perjantai 8. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset välikausihankinnat

Välikausi alkaa olla täällä ja pikkuhiljaa saa laitella talvikamppeet varastoon ja kaivaa loputkin vk-vaatteet esille.

Neidin kasvutahti on hidastunut ja näyttäisi siltä, että aika moni viime syksyn vk-kamppeista mahtuu edelleen päälle! Ticketin sadeasu, pari takkia, verkkapuvut ja Ticketin haalari ovat jääneet pieneksi, kurahousut on vaihdettu uusiin jo loppuvuodesta (ja samalla neiti sai myös pari sadetakkia päiväkotikäyttöön) ja Crocsin saappaat eivät enää mahdu jalkaan. Muutoin mennään noilla viime syksyn postauksessa esitellyillä vaatteilla + näillä viimesyksyisillä välikausikengillä.

Pakko myöntää, että ihan hirveästi en ole vielä suunnannut ajatuksia välikauteen.

Kunhan saadaan synttärit pois alta, täytyy ainakin asustekori tutkia tarkemmin läpi ja miettiä, tarvitaanko jotain lisää. Toistaiseksi täällä on vielä ainakin aamuisin niin viileää, että villa- tai fleecehaalaria tarvitaan vk-haalarin alle - eikä aurinkokaan aina päivisin lämmitä.

Muutaman vk-hankinnan olen kuitenkin alkuvuodesta jo tehnyt.


Tämän ihanan Lassietecin haalarin bongasin kotipaikkakuntani FB-kirppikseltä - sattumalta olin koneen ääressä juuri kun tämä tuli myyntiin ja nappasin sen itselleni. Meillähän on yksi Reiman punaraidallinen vk-haalari (joka on ollut viime päivinä päiväkodissa päällä), mutta yleensä kaksi haalaria per kausi ei ole liikaa. :D

Luulenkin, että sitä Reiman raitahaalaria pidetään jatkossa päiväkotihaalarina ja tämä keltainen säästetään ns. siistimpänä haalarina. Tämä Lassietec on myös himpun verran reilumpi kuin se Reima, eli hyvällä tuurilla tämä mahtuu päälle vielä syksylläkin.Yhden kirppisvaatekasan mukana ostin myös tällaisen pirteän pinkin H&M:n takin. Vielä en ole "ehtinyt" kokeilemaan tätä Meean päälle, mutta takissa saattaa olla vielä hieman kasvunvaraa. Meillä onneksi jo muutama takki keväälle on, joten sinänsä ei haittaa, vaikka tämä pääsisikin käyttöön vasta syksyllä.
Nämä housut kuuluivat samaan kasaan takin (ja monen muun vaatteen) kanssa. KappAhlin Kaxsista on kokemusta jo "kakkostalvihaalarin" myötä ja hinta-laatu -suhde on kyllä kohdillaan; siksi uskon, että nämäkin housut ovat aika hyvät ja kestävät käytössä!

Olen suosinut tähän asti enemmän haalaria kuin takki+housut -yhdistelmää. Nyt Meea alkaa kuitenkin olemaan jo sen verran isompi, että takki+housut saattaisi toimia ihan hyvin. Takki+housut -yhdistelmä antaa myös enemmän mahdollisuuksia vaihteluun; paksumpien vk-housujen kanssa voi laittaa ohuemman takin. Tällöin peppu ei jäädy vaikka istuisi maassa, mutta yläosaan ei tule liian lämmin auringonpaisteessa.Koska ikinä ei voi tietää milloin se kevät toden teolla tulee, oli pakko ostaa pari viikkoa sitten myös kumisaappaat. Karvavuorelliset kumpparithan meiltä löytyy (ja ne ovat olleet viime viikot käytössä 90-prosenttisesti), mutta vuorettomien kumppareiden kokoinen aukko kaapissa oli. Viime syksyksi ostin Crocsin saappaat - joista olin tosi innoissani ja halusin eh-dot-to-mas-ti kyseiset saappaat. No eihän ne sitten olleet lainkaan hyvät; eivät enää syksylläkään - yhden tai kahden käyttökerran jälkeen - mahtuneet jalkaan villasukan kanssa.

Nyt halusinkin ostaa ihan peruskumpparit; nämä Cirafit löytyivät shoppailureissun yhteydessä marketista. Meinasin itse asiassa ottaa aluksi toisenväriset, punasävyiset kissankuvilla varustetut. Mutta pikkuneiti halusi mieluummin nämä, joten äiti myöntyi. Ja itse asiassa; nämä sopivat loistavasti sekä keltaisen että punaraidallisen vk-haalarin kanssa! Eli win-win -tilanne.


Millaisia välikausihankintoja teillä on tehty? 


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

2 kommenttia:

 1. Meillä on pojalle kanssa sellainen lassietecin haalari jossa on kurahousukangasta se haalarin alaosa. Ja haalari on kuitenkin paksumpi kuin ihan perus välikausihaalari. Eikä tartte pukea kurahousuja enää haalarin päälle. Minusta ihan älyttömän hyvä :)

  Ohuempana on sitten name it:n softshell haalari jota ei vielä oo testattu.

  Muuten, mä kannatan ihan noita peruskumppareita. Ainakin meillä ollut toimivia eikä pahan hintaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä etenkin päiväkotikäytössä nuo erilliset kurikset on olleet hyvät, kun voi kuoria esiin puhtaana neidin ennen autoon menoa. :)

   Ja peruskumpparit vaikuttaa hyviltä! Ulos ei ole vielä päässeet testiin, mutta sisällä neiti niitä pukee itselleen (ja on muuten helpompi pukea itse kuin ne kankeat Crocsit!).

   Poista

Kiitos kommentistasi!