torstai 5. lokakuuta 2017

Viimeinen työpäivä!

Viimeinen työpäivä. Se oli eilen.

Virallisesti äitiysloma alkaa vasta vähän myöhemmin, mutta kun käytän muutamia lomapäiviä vielä pois ennen äitiysloman alkua, eilinen oli omalta osaltani viimeinen työpäivä tälle vuodelle. Ja ehkä ensi vuodellekin - ainakaan ennen tulevan vauvan 1-vuotissynttäreitä ei ole tarkoitus palata työelämään.

Aika on kyllä mennyt niin hurjan nopeasti, että ei todellakaan tunnu, että äitiysloman aika voisi vielä olla. Ja no, eihän se virallisesti olekaan - mutta ei montaa päivää enää siihen viralliseen aloituspäiväänkään ole! Josta voi toki päätellä, että ei siihen vauvan syntymäänkään enää kovin pitkää aikaa voi olla!

Viimeksi tein äitiyslomalle jäädessäni pitkän todo-listan tehtävistä asioista - sillä listalla oli muun muassa tämän blogin aloittaminen. Raskausmyrkytyksen, vuodelevon ja käynnistyksen vuoksi silloin todo-listalta jäi monta asiaa tekemättä, ja varsinainen äitiysloma ennen vauvan syntymää ei ollut kovin pitkä.

Tähän äitiyslomaan olen myös varautunut todo-listalla, joka ei varmaan ole ainakaan lyhyempi kuin edelliskerralla. Viime kerrasta oppineena, aion kuitenkin myös olla armollisempi itselle; tehdä todo-listalta "tärkeimmät" tai mukavimmat ensin, jättää joka päivä runsaasti aikaa lepäämiselle ja panostaa myös nukkumiseen. Nukkuminen on muuten tärkein vinkki, jonka sain jo ennen edellisen äitiysloman alkua - tosin silloin en siihen vinkkiin uskonut.

Arttu-herran kanssa käännettiin tänään lomamoodi päälle - hän on siinä taitavampi kuin minä. :)


Koska todo-lista on pitkä ja tekisi mieli tehdä vaikka mitä - mutta samaan aikaan kroppa ei meinaa jaksaa jatkuvaa ahertamista - aion tehdä joka päivä vähän jotain. Isoimmat projektit jaan useammalle päivälle ja otan vain yhden pikkuhomman "pakolliseksi" tehtäväksi per päivä. Pikkuneidin jäädessä päiväkodista enenevässä määrin kotiin pyritään leikkien ohella myös tekemään sellaisia juttuja omalta todo-listaltani, joissa Meea voi olla avuksi. Ainakin päiväkodin tätien joulumuistamiset ovat listan kärjessä ja taaperoaskarreltava ideakin niitä varten valmiina.

Mikäli kaikki menee hyvin - oma jaksaminen riittää ja vauva malttaa pysyä massussa vielä puolitoista kuukautta - lähiviikkojen aikana oma aikani tulee kulumaan mm. loppujen vauvatarvikkeiden shoppailun, pikkuneidin joulukalenterin tekemisen, joululahjojen shoppailun, joululaatikoiden tekemisen, leipomisen, bloggaamisen sekä käsitöiden, ompelun ja DIY-juttujen tekemisen parissa.

Tänään aion kuitenkin keskittyä pelkästään lepäämiseen ja voimien keräämiseen - apujoukkonani toimii Babyboxista saatu Viaplayn kahden kuukauden ilmaiskoodi, jonka otin juuri käyttöön!

Näissä tunnelmissa äitiysloma alkuun!


Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!