tiistai 31. lokakuuta 2017

Vauvatavaraa tallessa esikoiselta

Pikkuhiljaa alkaa vauva-tavaravuori olla kasassa ja nurkat ovat täyttyneet tavaroista. Vauvan syntymä tuntuu koko ajan olevan lähempänä!

Toista lasta odottavana sitä on jo hieman osannut ajatella, että mitä kaikkea tarvitaan, mikä on turhaa - ja varsinkin, että mitkä ovat ns. ehdottomia tavaroita heti alkuun ja mitä voi ostaa sitten myöhemmin, jos/kun on tarvetta. 

Toinen hyvä puoli toisen lapsen syntymässä on se, että jotain tavaraa ja vaatetta on jo esikoiselta tallessa - vaikka ns. isokokoisimmat tavarat itse pääosin olen jo myynyt vauvavuoden jälkeen. Shoppailulta ei siis ole vältytty, mutta yllättävän paljon tavaraa Meean jäljiltä kaapeista löytyi - eikä edes kaikki vaaleanpunaisena!

Mitä kaikkea kaapeista jo valmiina löytyi tulevalle vauvalle?Vaunut kotiutuneena alkuvuodesta 2014. :)


Yhdistelmävaunut
Tämä on varmaan se rahallisesti isoin menoerä noista esikoiselta säilytetyistä tavaroista. Vaikkei rattaita ole meillä käytetty varmaan vuoteen (?), on niitä silti säilötty varastossa aina tähän asti.

Vaunujen osalta itse asiassa mietin pitkään, että ostetaanko uudet vai mennäänkö näillä. Yksi syy siihen, että vaunut eivät meillä ole vielä päätyneet myyntiin, on myös se, että kesärenkaista on yksi osa rikki ja vaunut hieman puoltavat työnnettäessä - varaosa voisi olla saatavilla, mutta lastentarvikeliikkeen myyjä arveli sen olevan hintava. Koska on tulossa talvivauva, pärjätään kuitenkin useampi kuukausi hyvin talvirenkailla, joten nähtäväksi jää, tilataanko tuota varaosaa edes (riippuu toki hinnastakin). Ja kun uudet turvakaukalotkin travel systemillä napsahtavat kätevästi näihin vanhoihin yhdistelmiin, päätettiin tällä erää säästää hieman rahaa ja käyttää näitä Meean vanhoja ainakin vaunuina.

Meillähän yhdistelminä oli Britax Affinityt, joiden suurin valintaperuste oli pieneen tilaan meneminen. Ainakin silloin 3,5 vuotta sitten nämä olivat varmaan pienimpään tilaan menevät yhdistelmät, joita pystyi työntämään myös hiekkatiellä.  Ja ihan hyvinhän vaunut ovat palvelleet tähän asti. Ratasosaan en välttämättä ole ollut niin tyytyväinen. Tai siis, hyvinhän sekin toimi, mutta ehkä itse valitsisin yhden lapsen kokemuksella hieman eri muotoisen rataspenkin. Nyt kun tuo rengasasia on vielä epäselvä, voi ollakin, että ostetaan sitten keväämmällä pelkät rattaat erikseen. Kokemuksen mukaan kun Affinityjen vaunuosa on sen verran lyhyt, ettei vauva sinne tule kovin kauaa mahtumaan - Meea taisi siirtyä neljän kuukauden iässä vaunuista rattaisiin. Mutta joka tapauksessa ainakin nyt alkuun mennään näillä Affinityillä!

Meean äitiyspakkaus.


Äitiyspakkauksen vaatteet ja tarvikkeet
Kuten aiemminkin kirjoitin, ei otettu tällä kertaa äitiyspakkausta. Suurimpana syynä tosiaan se, että aika pitkälti kaikki tarvikkeet pakkauksesta on edelleen Meealta tallessa ja vaatteitakin iso nippu. Meean osalta äitiyspakkauksessa nimenomaan tarvikkeet olivat ne, jotka eniten tulivat käyttöön. Kylpymittari, huppupyyhe, kynsisakset, hiusharja, kirja... Nämä nyt ainakin olivat Meean pakkauksessa ja ovat edelleen tallessa. Makuupussikin oli 2014-pakkauksessa ihana Aappa-kuosinen; jos vaan sille tulee tarvetta (lämpöpussi ja kaukalopussi kun on nyt talvivauvalle erikseen), niin varmasti otetaan käyttöön!

