perjantai 25. marraskuuta 2016

Kiitos Hesburger!

Tähän alkuun täytyy tunnustaa - kyllä, olen turmellut lastani roskaruualla ja ollaan käyty toisinaan Hesburgerissa syömässä. Noniin, nyt kun se on poissa kontolta, voidaan jatkaa itse asiaan.

Vaikka Hesburger (tai McDonalds tai muut vastaavat) ei ehkä terveellisyysnäkökulmasta ole se paras vaihtoehto taaperolle, on sanottava, että lasten huomioimisen osalta Hesburger on kyllä huippuluokkaa. Ollaan käyty Meean kanssa syömässä myös ravintolatyyppisissä ruokapaikoissa, eikä missään muualla ole tarjolla vastaavanlaisia virikkeitä lapselle ruuan yhteydessä.

Puhun siis lasten ateriasta. Vaikka ravintolasta löytyisi lastenlista, lapsi saa ruuan lisäksi ravintolasta korkeintaan värikynät ja tehtävä/värityspaperin. Hesburgerista ja vastaavista lastenaterian ostaja saa lelun, jonka saa a) itse valita ja b) viedä kotiin. Parhaimmassa tapauksessa lasten ateriasta on iloa lapselle vielä kuukausienkin päästä!

Jotenkin ajattelisi, että nämä lelut ovat turhaa hilpetöörää ja mieluummin sitä valitsisi vaikka sen jäätelön lelun sijaan - turhaa tavaraa kun on pilvin pimein. Mutta ei, itse asiassa aika moni noista leluista on oikeasti tosi hyviä ja sopii monen ikäiselle! Toki siellä joukossa on sitä krääsääkin (kuten vaikka Risto Räppääjä -avaimenperä...), mutta onneksi useimmiten on valinnanvaraa!

Hesestä meille on kotiutunut monenlaista tavaraa (jopa sen verran, että aloin miettimään, onko käyty liian usein Hesessä...), mutta haluan nostaa muutaman esiin tässä. Top 3 meidän saamista Hesburgerin leluista - jotka ovat olleet hyvinhyvin leikittyjä!


Pikku Myy -peli


Lautapelit ovat meillä nyt hittijuttu ja jo jokin aika sitten (keväällä? kesällä?) Hesestä neiti valitsi itse ihanan Pikku Myy -pelin Hesestä. Muistaakseni tarjolla oli tuolloin myös mm. Muumi-paperinukkeja, jotka vähän vanhemmalle lapselle olisivat myös olleet ihastuttava lelu! Mutta meillä valinta kohdistui Pikku Myy -peliin ja pakko sanoa, että ei olisi neiti voinut paremmin valita!Pelailtiin tätä peliä muutamaan otteeseen jo silloin keväällä/kesällä, mutta nyt alkutalven mittaan sitä on pelattu yhä enenevässä määrin ja neiti jaksaa keskittyä peliin aivan loistavasti. Ja eläytyä! Pelissä siis käännetään laattoja ja kerätään Pikku Myyn kuvia. Näkinkengät ovat tavallaan "tyhjiä" kortteja ja Haisuli varastaa itselleen yhden kortin. Todella yksinkertainen, mutta kuitenkin selkeät ohjeet. Tätä neiti pelaa jo aivan suvereenisti ja eläytyy täysillä - räkäinen nauru täyttää kodin silloin, kun äiti tai isi kääntää Haisuli-kortin. :D

Löysin itse asiassa tuon Pikku Myy -pelin myynnistäkin; hintaa on 14,90e, joten on kyllä erinomaisen hyvä lasten aterian oheislelu! Aivan sama peli kuin linkissä; ainoa vaan, että meillä ei ole tuota laatikkoa, vaan pahvilaatat ja noppa ovat muovisessa pussissa. On kyllä ollut ehdottoman hyvä peli! Suosittelen ostamaan - Hesestä kun tätä ikävä kyllä ei taida enää saada.
Plus plus -palikat


Ensimmäiset Plus plus -palikat valikoida jostain pienestä Hesestä lastenaterian leluksi tyyliin ensi kertaa neidin saadessa lastenaterian. Ne näyttivät isompien lasten leluilta ja laitoinkin ne suoraan laukkuun Hesessä - josta ne hautautuivat kotona kaapin perukoille pitkäksi aikaa.

