keskiviikko 25. lokakuuta 2017

DIY-rekki vauvanvaatteille

Kuten Meeakin, myös tuleva vauva tulee aluksi nukkumaan pinnasängyssä meidän makuuhuoneessa. (Ihanaa kyllä - se pinnasänkykin on vihdoin ostettu! On muuten samanlainen Brio Two kuin isosiskollaankin oli; mitäpä sitä hyväksi havaittua vaihtamaan.) 

Meean vaatteille meillä oli tuolloin makuuhuoneen nurkassa varta vasten hankittu lipasto ja muut hoitotarvikkeet säilytettiin kodinhoitohuoneen kaapissa, vaipanvaihtopisteen vieressä.

Hoitotarvikkeille on edelleen tilaa kodinhoitohuoneessa, mutta muualla asunnossa 3,5 vuodessa sisustusratkaisut ovat hieman muuttuneet, joka on aiheuttanut päänvaivaa. Tässä ajassa makuuhuoneeseen on muuttanut tietokonepöytä ja iso vaatekaappi - joita ei siis Meean vauva-aikaan makuuhuoneessa ollut. Ja joille ei oikeastaan nykyisellään muutakaan paikkaa ole; 3,5 vuotta sitten kun meillä oli yksi huone enemmän käytössä, nyt se on Meean omana valtakuntana.

Pinnasängyn kera makuuhuone on melkoisen ahdas, mutta kun ei muutakaan vaihtoehtoa ole. Nurkkaan olisi ehkä mahtunut pieni lipasto (pienempi kuin Meealla oli), mutta se olisi entisestään lisännyt makuuhuoneen ahtautta. Sain raivattua makuuhuoneen vaatekaapista (jossa siis säilytetään lähinnä pyyhkeitä, lakanoita ja verhoja - varsinaiset vaatteet ovat vaatehuoneessa) hyllyllisen tilaa vauvanvaatteille ja pienellä järjestelyllä saatiin kaappiin vielä yksi uusi hyllylevy. Kaksi hyllyllistä riittivät mainiosti pystyviikatuille vaatteille, mutta esim. hupparit ja jumpsuitit vievät kohtuuttoman paljon tilaa viikattuina.

Siitä se ajatus sitten lähti ja valjastin miehen mallikuvien pohjalta nikkaroimaan makuuhuoneen nurkkaan DIY-rekin vauvanvaatteille.Ja siitä tuli kyllä ihana, vaikka itse sanonkin! Vähän vielä kaipaa makuuhuone järjestelyä mm. kapeampien yöpöytien nimissä, jotta tilanahtautta saadaan taklattua entisestään. Nykyiset yöpöydän virkaa toimittavat baarijakkarat kun ovat sen verran leveät ja korkeat, että yöpöydän ja pinnasängyn välistä tuonne rekin luokse on hieman hankala päästä. No, idea yöpöytiinkin on jo olemassa (tai oikeastaan kaksi - pitää vähän mittailla, kumpi vaihtoehto olisi parempi), mutta siitä sitten lisää myöhemmin. :)

Eilen illalla tosiaan saatiin rekki nurkkaan ja itse olisin voinut fiilistellä sitä tyhjänä vielä jonkin aikaa. Tomera 3,5-vuotias kuitenkin totesi, että nyt laitetaan niitä vauvanvaatteita sinne ja auttoi äitiä henkaroimaan kassillisen vaatetta rekkiin. :)

Ja kyllähän tuo nurkassa roikkuva rekillinen vauvanvaatteita jo luo tiettyä tunnelmaa huoneeseen.
Tällä hetkellä rekissä on siis 50-62 koon vetoketjulliset paidat ja pusakat, hupparit, jumpsuitit ja muut vastaavat, unipussit sekä ulkovaatteista ohuemmat haalarit. Huppareita ainakin on sen verran monta, että tuskin tulee pulaa! :D

Vaatteita rekkiin laittaessani sanoin miehelle, että ei nämä kaikki taida tähän mahtua (no mahtuivat ne kuitenkin nippanappa) ja mies alkoi jo visioimaan rekin yläpuolelle toista kapeampaa rekkiä. Silloin saisi alempaan rekkiin roikkumaan paksummat ulkovaatteetkin - ja ylempään mahtuisi vastaavasti nykyisten huppareiden ja paitojen lisäksi ehkä kaikki loputkin pitkähihaiset paidat. Mutta tämä vielä ajatuksen asteella, koska en ole vielä varma näyttäisikö toinen rekki hyvältä vai ei.

Mitä mieltä; olisiko tuplarekki hitti vai huti? Ja mitä mieltä ylipäätään tästä DIY-rekistä?


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

1 kommentti:

  1. Tosi kivan näköinen tuo rekki! Ja niin käytännöllinenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!