohutta.Varsinkin jos ollaan menossa kerhoon tai neuvolaan tai muuhun vastaavaan paikkaan, niin pelkkä takki on sisätiloihin siirryttäessä mukavampi kuin haalari - ei ole niin kiire riisumisen kanssa, eikä tule niin nopeasti kuuma.

Olenkin tänä syksynä hyödyntänyt lämpöpussia jo aika aikaisesta vaiheesta lähtien. Jo niinä ensimmäisinä koleina syyspäivinä laitoin Meean vk-haalarissa lämpöpussin sisälle. Kätevämpää sujauttaa lapsi lämpöpussiin kuin pukea kaksi kerrosta vaatetta (eli fleecehaalari ja vk-haalari). Ja kun noina kertoina ulkona ei oltu kauaa ilman rattaita (yleensä max minuutti, kun käveltiin rattailta sisälle ja takaisin), ei ehtinyt tulla kylmä ilman lämpöpussiakaan.Ja nyt kun lämpöpussin käyttöön on tottunut, on se aivan mahtava kapistus! Ainoastaan kaupungin shoppailureissuihin en sitä ole vielä valjastanut (koska lämpöpussimme on avattuna mallia leveä - eikä sitä suljettuna kauppakeskuksessa tms oikein voi pitää..), mutta kaikkeen muuhun sopii mainiosti. Päiväkotiin kärrätessäkin voi jättää sen jo aiemmin mainitun välikerroksen pois ja helpottaa pukemisriisumisrumbaa edes kertaalleen.

Ajatuksena oli käyttää lämpöpussia tiiviisti myös (kunnon) talven saapuessa, toppatakkien kanssa. Eilen kuitenkin törmäsin pienoiseen ongelmaan tämän suhteen... Rattaidemme valjaat ovat nimittäin niin lyhyet, ettei Meea mahdu rattaisiin lämpöpussin ja toppavaatteiden kanssa!

Aiemmin olen käyttänyt Meealla kevyttoppatakkia tai villakangastakkia, mutta eilen laitoin kerhoon mennessä päälle kunnon toppatakin, koska pakkasta oli -8. Ja eihän ne valjaat menneet kiinni! Vaikka löysytin kaikki remmit ääriasentoon, sain ainoastaan toisen puolen 5-pistevaljaista kiinni.Lämpöpussimmehan ei ole rattaiden oma, joten reiät eivät mene millilleen oikeaan kohtaan ja se toki vie hieman pituutta valjaista pois. Mutta se rattaiden oma lämpöpussi oli ainakin 10 cm lyhyempi - eli Meea ei todennäköisesti enää edes mahtuisi siihen...

Ja jos ei Meea toppatakki päällä mahdu lämpöpussin kanssa rattaisiin, on aika turha kokeilla toppahaalarinkaan kanssa... Meidän paksumman Reimatecin haalarin kanssa kun valjaat saavat olla aika lailla ääriasennossaan jo muutenkin... Eli kovilla pakkasilla lämpöpussi - joka olisi omiaan niille keleille - pitää jättää kotiin! Ei kuulosta minusta kyllä kovin kivalta ajatukselta. Etenkin kun lämpöpussi ei ollut ihan ilmainen ja sitä on tullut käytettyä aika vähän. Täytyy etsiskellä, josko valjaisiin olisi saatavilla jotain jatkopaloja - tai joku keksisi jonkun muun hyvän keinon remmien pidentämiseen!

Mutta, kaikesta huolimatta - olen sitä mieltä, että lämpöpussi on ehdottoman hyvä ostos! Kyllä minustakin olisi ihana sujahtaa ulkona lämpimään pussiin ja ottaa vaikka pienet torkut. Varmasti Meeankin kannalta mukavampi "matkustustapa" kuin ahdettuna usean paksun haalarin sisälle.

Löytyykö teiltä lämpöpussi? Millaisissa tilanteissa se on käytössä?

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

  1. Oliko tämä teidän pussi untuvatäytteellä vai pelkällä fleecellä? Olen harkitsemassa juuri omalle (6kk) vauvalle lämpöpussin ostamista - vauva tykkää ottaa kahdet unet joka päivä ulkona, ja mietin käykö untuvassa nukkuminen liian kuumaksi esim. +2 asteen keleillä, mitä nyt on melkein koko talven pitänyt..Hmh, ostaako siis fleeve-täytteellä vai untuvalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän lämpöpussi on fleecetäytteellä ja minusta ainakin hyvin lämpimän oloinen. Paukkupakkasilla untuva varmasti olisi parempi, mutta meidän käytössä ainakin fleece on ollut ihan riittävän lämmin. Ja tosiaan oli käytössä jo koleina syyspäivinä (jolloin keli selvästi plussan puolella) vk-haalarin kanssa ja ihan sopivan lämpöinen oli - ei siis liian kylmä eikä kuuma. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!