Lisäksi kaikki ulkovaatteet on tallessa - tosin ne taitavat tälle marraskuiselle olla ensimmäisenä talvena liian isoja ja toisena talvena jo pieniä. (Siinäpä myös yksi syy, miksen halunnut äitiyspakkausta tällä kertaa.) Ja sisävaatteistakin aika monta äitiyspakkauksen vaatetta olin säilönyt muistojen laatikkoon, vaikkei niitä loppupelissä niin paljon tullutkaan käytettyä Meealla. Jospa ne poikavärisinä pääsisivät tällä kertaa enemmän käyttöön. ;)


Kasa muutakin vaatetta
Olen ollut hieman huono myymään/lahjoittamaan eteenpäin Meean pieniä vaatteita. Ihan vauva-aikaan myin kyllä tehokkaasti pienet vaatteet pois, mutta siitä eteenpäin on ollut vähän hiljaisempaa myymisen suhteen. Tämän vuoksi meiltä löytyikin aaaaaaika iso kasa lastenvaatetta ja tämän vuoden mittaan Meean vaatekaappia siivotessa sitä on vaan tullut lisää. Lisäksi olen tallettanut Meean muistojen laatikkoon ihanimpia vauvanvaatteita (ja muutamia ihania isompaakin kokoa) ja sieltäkin otin nipun vaatetta nyt uusiokäyttöön.

Toki iso osa Meean vaatteista on ollut melko vaaleanpunaista, jota ei pikkuveljelle viitsi pukea. Mutta koska Meea ei rakenneultrassa halunnut paljastaa sukupuoltaan, myös unisexejä ja poikavärisiä vaatteita löytyi etenkin ihan pienimpiä kokoja melko paljon.

Nyt kun vaatetta on tullut ostettua (tästä huolimatta) melko paljon ja vaatteet olen jo järjestellyt kokojen mukaan laatikoihin ja kaappiin, en ihan tarkalleen osaa sanoa, paljonko Meean vanhaa vaatetta tallessa on ollut. Sanoisin kuitenkin että ainakin Ikea-kassillinen sisävaatetta johonkin 86-kokoon asti. Sen lisäksi isompia kokoja (92 ja 98) on muutamia yksittäisiä vaatteita; aika pitkälti kyllä nämä isoimmat koot ovat jo selkeästi tyttövärityksellä olevia - esimerkiksi harmaat collarit on koristeltu paljeteilla tai pinkillä tehostenauhalla. 


Lakanat, huppupyyhkeet, harsot, kosteussuojat
Jostain syystä kaikki nämä ovat edelleen Meealta tallessa. Pinniksen lakanoista kahdet taisi olla selkeästi tyttökuvioisia, kaikki muut sen verran neutraaleja, että sopivat mainiosti pojankin sänkyyn.

Huppupyyhkeistä ollaan vasta hiljattain siirrytty ns. oikeisiin pyyhkeisiin ja ne otettiinkin lähes suoraan käytöstä tulevan vauvan tarvikepinoon. Harsoja ostin violettisävyisenä nipun Meealle ja ne kelpaavat hyvin pojallekin (okei, ostin vielä muutaman sinisen harson pari viikkoa sitten - harsoja ei voi olla liikaa) ja sänkyyn tulevia kosteussuojiakin näytti olevan iso nippu tallella. 


