sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Synttärilahjaksi Puky-potkupyörä

Alun perin ajattelin potkupyörän olevan yksi monista turhakkeista. Ei sellaista meille tarvita - ei etenkään, kun neidiltä löytyy jo 1vee-lahjaksi saatu työntöaisallinen kolmipyörä.

Kuulin paljon hyvää potkupyöristä ja törmäsin pariin positiiviseen arvosteluun potkupyöriin liittyen. Kun tuli aika pohtia synttärilahjatoiveita, googletin lisäinfoa potkupyöristä ja vakuutuin, että potkupyörä olisi hyödyllinen. Varsinaiset hyödyt löydät itsekin googlella, joten en niitä ala sen tarkemmin luettelemaan. Itselle tärkeimpänä oli kuitenkin motoristen taitojen ja tasapainon kehittyminen.

Pitkällisten googlettelujen jälkeen ehdottomasti parhaaksi valinnaksi osoittautui Puky-potkupyörä.Ja onneksi googlettelin; itse en ehkä olisi tajunnut tsekata tangon korkeutta eri pyörissä. Pukyn satulaan kun on taaperon huomattavasti helpompi kiivetä kyytiin kuin monien kilpailijoidensa. Tämä oikeastaan oli se ratkaisevin syy Pukyn valintaan.

Puky-potkupyörä kirjattiin synttärilahja-toivelistalle ja oma äitini sen sitten lupautuikin ostamaan lahjaksi pikkuneidille. 

Koon valinta meidän pitkälle neidille aiheutti hieman päänvaivaa ja ryhdyinkin selvittelemään asiaa lahjanantajan puolesta - jotta saadaan sitten mahdollisimman sopivan kokoinen pyörä käyttöön.

Iän puolesta Meealle sopisi pienempi pyörämalli, mutta pituus ja jalan sisäpituus alkoivat olla jo isomman pyörän mitoissa. Pituuden sijaan nimenomaan tuo jalan sisäpituus onkin ilmeisesti potkupyörässä ratkaisevampi mitta; jos ei jalat yltä maahan, ei potkuttelu onnistu. Meeahan on aika pitkäjalkainen, joten tämä tuotti hieman haastetta. Onneksi sain Pikkusiili.fi;n asiakaspalvelusta nopean ja kattavan vastauksen - joka auttoi myös lopullisessa koon valinnassa. Apua oli nimittäin pakko kysyä, kun en itse uskaltanut tehdä ratkaisua pyörämallista suuntaan tai toiseen.

Yleensä kuulemma tässä rajalla olevat lapset - jotka potkupyöräilevät ensi kertaa - pitävät pienemmästä pyörästä. Pienin koko, Puky LR M, menee noin metrisille lapsille, joten hyvällä tuurilla sillä potkutellaan meillä vielä kesällä 2017. Seuraava pyöräkoko menee n. 110 cm mittaisille lapsille, joten ihan älyttömän suurta eroa näissä pyörissä ei koon puolesta ole. Siksi se kevyempi malli tuntui ehdottomasti parhaalta; pienemmällä ja kevyemmällä pyörällä kun varmastikin on mukavampi lähteä potkupyöräilyä harjoittelemaan.

Äidin kanssa valittiin pyörään lisävarusteeksi vielä jalka ulkosäilytystä silmällä pitäen sekä kantohihna pidempiä lenkkejä varten (jos/kun taaperoa sattuu kiinnostamaan muukin kuin potkuttelu).Pakko vielä kehaista Pikkusiili.fi:tä erittäin nopeasta palvelusta! Vastaus sähköpostiin tuli samana päivänä ja toimituskin oli supernopea. Teimme tilauksen lauantaina klo 12.42 ja lähetyksen seurantakoodi tuli mailiini samana päivänä klo 14.05; itse pyörä oli perillä tiistaina! Eräs ystäväni nimittäin teki tilauksen viikko-pari ennen minua (eri verkkokaupasta) ja sai pyörän postissa vasta samana päivänä kuin minäkin!

Pyörän neiti sai lahjapaketista viime sunnuntain synttäreillä ja mielissään tuntui neiti pyörästä olevan. Potkupyörää testailtiin vähän jo juhlien tuoksinassa, mutta aika haparoivaa tuntui meno vielä olevan. Meea kun on aiemmin vaan istunut kolmipyörän kyydissä (polkimet eivät ole tänäkään keväänä vielä kiinnostaneet), joten on sinänsä uusi juttu, että pyörä pitää saada liikkeelle itse. Pootkupyöräilystä puhuttaessa Meea onkin yleensä kysynyt "kuka työntää?", eli vähän vielä on tekemistä tässä neidin asenteen muuttamisessa. :)

Käyttökokemukset ovat toistaiseksi olleet hyvinhyvin vähäiset; arki-illat synttäreiden jälkeen ovat menneet nopeasti, eikä päiväkotipäivien jälkeen olla ehditty ulkoilemaankaan. Eilen oltiin päivä Jyväskylässä (josta lisää blogissa myöhemmin!) ja tänään suuntana ovat 3v-synttärit. Eilen käytiin iltapäivällä ulkoilemassa pyörän kanssa, mutta neiti halusi mieluummin leikkiä hiekkalaatikolla. "Meea ei kokeile", neiti ilmoitti. No, eipä sitä viitsi pakottaakaan - katsotaan, jos ensi viikonloppuna sujuisi paremmalla menestyksellä.

Käyttökokemuksista tulossa siis juttua myöhemmin - kunhan niitä ehditään kerätä. Onneksi tämä kevät näyttää kelien puolesta sen verran erikoiselta, että suotuisat potkupyöräilykelitkin antavat odottaa itseään - tätä kirjoitettaessa nimittäin sataa lunta...

* Puky-potkupyörästä saatu alennusta yhteistyössä Pikkusiili.fin kanssa.


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!