maanantai 16. lokakuuta 2017

Tänä vuonna joulukalenteri koostuu ketuista

Kuten blogiani seuranneet tietävät, omatekoinen joulukalenteri on meidän perheessä ehdoton juttu.

Ensimmäisenä joulunaan Meea oli vielä sen verran pieni, että tyydyttiin kuvakalenteriin, mutta 2015-jouluna otettiin jo käyttöön tavara-joulukalenteri. Sellainen, johon äiti keksi sisälle yllätyksiä ja pikkuneiti sai ilahtua joka aamu. Paljon parempi kuin suklaakalenteri. :)

Ensimmäisen joulukalenterin virkaa 1,5-vuotiaalle meillä toimitti äitini ostama joulupukki-kalenteri. Ajatuksissa saattoi olla omatekoinen askarreltu, mutta kun äitini ennätti tällaisen ostamaan, pääsin ensimmäisellä kerralla helpommalla. ;)

Viime jouluna idea joulukalenteriin löytyi Pinterestistä. Pienistä lahjapaketeista koostunut joulukalenteri oli ihastuttava sisustuselementti keittiön seinällä ja maalattu oksa on edelleen varastossa tallella, mikäli jonain tulevana jouluna haluaa samankaltaista ideaa hyödyntää.  

Tänä syksynä aloitin joulukalenteri-asian pohdinnan melko ajoissa. Ajatuksissani oli koota pienistä paperipusseista kuusen muotoinen kalenteri keittiön seinälle ja kävin selailemassa eBaytä, josko sieltä olisi löytynyt halpoja pussukoita tätä varten. Mutta löytyi jotain paljon parempaa! DIY-tyyppisiä paperipussukka-joulukalentereita, joista itse ihastuin valtavasti kettuaiheiseen kalenteriin.

Tilaus lähti sisään ja leikkaa, liimaa, taittele -tyyppisesti valmistui siis tämänvuotinen joulukalenteri pikkuneidille.

Koska joulukalenteri on yksi niistä "todo ennen vauvaa" -listani asioista, olen hyvinhyvin ajoissa asian suhteen tänä vuonna. Varsinainen joulukalenteri on jo valmis ja ehkä puolet joulukalenteripussukoiden yllätyksistä on joko ostettu tai olemassa idean tasolla. Ehkä jopa yli puolet, koska lauantain shoppailureissullakin tarttui mukaan ainakin viidelle päivälle yllätys. Josko ehtisi suunnata joku päivä Tigeriin, sieltä varmaan löytyisi useampaan pussukkaan täytettä!

Nyt siis suurimmat haasteet joulukalenterin suhteen ovatkin a) laittaisiko joulukalenteripussukat seinälle kii kuusen muotoon vai mukana tulleeseen nauhaan roikkumaan pienillä pyykkipojilla SEKÄ b) kuinka aikaisin joulukalenterin voi seinälle laittaa. :D
Seuraa Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovinissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!