Vauvalelut
Olen muistaakseni kerran laittanut Meean vauvaleluja myyntiin kirppikselle, mutta niistä ei tuolloin tainnut mennä kaupaksi kuin muutama. Ja sen kyllä huomasi, kun loppukesästä siivoilin yhteen pinoon muutamasta eri paikasta lelukorien aiempien siivoilujen tuloksena löytyneet lelut sekä muistojen laatikkoon talletetut lelut. Kaksi laatikollista (ja aika isoja laatikollisia!!) kertyi vauvaleluja varastoon.

Kun vielä pari viikkoa sitten siivoiltiin Meean johdolla hänen laatikoistaan leluja pois kassillinen - ja Meea sanoi valtaosan olevan menossa pikkuveljelle - uskoisin, että tuleva vauva ei ennen 1-vuotissynttäreitään (eikä ehkä vielä silloinkaan) tarvitse yhtään uutta lelua. :D 


Itkuhälytin
Itkuhälyttimeksi ostimme Meealle Cobran radiopuhelimet. Sillä ajatuksella, että ne palvelevat sitten vauva-ajan jälkeen leikeissä tai miehen metsästysharrastuksessa. No, tosiasiassa radiopuhelimet ovat hautautuneet jonnekin laatikon pohjalle sen jälkeen, kun niille ei itkuhälytin-käytössä enää ollut tarvetta. Olivat kuitenkin erinomaisen toimivat vauva-arjessa; helppo käyttää, pitkä kantama ja erittäin tarpeellinen käytössä!

Hoitoalusta on jo saatu paikalleen kodariin - nuo seinätarratkin ovat muuten Meeallakin olleita. :)


Hoitoalusta
Meealle ostin aluksi ns. pienemmän alustan, joka laitettiin kuitenkin nopeasti myyntiin sen käydessä lyhyeksi. Tilalle löysin ihastuttavan Muumi-alustan, joka on hieman eri mallinen ja palveli käytössä pidempään. Se unohtui varaston tavarapaljouteen vauvavuoden jälkeen ja siellä se onneksi edelleen oli - valmiina käyttöön marrasvauvalle! Vaipanvaihtoalustathan eivät rahallisesti ole se suurin menoerä, mutta tämä alusta oli myös omaan silmään niin hyvän näköinen, että mukava ettei tarvitse alkaa ostamaan uutta! :)

Lisäksi pakko vielä mainita erikseen: matka-vaipanvaihtoalusta! Se oli Meean vauva-aikaan yksi luottovälineistäni! Vakiovaruste hoitolaukussa ja loistava apu ihan missä tahansa vaippaa vaihdettaessa. Kaupoissa vaipanvaihtoalustat löytyy, mutta itse halusin niihinkin laittaa aina jonkun oman suojan; tämä palveli siinä hyvin. Joissain kyläpaikoissa vaippaa piti vaihtaa lattialla tai sängyn päällä, joten suoja oli pakollinen - tämä toi lattiallekin vähän pehmeyttä verrattuna esimerkiksi pelkkään froteealustaan tai harsoon. 


Vaipparoskis ja potta
Meea jätti yövaipan pois kesällä, joten siihen asti vaipparoskis on ollut meillä käytössä - eli sekin näitä tavaroita, jotka menevät ns. suoraan käytöstä käyttöön. Vaipparoskiksesta itse asiassa ajattelin itse ennen vauvan tuloa, että se saattaa olla melkoinen turhake, mutta osoittautui kuitenkin erittäin hyväksi ostokseksi! Pitää hajut sisällään, koiran (ja taaperon) ulkona - eikä tarvitse ihan jokaista vaippaa kiikuttaa erikseen roskikseen, sillä vaipparoskis imee sisäänsä melkoisen määrän vaippoja ilman hajuhaittoja.