Eräs tuttu mainitsi kesällä, että heidän lasten (vähän vanhempi ja vähän nuorempi kuin Meea) lemppareita ovat kyseiset palikat - jotka itselleni kuulostivat ihan uudelta jutulta. Muutama viikko sen jälkeen kaappeja siivotessani tajusin, että meillähän onkin näitä palikoita jo! Kokeiltiin leikkimistä Meean kanssa niillä ja neitihän osasi jo jotain rakennella.Sen jälkeen Plus plus -palikoita onkin otettu Hesburgerin leluna aina kun niitä vaan on ollut tarjolla - ja onneksi on ollut! Tällä hetkellä Meealla taitaa olla neljä Plus plus -pussillista, eli yhteensä 80 palikkaa. Pikkupussillisesta ei vielä paljoa saa rakenneltua, mutta 80 palikkaa alkaa olemaan jo sellainen kasa, mistä saa jo jotain kunnollistakin aikaiseksi. Sen verran hyviä nämä palikat ovat olleet, että äiti jo lähes paniikissa näitä haluaa Hesestä haalia, koska joka Hesessä niitä ei ole tarjolla. Kerran odoteltiin autossa miehen hakiessa Hese-aterioita ja hän laittoi viestin, että minkä lelun ottaakaan ja luetteli vaihtoehdot - vastaukseni oli "PLUSPLUS!!!!! OTA!!!!" :D

Plus plus -palikoita myydään tosiaan ihan kaupassakin eri kokoisina pakkauksina ja rakennusohjeita löytyy sekä pakkauksista että netistä. Toistaiseksi yritetään haalia näitä kasaan Hese-käynneillä (ja toivon, etteivät ne Hesestä ihan vielä lopu - aika kauan niitä on ainakin pienemmissä Heseissä ollut tarjolla!), mutta jossain vaiheessa näitä voisi ostaa kaupasta lisääkin. Myös Meean päiväkodista Plus plus -palikoita löytyy; juuri tällä viikolla neiti oli niillä rakentelemassa, kun mentiin hakemaan ja esitteli innoissaan tekemäänsä laattaa. :)

Kyseisten palikoiden etuna on muuten se, että neidin lisäksi myös äiti tykkää rakennella näillä. Monesti siis rakennellaan yhdessä ja äidillä on vielä rakentamiset kesken, kun neiti jo alkaa keräämään palikoita pois. ;)Hiekkalelut


Top kolmoseen yltää myös hiekkalelut, joita viime kesänä Hesessä jaettiin. Huh, alkaa kyllä tätä kirjoittaessa tuntua, että käytiin kesän aikana aika monesti Hesessä. :D No mutta, reissattiin myös kesällä aika paljon ja Hese monesti oli se helpoin ja nopein pysähdyspaikka. :)

Maitoaltistuksen jälkeen neiti valitsi palkinnoksi saamaansa Hese-ateriaan hiekkaleluista lapion ja haravan. Myöhemmin kesällä käytiin hakemassa vielä muovinen kuorma-auto hiekkaleluksi.

Vaikka hiekkaleluja jo olikin, ei kai niitä voi koskaan olla liikaa. Ainakin meillä olivat kovassa käytössä - ja minusta aika fiksut vaihtoehdot lasten aterian leluiksi. Ihan jo siksikin, että nämä sopivat niin monen ikäiselle lapselle!

-----

Ja jottei nyt menisi ihan vaan yhden firman hehkutukseksi, niin pakko mainita, että kyllä sieltä McDonaldsistakin hyviä leluja on tullut. Tai ainakin yksi; en oikein muista muita... Me käydään Mäkkärissä niiiiin paljon harvemmin; muutenkin Hesen hampurilaisten maku miellyttää itseä enemmän, mutta alkujaan Mäkkäristä ei saanut maidotonta/munatonta ateriaa Meealle - toisin kuin Hesestä - joten se vaikutti aika pitkälti valintaan viime kevääseen saakka. Mutta tänä syksynä käytiin kerran Mäkkärissäkin; siellä oli silloin jonkinlainen kirjakampanja ja neiti valitsi itse muutaman vaihtoehdon joukosta Krokotiili-kirjan. Olisin ottanut kuvan, mutta kirja on tällä hetkellä paikassa X. Joka tapauksessa; myös kunnon kirja on oikein hyvä vaihtoehto lasten aterian leluksi - kirjat eivät ole ihan hilpetöörää, ne sopivat monen ikäisille ja mikä parasta - kirjoja ei koskaan voi olla liikaa!


Mikä on paras lasten aterian lelu, joka teille on kotiutunut?


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!