torstai 24. marraskuuta 2016

2,5-vuotiaan joululahjatoiveet

Ennen jokaista joulua ja synttäripäivää olen saman pulman edessä. Mitä ihmettä sitä toivoisi neidille lahjaksi. Etenkin tänä jouluna tilanne on siinä mielessä vaikea, että leluja ja vaatteita vaan oikeasti on NIIN PALJON, että henkilökohtaisesti en haluaisi mitään lisää. Eikä Meea tarvitsisi mitään lisää.

Mutta toisaalta - juuri siitä syystä olisikin hyvä hetkeksi pysähtyä pohtimaan mitä lahjaksi toivoisi, jotta leluvuori ei kasvaisi ainakaan sellaisella, mitä lelulaatikoista jo löytyy.

Meealta itseltään olen kysellyt lahjatoiveita, mutta niistä vastauksista ei kyllä kovin paljon apuja ole saanut. Pinkkiä sänkyä en aio ostaa, eikä lahjatoive "kirja" kerro kovin paljon (etenkin, kun niitä kirjoja on jo valtavasti...). Lelulehtiä ollaan selailtu, mutta niistä Meea haluaa valita joka sivulta lelun, jonka mieluiten ottaisi ja sitten "Minkä sinä äiti otat joululahjaksi?"

Tämänikäisen kanssa ne lahjatoiveet muotoutuvatkin pitkälti sen mukaan, mistä huomaa lapsen pitävän ja mikä häntä kiinnostaa.

Lahjatoiveita kyseleviä on joka kerta ollut, joten siksi jonkinlainen toivelista täytyy aina kyhätä ainakin varmuuden vuoksi. Tänä vuonna ekat kyselyt on jo tulleet ja kuulemma osa näistä alle pohtimistani tavaroista on jo joululahjaksi tulossakin. Pohdiskelin kuitenkin jälleen kerran blogiinkin, mitä tämänikäiselle voisi lahjaksi ostaa. Osa näistä Meealla oikeastaan on jo, osan olen itse ostanut lahjaksi ja osan tiedän olevan tulossa joulupukin paketeista. :)

----------

Selailin aiempia lahjatoivebloggauksiani ja 2-vuotissynttärilahjatoiveiden osalta aika moni toteutuikin synttäreillä. Jos ei olisi toteutunut, niin moni niistä toiveista voisi olla relevantteja edelleen. Puiset leikattavat kasvikset pikkuneidin leikkikeittiöstä edelleen puuttuvat, vaikka ne taisivat olla jo vuosi sitten joululahjatoiveena. Eli ne nyt ainakin pikkuneidin lahjatoivelistalla edelleen. ;) Leikkikeittiössä puuhaileville taaperoille hyvä lahjaidea, mikäli tällaisia ei ennestään löydy (ja se leikkikeittiökin itsessään on edelleen hyvä lahjaidea - meillähän neiti sai tuunatun version keittiöstä vuosi sitten joululahjaksi).Keväällä synttärilahjaksi toivoin Meealle vielä Duploja, mutta neiti alkaa olla jo niin iso, että pikkuhiljaa voitaisiin siirtyä Duploista pikkulegoihin. Kyllä Duplot varmaan tulevat edelleen olemaan mukana leikeissä (ja ovat siis edelleenkin; niillä ja Mega Blokseilla leikitään kyllä usean kerran viikossa!), mutta pikkulegotkin ovat alkaneet kiinnostamaan. Kesällä siis neiti pääsi mummilassa leikkimään minun vanhoilla pikkulegoilla ja ai että ne olivat mukavia; ehkä juuri siksi kun niitä ei kotona ole. Itse ostin syksyllä FB-kirppikseltä ison kasan pikkulegoja, jotka aion joulupakettiin kääriä - neidin ensimmäiset omat pikkulegot! :)
Meea on tosi innokas tekemään palapelejä, mutta niitä meiltä löytyy jo paljon (ja pottapalkinto/joulukalenteri-kasassa on kaapissa jemmassa muutama), joten enemmälle ei oikeastaan ole tarvetta (eikä säilytystilaa) tällä hetkellä. Palapeli tosin ei koskaan ole mikään huono lahjaidea, sillä niitä voi ostaa vielä teini-ikäisillekin - tai vaikka aikuisillekin, mikäli innostusta puuhaan löytyy!

Ykköstoiveena tänä jouluna ovatkin lautapelit, jotka olisivat tosi kivoja pikkuneidille! Muutama yksinkertainen peli meiltä jo löytyy (muun muassa muistipeli). Pelejä on jonkin verran pelailtu ja neidin keskittymiskyky pelaamiseen kasvaa kerta kerralta - hän myös suuresti nauttii pelien pelailusta, etenkin silloin kun pelataan koko perheen voimin. Jottei pelaaminen kävisi tylsäksi (vanhemmillekaan), uudet pelit olisivat mieluista täytettä neidin hyllyyn! Katsoinkin jo, että varsinaisten lautapelien osalta tarjolla olisi monia vaihtoehtoja, joita tämänikäinen osaisi jo pelata. Choco, Silly Moo, Ryhmä Hau -seikkailupeli, Muumi Lotto ja Minun ensimmäinen pelini -pelit ovat ainakin sellaisia, joista Meeakin tykkäisi kovasti ja ne sopisivat jo tämän ikäiselle!
Toiminnallisten lelujen osalta myös Plusplus-palikat (joita meillä on muutama jo onkin) tai nuppialustat olisivat kivaa aktiviteettia tämän ikäiselle!