Nykyisin neiti on myös siirtynyt kokonaan potalta pöntölle (aiemmin piti olla vielä potta varalla, kun jotenkin arasteli pöntöllä käymistä), joten potatkin ovat uutta käyttäjää odottelemassa. Toinen potista on tosin pinkki, joten voi olla, että joutuu kuitenkin ostamaan uuden tilalle. :D


Kylpyamme ja kylpylelut
Kylpyamme on Meealla edelleen ajoittain käytössä, mutta hän on luvannut, että pikkuvelikin saa ammetta käyttää. Nähtäväksi jää, miten sopuisasti tämä etenee. Kylpylelut muuten ovat vielä ns. erilliset tuosta lelut-kohdasta ylempänä - kylpylelukasa kun edelleen löytyy meiltä kylppäristä ja ovat saunoessa aktiivisesti käytössä. Kylpynuken tarvikkeineen Meea ehkä pitää itsellään, mutta ankat, veneet ja kipot varmasti päätyvät pikkuveljenkin käyttöön. 


Hoitolaukku
Sattumalta onnistuin valitsemaan reilu 3,5 vuotta sitten täydellisen hoitolaukun. Babymelin Amanda-laukku ruskeasävyisenä. Riittävästi taskuja sekä ulkona että sisällä, hyvän mallinen, hyvä kantaa, saa vaunujen aisaan kätevästi roikkumaan - ja mikä parasta, näyttää kauniilta!

Hoitolaukkua on tullut käytettyä muutama kerta senkin jälkeen, kun Meea on jo kasvanut niin isoksi, ettei sille varsinaisena hoitolaukkuna ole ollut tarvetta. Toki silloinkin laukun sisältö on ollut pääasiallisesti vaippoja, ruokaa ja/tai vaihtovaatetta. Laukku on kuitenkin siis niin hyvännäköinen, että menee ihan tavallisesta isosta käsilaukustakin - ainona erona siis se, että laukku on suunniteltu ns. vauvan ehdoilla, eli siellä on sopivan kokoisia taskuja vaipoille, tuttipullolle jne.

Stokke Tripp Trapp on ollut kyllä yksi parhaista ostoista!


Stokke Tripp Trapp
Tämä ei varsinaisesti ole vauvatavara, mutta liittyy vauva-arkeen oleellisesti. Nimittäin jos ei meillä Tripp Trappia olisi, en olisi vauvalle myöskään hankkinut Stokken Newborn Set:iä. Nyt kun Tripp Trapp (Meean käytössä) vielä on JA Meea on sen verran iso, että on valmis siirtymään "isojen tyttöjen tuolille" ruokailemaan, valjastetaan Tripp Trapp vauvan käyttöön heti alusta asti.

Newborn Setistä itselläni ei varmaan ollut tietoakaan vielä Meean syntyessä - eikä kyllä Tripp Trappiakaan olisi vielä siinä kohtaa hankittu. Newborn Set vaikuttaa kuitenkin älyttömän kätevältä kahden lapsen ja yhden koiran vauva-arkeen. Etenkin kun Meealla välillä ruokailut venähtävät, niin onhan se mukavampaa, että pikkuvelikin saa oleskella sen aikaa ruokapöydässä muiden kanssa. Vähän niinkuin toinen sitteri - Meean aikaanhan välillä nostettiin sitteri pöydälle koiralta turvaan. :D Newborn Set kuulemma on myös hyvä siinä vaiheessa, kun aloitetaan kiinteiden maistelu; toinen vaihtoehto tähän olisi meillä sitteri, mutta Newborn Set on jo kätevästi sopivalla korkeudella. :)


Kasa pikkusälää
Ja tätähän löytyi... Pikkusäläpussiin kokosin loppukesästä varaston siivouksen yhteydessä kaiken mahdollisen vauvakaman, jolle voisi vielä olla käyttöä. Siis aivan kaikkea mahdollista. Käyttämättömiä tutteja pakkauksissaan, tuttinauhoja, liivinsuojia, nokkamukeja, muovisia aterimia, ruokalappuja, bodyn jatkopaloja... Yllättävän paljon kaikenlaista - mutta yllättävän paljon sitä pikkusälää on silti tullut ostettua viime viikkoina. :D


1 kommentti:

  1. Triptrappiin kannattaa hankkia vielä tarjotin jos sellaista ei ole. Aivan superkätevä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!