Nukenhoito on myös asia, joka enenevässä määrin kiinnostaa. Erityisellä hellyydellä pikkuneiti hoivaa etenkin kylpyvauvaansa, jota siis kylpyammeessa pesee sienellä, ruokkii vauvalusikalla sekä pissattaa purkkiin. Meealla oikeasti on jo aivan riittävästi nukenhoitotarvikkeita aina rattaista vaunuihin, mutta nuket ovat toistaiseksi äidin vanhoja tai ns. kankaisia. Baby Born -nukke tarvikkeineen saattaakin neidin joulupaketista löytyä. ;)Jo vuoden verran olen miettinyt myös voimistelurenkaita vilkkaalle neidille. Toistaiseksi ne ovat jääneet ostamatta, koska ne ovat tuntuneet vielä liian "hurjilta" neidille. En vieläkään ole varma, olisiko ne paremmat Meealle nyt vai vasta vuoden tai kahden päästä - enkä oikein tiedä, mihin ne meillä sijoitettaisiin. Toivelistalle ne on nyt kirjattu, mutta ei ehkä mitään toiveiden kärkipäätä kuitenkaan. :)

Talven ulkoleluista meillä alkaa jo olemaan kaikki "tarvittava"; luistimet, sukset, kypärä, pulkka, lumilapio ja lumikola. Osa näistä (siis sukset ja kypärä) ovat tuoreita tapauksia joita Meea ei ole vielä nähnyt, joten voi olla, että jos ei talvikelejä ennen joulua tule, niin kääräisen nämä vielä lahjapakettiin Meealle jouluksi.

Vaatteita Meealla on tällä hetkellä jopa liikaa! Sisävaatteiden osalta kaapit pursuavat ja ulkovaateosasto on uudistettu tarvittavilta osin syksyllä. Talvikamppeetkin on jo ostettu ja joululahjaksi ei minusta seuraavan talven vaatteita kannata ostaa, koska kokoa on aika mahdoton arvailla. Muutoinhan vaatteet itsessään ovat aina hyvä lahja - etenkin ei-vuodenaikasidonnaisena seuraavassa koossa jemmaan. Meillä kyllä niitä seuraavan koon vaatteitakin on jo laatikollinen odottamassa, joten toivon, ettei paketeista kovin montaa vaatetta löydy. :D

Vaatteiden osalta itse asiassa prinsessamekko olisi tällä hetkellä aika mieluinen. Frozen luonnollisesti on suuri suosikki, mutta uskoisin, että mikä tahansa muukin prinsessamekko - koruineen ja tiaroineen - aiheuttaisi suurta ihastusta. Monesti Meea siis itse vaatteita valitessaan haluaisi pukea juhlamekon; ihan aina äiti ei vaan anna lupaa. :)

Tavaroiden osalta tällä hetkellä meillä ei ole suurempia tarpeita - eikä varmaan tässä iässä muutenkaan ole. Kaikkea löytyy, eikä ikäkausi ole siinä mielessä kriittinen, että tarvitsisi tehdä suurempia tavarahankintoja. Mieleen tuli oikeastaan vaan junnukoon lakanat, joita Meea voisi tarvita lisää, sillä meillä edelleenkin on vaan kolme lakanasettiä. Toisaalta olen miettinyt, josko vaihtaisi junnukoon peiton tavalliseen peittoon jossain vaiheessa - mutta toisaalta etenkin Finlaysonin elefanttilakanat ovat niin ihanat, ettei niistä haluaisi ihan vielä luopua.
Hoplopin ollessa suuri hitti myös lahjakortti Hoploppiin (jos sellaista saa ostettua?) olisi varmasti mieluinen lahja; vaikka seuran kerakin! Itse siis ottaisin mielelläni vastaan lahjaksi kaikenlaista yhteistä tekemistä lähisukulaisten tai kummien kanssa (myös ihan vaikka vaan lastenvahtivuoroja äidille lahjaksi :D ) - jo senkin takia, että sitä materiaa vaan on niin paljon jo valmiiksi - mutta meillä pitkät välimatkat muodostautuvat ongelmaksi tämän osalta.

Niin ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä - kaikenlainen Frozen-tavara. Tämä on kyllä semmoista turhaa tavaraa, mitä tuossa alussa kritisoin - mutta Frozen (ja etenkin Olaf) vaan on neidille kovin tärkeä. Frozen on ollut hitti toukokuusta asti ja sitä se on edelleen! Olen itse asiassa itse jo ostanut Meealle joulupukin konttiin useamman Frozen-tavaran; kaksi alennuksesta ja yhden Tallinnan tuliaisena (jonka päätinkin säästää jouluksi). Tähän mennessä kaikki Frozen-tavarat ovat olleet hittejä ja vaatteistakin suosituimpia ovat ne, missä on Elsan tai Annan kuva. Joten luulisin, että neiti olisi ikionnellinen mistä tahansa Frozen-aiheisesta. Enkä usko, että Frozen-innostus vielä jouluun mennessä laantuu; tai toivottavasti ei, koska lahjapaketeista ainakin alla olevat Frozenit tulee löytymään! Ja ehkä jotain muutakin, koska jouluun on vielä niiiiin pitkä aika, että vastaan saattaa tulla vielä jotain muutakin "pakko ostaa" -tavaraa - on meinaan kaupat pullollaan kaikenlaista Frozen-aiheista! :DMitä muiden 2,5-vuotiaiden lahjatoivelistasta löytyy? 

Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!